„Neteisėtai padaryti“ pristatė klipą su muštynėmis ir 38 vaikais

Mimų duetas su pagrindinį vaidmenį klipe atlikusiu Pijumi.<br>T.Bauro nuotr.
Mimų duetas su pagrindinį vaidmenį klipe atlikusiu Pijumi.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 27, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:06 PM

„Skandalas!“ – pavasarį išleisto debiutinio albumo pavadinimu šaukė grupė „Neteisėtai padaryti“. Ketvirtadienį dainuojančių mimų duetas nusprendė skandalą sukelti ir vaizdu – Vilniaus kino teatre „Pasaka“ pristatė savo pirmąjį vaizdo klipą „Galvotas“.

Menų fabrike „Loftas“ filmuotą klipą kūrė maždaug dvidešimties žmonių komanda. Šurmulį jis sukėlė, dar nepasirodęs internete – dėl kiek neįprastos idėjos.

Mat klipe nusifilmavo kelios dešimtys vaikų, įamžintų labai nevaikiškose situacijose.

„38 vaikai vienai dienai atsidūrė suaugusiųjų pasaulyje – ne visai legalių dalykų pilname klube, kuriame žaidžiamas pokeris iš saldainių, vyksta nelegalios mimų kovos, ant stalų stovi spalvoto vandens gėrimų taurės, o ore sklando dūmai“, – klipo atmosferą apibūdina grupės nariai.

„Mane jie pakvietė, kad pritraukčiau daugiau žmonių, nes aš dabar ant bangos. Kaip matote,nepritraukiau“, – juokėsi pristatymą vedęs aktorius Marius Repšys.

Vaizdo klipas nufilmuotas dainai „Galvotas“, kuri yra apie žmogaus kaukes, kai bandome slėptis po šypsena, nuslėpti savo silpnumą, nepasitikėjimą, baimes. Tuo tarpu vaizdo klipe pagrindinį vaidmenį atlieka vaikai, kurie imituoja suaugusiųjų pasaulį ir jų silpnybes – taip paaiškinamas klipo sumanymas.

„Daina yra apie tai, kad žmogus jaučiasi viską žinantis. Visiems taip atrodo, bet kuo toliau į mišką – tuo daugiau medžių. Eini, giliniesi ir supranti, kad nesi toks jau galvotas. Ir lieka tik mirtis“, – aiškino dueto narys Rokas Petrauskas.

Kodėl klipas sukurtas būtent šiai dainai? Nes būtent ją pasirinko „Facebook“ balsavę grupės gerbėjai.

Klipo režisierius ir scenaristas Justas Ramanauskas sakė, kad tiesiog įsivaizdavo suaugusius, vėl virstančius vaikais ir darančius nevaikiškus dalykus.

Dvi moksleivių klases į filmavimą lydėjo mokytojos.

„Jie labiausiai džiaugėsi, kad nereikėjo dalyvauti pamokose“, – juokėsi J.Ramanauskas.

„Pats bendravau su tais vaikais. Jiems buvo žiauriai smagu, klausė, per kokią televiziją rodys. Jie mūsų klausė, ar dalyvausime „Eurovizijoje“. Manau, tai – tik laiko klausimas.

Šiandien mūsų širdys džiaugiasi. Mums visi prognozavo juodą ateitį, sakė, kad iš juodų savo kostiumų neišlipsime.

Bet mes ne tik išlipome – užsidėjome baltą grimą, kuris patinka ne tik vaikams, bet ir senyvoms moterims“, – juokėsi jo bendražygis Šarūnas Gedvilas.

Vaizdo klipe Šarūnas ir Rokas mušasi – įsijautė taip, kad Rokui net buvo lengvai sužalota akis, prireikė medikų pagalbos.

„Bet šiaip mimas mimui akies nekerta“, – dėstė duetas.

„Neteisėtai padaryti“ ironiškas dainas atlieka daugiau nei metus. Sekasi neblogai – grupė ne tik išleido debiutinį albumą, bet ir šią vasarą grojo keliuose dideliuose festivaliuose.

„Žmonės nežino, kaip į mus reaguoti. Vieni juokiasi, kiti verkia“, – pripažino Š.Gedvilas.

Naujasis „Neteisėtai padarytų“ klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.