Martynas Levickis: „Smagu, kai tavo muzikos klausosi princai“

Penktadienį prasideda tarptautinio festivalio „Vilnius Music Week 2014” seminarai ir koncertai. Savaitgalį sostinėje viešės dešimtys svarbių Europos leidėjų, dirbusių su „Rammstein”, „U2”, „The Rasmus”, „Ace of Base”, muzikos vadybininkų, festivalių organizatorių, žiniasklaidos atstovų.

M.Levickio pasirodymo klausysis į Vilnių atvykstantys Europos muzikos verslo veikėjai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Levickio pasirodymo klausysis į Vilnių atvykstantys Europos muzikos verslo veikėjai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:35 PM

Penktadienį delegatai pakviesti apsilankyti Martyno Levickio ir Šv.Kristoforo kamerinio orkestro koncerte.

Pavasarį akordeono meistras M.Levickis atstovavo Lietuvai festivalyje „Tallinn Music Week“. Ten jo klausęsi užsienio delegatai nuoširdžiai žavėjosi jaunojo muzikanto talentu. Penktadienį į Vilnių susirinkę Europos muzikos industrijos lyderiai turės galimybę išvysti M.Levickio pasirodymą su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, vadovaujamu Donato Katkaus. Koncertas vyks Vilniaus universiteto Didžiajame kieme. Juo bus vainikuotas festivaliui „Vilnius Music Week 2014” draugiškas Kristupo vasaros festivalis, šiemet surengtas 20-ąjį kartą.

Jo uždarymo koncertas „Kelionė laiku su Martynu Levickiu” bus svaiginanti muzikinė ekskursija aplink pasaulį. „Kaip mėgstu sakyti – muzika man yra ne tik kelionė tarp taškų A ir B, bet ir kelionė laiku. Pagrosime F.Chopino, P.Čaikovskio, Lady Gagos kūrinius. Šią programą jau esame pristatę klausytojams, tačiau penktadienį ji bus papildyta, dar labiau praturtinta“, - pasakojo M.Levickis.

Jis pasidžiaugė, kad klausytojų gretose bus ir svarbių užsienio muzikos industrijos atstovų, galinčių atverti dar daugiau durų ir taip įspūdingai besiklostančioje lietuvio karjeroje.

„Kiekvienas naujas susitikimas yra svarbus. Tai gali būti turtingi ir įtakingi žmonės ar priešingai. Gyvenime daug kas priklauso būtent nuo santykio su kitu žmogumi, - įsitikinęs M.Levickis. - Žinoma, labai smagu, kai tavo muzikos klausosi princai ar tie, kas kūrė „Pink Floyd”. Tai ir yra, ko aš siekiu.”

„Vilnius Music Week” delegacijoje - kompanijos „Universal Music” Suomijos ir Baltijos šalių padalinių atstovai, Švedijos kompanijos „Playground Music Publishing“ vadovas Johnas Cloudas, Berlyno ir regiono kultūros sekretorius Timas Reneris, Vokietijos muzikos tarybos viceprezidentas Udo Dahmenas, vienas žymiausių Jungtinės Karalystės pankroko muzikos ir kultūros aktyvistų – Johnas Robbas ir dešimtys kitų.

Rugsėjo 5-ąją Martynas ketina apsilankyti „Vilnius Music Week 2014” pranešėjų seminaruose, kurie nuo 10 val. ryto vyks rokenrolo dvasios viešbutyje „Comfort Hotel LT“. Įėjimas nemokamas. Rugsėjo 6 dieną M.Levickio lauks sudėtingas solo pasirodymas Vokietijos miesto Meklenburgo klasikinės muzikos festivalyje.

„Vilnius Music Week 2014” rengiamas jau trečią kartą. Šiemet viena renginio scenų įsikurs draugiško festivalio mieste „Loftas Fest 2014” teritorijoje. „Vilnius Music Week” koncertai taip pat vyks Rotušės aikštėje ir populiariose gyvos muzikos erdvėse: „Artistai”, „Mano kiemas”, „Soul & Pepper”, „Vasaros terasa”, „Studio 9”. Sostinės galerijoje „Elysium” veiks speciali fotografijos paroda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.