Saulius Prūsaitis vilniečius pradžiugino muzika suaugusiems

Sekmadienio vakarą dainininkas Saulius Prūsaitis Vilniuje dar sykį pakvietė susitikti brandžios popmuzikos klausytojus. Vilniaus Teatro arenoje jis surengė koncertą „Muzika suaugusiems“ - Sauliaus dainos po pasirodymų Šv.Kotrynos bažnyčioje ir Kongresų rūmuose žengė į kol kas didžiausią erdvę Vilniuje.

Sauliaus Prūsaičio koncerto akimirkos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sauliaus Prūsaičio koncerto akimirkos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-11-02 18:03, atnaujinta 2018-01-23 16:13

Debiutinį solinį albumą dar šiais metais išleisti ketinantis grupės „Happyendless“ lyderis susirado nišą, kurioje jaučiasi puikiai. „Muzika suaugusiems“ - jo koncertai su gyvai grojančia grupe, kurioje rasite daugiau kantri ir lengvo roko, o ne „Happyendless“ būdingos elektronikos.

„Kiek pamenu, mano dainavimą ir kūrybą visada lygindavo tai su „Depeche Mode“, tai su Chrisu Rea, tai su „Pink Floyd“, tai su „The Beatles“, tai su Tomu Waitsu. Gal ir neblogai. Ateikite ir galėsite juos visus pamatyti vienoje vietoje“, - juokavo Saulius.

„Meile tu“ (iš spektaklio „Išvarymas“) ir „No More Drama“ - kol kas didžiausi jo soliniai hitai, bet besilankantys jo koncertuose gali paliudyti – tokio pat populiarumo gali sulaukti ir „Tony Braxton“, „Church On The Road“ bei dar mažiausiai keletas Sauliaus dainų.

Vasarą išgirsti jo koncerto susirinko pilnas Trakų pilies kiemas. Buvo nuspręsta pakviesti gerbėjus dar kartą – šįsyk į Teatro areną. Nesuklysta – laisvų vietų salėje ir šį kartą nebuvo daug.

Palaikyti dainininko susirinko jo bičiuliai – tarp jų dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, kartu dainuojanti duete „Darlings“ ir, kaip pati prisipažino, verkianti per Sauliaus koncertus. Ne dėl to, kad juose kažkas būtų blogai, atvirkščiai, „nes labai gražu“.

Scena – visiškai minimalistinė, jokių dekoracijų ar blizgučių. Kaip sakė koncerto rengėjai – kad nenukreiptų dėmesio nuo pačios muzikos.

Šiltai su publika pasisveikinęs Saulius koncertą pradėjo kūriniu „Over The Babylon“ ir pakvietė klausytojus į beveik dviejų valandų kelionę su savo muzika – jausminga, melodinga ir tikriausiai neatsitiktinai skiriama ne paaugliams.

Keletas programos dainų – atliekamos su choru „Ąžuoliukas“. Sauliaus ir šio kolektyvo bendradarbiavimas jau tampa tradicija. „No More Drama“ ir „You Are So Beautiful“, atliekamos keliasdešimčia balsų, skamba itin įtaigiai.

Jokių skandalų ir nesusipratimų – tik muzika, mokantiems klausytis ir išgirsti. Tiesa, su nuojauta, kad kitam koncertui Sauliui jau teks išrasti kažką naujo – tokia „Muzika suaugusiems“, kokia ji yra dabar, bent jau Vilniuje tikriausiai atlikta pakankamai kartų. Tačiau su albumo pasirodymu jo galvoje tikrai atsiras naujų koncerto idėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.