Albumo apžvalga. „Low Roar“ „0“

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2014-11-15 14:00, atnaujinta 2018-01-21 09:58

JAV gimęs, Islandijoje gyvenantis Ryanas Karazija yra kilęs iš Anykščių vyno gamyklos įkūrėjų giminės. Prieš porą metų savo projektą „Low Roar“ jis pristatė keliuose Lietuvos festivaliuose - tada dar buvo tik pirmus žingsnius Islandijoje žengiantis atlikėjas.

Šiandien jo reikalai - gerokai pasistūmėję į priekį. Šis, antrasis Ryano įkurtos grupės „Low Roar“ albumas buvo populiariausiųjų Islandijoje sąrašo viršūnėje, neseniai ji JAV „apšildė" ryškios islandų žvaigždės Asgeiro koncertus.

„Gražu, bet jis visą laiką groja tą patį“, - tokią nuomonę teko nugirsti koncerte Vilniuje.

Yra tiesos. Šio gražų balsą turinčio atlikėjo vizitinė kortelė - švelniai atliekami svajingi pasakojimai, kurių geriausia klausytis įsitaisius krėsle ir užsimerkus. Kol „nuneša“ taip, kad jau nebesupranti, kur viena daina prasideda, o kita baigiasi. Norinčių klimpti į šį liūną daugėja - pirmojo albumo dainos „YouTube“ portale jau perklausytos daugiau nei milijoną kartų.

Antrajame albume reikalai nelabai keičiasi. Tiesa, dainoje „Please Don't Stop (Chapter 1)“ kiek netikėtai pasigirsta gana aštrūs elektroniniai triukšmai, o „Easy Way Out“ turi priedainį, tinkamą popmuzikos hitui.

Bet didžioji dalis šio albumo - tikra melancholijos orgija. Daina „Dreamer“ skamba taip, lyg būtų septintajame dešimtmetyje parašyta kokio užsisvajojusio „folk“ dainiaus su gitara, o „Nobody Loves Me Like You“ džiugina sunkiai nusakomu lengvumu, kuriuo dažnai pasižymi Islandijos muzika. Būtų smagu tai gyvai išgirsti Lietuvoje - po ankstesnių viešnagių „Low Roar“ čia jau turi gerbėjų būrį.

Įvertinimas - 8 iš 10.

„Low Roar“ klipas „Dreamer":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.