Įspūdingas „Sostinės dienas“ baigė „slibiniškas“ koncertas

Trys dienos pramogų, muzikos ir meno Vilniuje baigėsi trankiai. Dvidešimtą sykį surengtą „Sostinės dienų“ šventę vainikavo koncertas Katedros aikštėje, kuriame tūkstantinę minią linksmino lietuviai „Liūdni slibinai“ ir šiuo metu populiariausia Estijos grupė „Ewert & The Two Dragons”.

Linksmieji "Liūdni slibinai" įrodė, kad yra verti groti tūkstančiams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linksmieji "Liūdni slibinai" įrodė, kad yra verti groti tūkstančiams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 7, 2014, 11:42 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:30 PM

Linksmas dviejų grupių pavadinimų panašumas pastebėtas iš anksto - „dragons“ angliškai reiškia būtent slibinus.

Tai turbūt vienintelis dviejų grupių panašumas. „Liūdni slibinai“ maždaug septyniems tūkstančiams į Katedros aikštę susirinkusių žiūrovų surengė bene didžiausią (publikos skaičiumi) savo karjeros koncertą. Vokalistas Dominykas Vaitiekūnas trypė „tarpukario go-go“ šokius, liejosi Maironio, Kristijono Donelaičio, Antano Baranausko eilės, žiūrovų rankas į viršų kėlė „Daina, raginanti tautą“ su priedainiu „ralio, karvytės“. Koncentruotas muzikinis humoras ir lengva dainuojamoji poezija - „Liūdni slibinai“ skeptikams turbūt galutinai įrodė, kad yra pribrendę didžiausioms scenoms.

Muzikos apdovanojimus Estijoje saujomis renkantys „Ewert & The Two Dragons” - smarkiai kitokie. Melancholiška, melodinga „indie“ muzika, mąslūs tekstai jau spėjo nupirkti ir Europos festivalių, ir Madonną kadaise atradusios JAV leidyklos „Sire“ specialistų dėmesį. Gimtinėje visiems viską jau įrodžiusi grupė šiuo metu ruošia trečią albumą, kuriuo tikisi išsiveržti į tarptautines žvaigždžių gretas. Kaip seksis – matysime, bet vilniečių estai nenuvylė.

„Sostinės dienas“ rengiančios įstaigos „Vilniaus festivaliai“ vadovas Remigijus Merkelys lrytas.lt sakė, kad šįmet renginys pritraukė itin daug žmonių.

„Pernai „Sostinės dienose“ apsilankė per 300 tūkstančių vilniečių ir miesto svečių. Manau, šįmet jų gali būti dar daugiau. Viena priežasčių – nuostabus oras, kuris tikrai traukė pasinerti į pramogas mieste. Turime dėkoti aukštesnėms jėgoms už tokį gražų savaitgalį.

Šįmet programa buvo įvairi ir gera, bet manau, kad galime padaryti dar geriau. Esame savikritiški, gal dėl to gal kartais pavyksta nustebinti ir save, ir publiką“, - sakė šventės rengėjas.

Pilnutėlis Gedimino prospektas, gatvės meno festivalis, mugė, koncertai – tai daug, tačiau rengėjai mano, kad galėtų plėstis dar labiau.

„Galime prisiminti Vingio parką. Kadaise ten „Sostinės dienų“ programoje vyko grupės „Pink Floyd“ dainų, atliekamų Lietuvos muzikantų, koncertas, priviliojęs 15 tūkstančių žmonių.

Galbūt kitais metais ir vėl kažką bandysime surengti ten. Ne visada galimybės sutampa su norais ir planais.

Bet manau, šių metų muzikinė programa buvo tikrai gera. Tiek Katedros aikštėje, tiek V.Kudirkos ar Lukiškių aikštėse. Svarbu, kad ji labai įvairi, dominanti įvairių interesų ir amžiaus grupių žmones. Džiaugiuosi, kad žinomi atlikėjai mumis pasitiki, daugelis jų nori būti Sostinės dienų dalimi.

Manau, šių metų renginio atradimas – Katedros aikštėje grojusi grupė iš Šiaulių „Colours Of Bubbles“. Tikiu, kad ją pamatė ir pamėgo daug naujų gerbėjų.

Mūsų popmuzikos bėda - – kompozicinio profesionalumo nebuvimas. Ši grupė tokios bėdos jie neturi, per keletą metų labai patobulėjo, tuo išsiskiria. Muzika – originali ir stipriai suręsta. Jei gerai susiklostys aplinkybės, grupė galėtų sulaukti dėmesio užsienyje. Lietuviai nėra taip išgarsėję tarptautinėje arenoje, kaip „Brainstorm“ ar „Instrumenti“ iš Latvijos. „Colours Of Bubbles“ galėtų tai padaryti, reikia tiki gerų prodiuserių ir užsienio leidyklų dėmesio“, - svarstė R.Merkelys.

Sekmadienio pavakarę Gedimino prospekte didžiulę minią pritraukė eiles skaitęs aktorius Rolandas Kazlas.

Teatralų ir dainuojamosios poezijos atlikėjų dūzgiančiame prospekte šįkart buvo daugiau nei įprasta ir tai, anot „Sostinės dienų“ rengėjų, visiškai pasiteisino.

„Nuo Domanto Razausko, kuris pristatė knygą, iki Ainio Storpirščio – bardai, aktoriai pasirodė labai stipriai. Jie įnešė tikrų emocijų, sentimentų, nesuvaidintų nuoširdžių jausmų.

Nuo roko energijos iki ramios poezijos – mes liksime ištikimi įvairovei. Tai pagrindinė „Sostinės dienų“ sąlyga. Kita sąlyga – tai, kas įtraukiama į „Sostinės dienas“, turi būti profesionalu ir kokybiška“, - nekintamas renginio gaires priminė R.Merkelys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.