„Vilnius Music Week 2014“ pripažintas programos CEETEP nariu

Tarptautinis muzikos festivalis „Vilnius Music Week 2014“ rugsėjo 5 d. tapo oficialiu CEETEP programos nariu. Apie tai konferencijos metu pranešė ETEP ir CEETEP atstovas, festivalio „Eurosonic Noorderslag“ iniciatorius, Nyderlandų muzikos eksporto biuro projektų vadovas Ruudas Berendsas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-05 20:03, atnaujinta 2018-02-09 17:51

R.Berendsas yra dirbęs su tokiomis grupėmis kaip „Soundgarden“, „Nirvana“, „Soul Asylum“, „Buffalo“ ir kitomis. Šiuo metu Ruudas vadovauja savo kompanijai „Networking Music“. Jo atstovaujama CEETEP programa vienija dešimtis Europos festivalių ir suteikia galimybę įvairių regionų grupėms pasirodyti šalių narių scenose.

Kiekviena narė gali pasiūlyti 5 to 6 savo šalies atlikėjus. Jie patenka į vadinamąjį „baseiną“, iš kurio per artimiausią festivalių sezoną CEETEP festivaliai išsirenka užsienio grupes savo scenoms.

Grupės, kurios CEETEP programai priklausančiuose festivaliuose pasirodo dažniausiai ir dar nėra grojusios „Eurosonic“, gauna galimybę ten pasirodyti kitąmet. Rezultatai pristatomi artimiausiuose „Exit“ ar „Sziget“ festivaliuose.

„Trečiadienį mes pradedame du apdovanojimų EBBA šou, laukiame 2500 delegatų, dienomis jie dalyvaus konferencijose, vakarais – koncertinėje programoje, – pasakojo „Eurosonic Noorderslag“ atstovas R.Berendsas. – Mūsų festivalyje groja apie 350 grupių, kurių niekas nežino, bet mes parduodame bilietus per 10 minučių. Galima sakyti, žmonės perka bilietus aklai, tačiau esame pelnę pasitikėjimą. Prieš 30 metų tik pradėjome, o dabar esame platforma, turinti žiniasklaidos, radijo stočių palaikymą. Artistai nori groti pas mus, nes tai puikus langas į jų profesionalią tarptautinę karjerą.“

Pasak Ruudo, kai kuriose Europos šalyse grupių populiarinimo sistema yra menkai išvystyta, tik festivalių jėga galima ko nors pasiekti, stimuliuoti egzistuojančias struktūras, bendradarbiauti su vyriausybės sektoriumi.

„Mes taip pat dirbame su parlamentu, siunčiame pareigūnams faktus ir skaičius, parodome, kad muzika yra investicijų objektas. Klausiame, ar jie nori investuoti į produktą, kuris neša pelną. Tačiau negalime visko padaryti patys. Reikia visiems vienytis muzikos industrijoje ir dirbti visomis kryptimis“, – kalbėjo R.Berendsas.

CEETEP programai priklauso festivaliai: „B'estfest“, „Coke Live Music Festival“, „Exit Festival“, „Heineken Open'er Festival“, „INmusic Festival“, „Pestivals“, „Pohoda“, „Positivus“, „Rock For People“, „Slovenian Musik Week“, „Sziget“, „Taksirat Festival“, „Talinn Music Week“, „Wilsonic“, „Woodstock Festival Poland“. Lietuvą iki šiol atstovavo festivalis „Galapagai“. Šį penktadienį naujuoju programos nariu tapo „Vilnius Music Week“.

„Esame labai pagerbti. Džiaugiamės sulaukę tokio pripažinimo ir tapę didelės ir svarbios CEETEP programos dalimi. Tai suteikia dar daugiau galimybių Lietuvos muzikantams pasirodyti tarptautinėje arenoje“, – sakė „Vilnius Music Week 2014“ organizatorius Lauras Lučiūnas.

Kiekvienas festivalis, kuris yra CEETEP narys, kartu turi atsivesti du žiniasklaidos kanalus, kurie padėtų populiarinti atlikėjus nacionaliniu lygiu ir padidintų jų galimybes aktyviai cirkuliuoti Europos muzikos žemėlapyje, o taip pat groti „Eurosonic Noorderslag“ Nyderlanduose, pasiekiant visą Europą ir kitas pasaulio auditorijas. Motininė CEETEP programa – ETEP sujungia lyderiaujančius Europos festivalius, radijo stotis ir kitą žiniasklaidą.

ETEP festivaliai renkasi užsienio artistus iš „Eurosonic Noorderslag“ line-up’o, tokiu būdu užtikrindami talentingiems atlikėjams galimybę pasirodyti pagrindinėse vasaros festivalių scenose ir sudominti tūkstančius muzikos mylėtojų. Ir tai iš tiesų veikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.