Išgirskite: ryškiausios muzikos žvaigždės susivienijo dėl Ebolos

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 7:07 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:15 AM

Svarbiausia muzikos pasaulio žinia pirmadienį – oficialiai pristatyta kūrinio „Do They Know It's Christmas“ nauja versija. Praeityje ne kartą labdarai lėšų surinkti padėjusią dainą šįsyk įrašė kelios dešimtys žvaigždžių. Visos iš įrašo uždirbtos lėšos bus skirtos padėti pažaboti Ebolos virusą Afrikoje.

Pirmoji dainos versija buvo išleista 1984-aisiais – tada ją įrašė grupių U2, „Spandau Ballet“, „Ultravox“ nariai, Davidas Bowie, Stingas, George'as Michaelas ir kiti garsūs atlikėjai. Visas pelnas buvo skirtas kovai su badu Etiopijoje. Kūrinys Didžiojoje Britanijoje buvo parduotas 3,7 milijono egzempliorių tiražu – iki 1997-ųjų tai buvo šalies rekordas. Projektas buvo pavadintas „Band Aid".

Kūrinio idėjos autoriai – muzikantai Bobas Geldofas ir neseniai Lietuvoje antrą sykį viešėjęs Midge'as Ure'as – šią dainą labdaros iniciatyvoms prikėlė jau kelis sykius. Naujos kūrinio versijos buvo įrašytos 1989-aisiais ir 2004-aisiais. Pastarosios versijos atneštas pelnas buvo skirtas padėti karo nualintam Sudano Darfuro regiono gyventojams.

Šį mėnesį paskelbta, kad daina vėl įrašoma iš naujo – šįkart siekiant surinkti lėšų kovai su Ebola.

Kūrinys per keliolika valandų įrašytas šį savaitgalį - vienas jo autorių M.Ure'as prisipažino, kad po nemigo nakties jam svaigo galva, bet yra labai patenkintas rezultatu.

„Nupirkite šią dainą sau arba artimiesiems ir taip prisidėkite prie gero tikslo“, - ragina muzikantas.

Tiesa, idėja sulaukė ir kritikos. Abejojama, kad daina šiais laikais yra veiksmingas būdas rinkti lėšas, kritikuojama ir surinkta muzikantų sudėtis – joje yra šiandien jau ne itin populiarių artistų.

Įrašyti kūrinį padėjo dainininkės Adele prodiuseris Paulas Epworthas, būgnais grojo grupės „Queen“ narys Rogeris Tayloras. „Band Aid 30" (pažymint pirmosios versijos 30-metį) pavadintame projekte kūrinį atliko grupės „One Direction“, „Bastille“, „Underworld“, „Elbow“, „Clean Bandit“, „Disclosure“, atlikėjai Sealas, Bono iš U2, Chrisas Martinas iš „Coldplay“, Sinead O'Connor, Samas Smithas, Ellie Goulding, Edas Sheeranas (kitų metų vasarį koncertuosiantis Vilniuje), Emeli Sande, Paloma Faith ir kiti.

Naujoji „Do They Know It's Christmas“ versija – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.