„Brainstorm“ lyderio sūnūs „Carnival Youth“ gros Vilniuje

Festivalyje „Galapagai“ šią vasarą puikiai pasirodę latvių muzikantai „Carnival Youth“ sugrįžta į sostinės festivalį „Vilnius Music Week 2014“. Čia jų laukia dar daugiau galimybių ištrūkti iš Baltijos šalių rėmų ir patraukti tėvo – garsios latvių grupės „Brainstorm“ vokalisto Renaro Kauperio pėdomis.

Festivalio rengėjų nuotr.<br>"Carnival Youth" grojantys R.Kauperio sūnus neneigia tėvo muzikos įtakos.
Festivalio rengėjų nuotr.<br>"Carnival Youth" grojantys R.Kauperio sūnus neneigia tėvo muzikos įtakos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2014, 1:42 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 4:54 AM

„Groti „Galapaguose“ buvo puiku! Visada mėgstame pasirodymus kaimyninėse šalyse“, – sako grupės „Carnival Youth“ nariai. Nors daug žadančią muzikinę karjerą jie dar tik pradeda, šiais metais kolektyvo darbotvarkėje jau atsirado tokie festivaliai kaip „Positivus“, „Guilfest“, „Sziget“.

„Pirmasis festivalis mūsų karjeroje buvo „Open'er“ Lenkijoje. Nuostabi patirtis! Teko groti antroje pagal dydį scenoje tą pačią dieną kaip ir Benas Howardas, kurį vėliau susitikome užkulisiuose. Ten pat susidūrėme ir su vienu didžiausių mūsų herojų – Jacku White’u ir jis pasakė mums „Labas!“ – emocingai pasakoja jaunieji latviai. – Stipriai jaudinomės grodami namie, latviškame festivalyje „Positivus“ – šeštadienį pasirodėme pirmieji, o mūsų klausėsi apie 6000 žmonių – didžiausia minia mūsų gyvenime!“

Šį savaitgalį įvyksiantis festivalis „Vilnius Music Week 2014“ suteiks jiems galimybę pasirodyti itin svarbiems pramogų verslo atstovams. Festivalio seminaruose bus diskutuojama apie tai, kad net jei groji kaimyninėje šalyje, nebūtinai būsi išgirstas. „Carnival Youth“ atveju ypač padėjo tarptautinė organizacija CEETEP, kuri savo nariams – kelioms dešimtims Europos festivalių rengėjų – leidžia sukelti rekomenduojamas grupes į bendrą muzikos „baseiną“, o kitiems – iš jo pasirinkti atlikėjus. Zarasuose vasarą vykusio festivalio „Galapagai“ organizatoriai talentinguosius latvius išsirinko būtent tokiu būdu.

„CEETEP sistema mums buvo neabejotinai naudinga – ne tik dėl „Galapagų“. Pasiūlymus groti „Open'er“ ar „Sziget“ taip pat gavome dėka šios programos. Pasauliui paskelbti apie save padeda ir interneto platformos „Spotify“ ar „Deezer“. Kitos didelės galimybės atsiveria muzikos industrijos konferencijose.

Praėjusią gegužę dalyvavome „The Great Escape“ seminaruose ir koncertuose Didžiojoje Britanijoje. Ten mus išgirdo kelios muzikinės kompanijos, dabar bendradarbiaujame – jie organizuoja mūsų koncertus, užsiima viešaisiais ryšiais. Rudenį aplankysime panašius renginius Vokietijoje, Austrijoje, Slovakijoje, Suomijoje“, – pasakojo latvių muzikantai, mėgstantys savo pasirodymus praturtinti netikėtais garsiniais triukais.

Du iš keturių grupės narių yra pasaulyje žinomiausios latvių grupės „Prata Vetra“ (dar vadinamos „Brainstorm“) lyderio R.Kauperio sūnūs, ir jų karjeroje tai yra neretai akcentuojama. Tačiau vaikinai nė neketina išsižadėti savo šaknų ar skųstis tėvo įtakos šešėliu.

„Akivaizdu, kad mes turime sąsajų su „Prata Vetra“, bet tame nėra nieko blogo! – sako „Carnival Youth“. – Be jokios abejonės, mums patinka ši muzika. Taip pat mėgstame latvius „Instrumenti“ ir „Laika Suns“. Vidinis balsas mums sako, kad esame teisingame kelyje. Tikimės ir toliau sieti savo gyvenimą su muzika. Ką tik baigėme vidurinę mokyklą. Edgarass ir Aleksis pradeda Geografijos studijas Latvijos universitete. Emilis ir Robertas nutarė metus praleisti, nes šiemet – tiek daug pasirodymų! Bet kokiu atveju taip jau sutarėme, kad kai išpuls klausimas – koncertai ar mokslai, Edgaras and Aleksis teiks prioritetą muzikai.“

„Carnival Youth“ pasirodymas įvyks menų fabrike „Loftas“ rugsėjo 6 d. šeštadienį, 21.30 val.

Grupės daina "Never Have Enough":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.