Dž.Butkutės pažadas: „Nebekoncertuosiu su trim prožektoriais“

Dainininkė Džordana Butkutė savo pasirodymu Panevėžio „Cido” arenoje vainikavo ambicingą koncertinį turą „Nesudeginta ant laužo”, kuris minias gerbėjų paliko atvipusiais žandikauliais. Didžiules pajėgas subūręs turo prodiuseris Elegijus Strasevičius pasiekė tikslą: ne tik nustebinti, bet ir priblokšti. Rezultatai juos įkvėpė kurti toliau ir netrukus grįžti į didžiausias arenas su naujais užmanymais.

Dž.Butkutė ir E.Strasevičius.<br>R.Šeškaičio ir L.Šalnos nuotr.
Dž.Butkutė ir E.Strasevičius.<br>R.Šeškaičio ir L.Šalnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:30 PM

Popkaraliene dažnai vadinama Dž.Butkutė pagaliau užtikrino turinti savyje tiek roko, kiek nė viena kita šalies atlikėja. Jos šlageriai dabar suskambo kaip roko baladės. O pati atlikėja atsikratė mergiotiškų manierų ir žavėjo kietos, pasitikinčios savimi žvaigždės įvaizdžiu. Turo „Nesudeginta ant laužo” koncertai, vykę didžiausiose pagrindinių miestų arenose, simboliškai degino „senąją” Džordaną ir leido pamatyti ją visai kitoje šviesoje.

Apšvietimas išties buvo efektingas. Atsirandantys ir pranykstantys, besisukantys veidrodžiai gaudė šviesos spindulius ir iš jų pynė įstabius švytinčius tinklus, į kuriuos patekę žiūrovai gėrėjosi nekasdieniu reginiu.

Apšvietimo dailininkai teigė, kad visa tai buvo sukurta specialiai Džordanos turui ir niekada nebuvo naudojama jokio kito atlikėjo programoje nei Lietuvoje, nei užsienyje. „Vien garso ir šviesos nuoma vienam koncertui kainavo apie 110 tūkstančių litų“, - atskleidė E.Strasevičius, principingai siekęs geriausio efekto ir neapsiribojęs taupiais sprendimais.

Jis užsakė ir originalias dekoracijas: scenos gilumoje buvo ištiestas specialiai turui sukurtas Vilniaus ir Kauno griuvėsių paveikslas. Muzikantai įsitaisė ant laiptų, sumaitotų automobilių stogų ar prie nuvirtusių Katedros kolonų. Tai organizatorių kišenes „palengvino“ dar bemaž 150 tūkstančių litų.

Džordaną į turą lydėjo penki vilkikai garso, šviesos aparatūros ir dekoracijų, du mikroautobusai su instrumentais bei specialiaisiais efektais, dar vienas - su muzikantais. Koncertuose kartu su dainininke dirbo daugiau nei 50 žmonių.

Po baigiamojo pasirodymo Panevėžio arenoje dainininkė jiems visiems paskyrė pasimatymą scenoje, padengtoje bisui iššautų konfeti kilimu. Savo komandai žvaigždė tarė keletą šiltų žodžių, įsiamžino bendroje nuotraukoje ir pasijuokė iš garso operatorių pokšto – šie specialiai buvo pasigaminę marškinėlius su Dž.Butkutės hito žodžiais: „Nemylėjau tavęs / Bet tylėjau ilgai“.

Visiems išsiskirsčius, Džordana akimirką stabtelėjo ir apsidairė – scena išmontuojama, dekoracijos nukabinamos ir širdį užlieja ilgesys. „Labai laukiau šito koncerto, o kartu taip liūdna pasidarė, kad baigėsi turas. Taip greitai pralėkė laikas, - prisipažino dainininkė. – Aišku, kad širdį spaudžia, žiūrint, kaip ardomos dekoracijos. Jas po kiekvieno koncerto išrinkdavo, bet dabar viskas kitaip. Tačiau, kaip sakoma, kartą paragavęs negali sustot. Aš tikrai nekoncertuosiu su trimis prožektoriais.“

Pastarąjį Dž.Butkutės turą „Nesudeginta ant laužo“ Lietuvoje pamatė 34 tūkstančiai žmonių. Rekordiškai daug jų susirinko į koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje – virš 11 tūkstančių. Savo gerbėjams koncertuose Džordana atliko nemažai naujų kūrinių, pretenduojančių tapti hitais, tarp jų - „Išlošti gyvenimą“, „Virš aukštų debesų“, „Bels lietus“, „Noriu būti savim“. Tačiau nepagailėjo ir naujai aranžuotų populiariausių dainų - „Man patinka“, „Tavęs ieškojo mama“, „Džordža“, „Dėl tavęs“, „Vienas namuose“, „Nemylėjau tavęs“. Pastarąjį superhitą atlikėja kiekiename mieste buvo kviečiama pakartoti.

Įsisiūbavusios arenos, sėdimose vietose nenustygstanti publika, aistringos ovacijos, visuotinis palaikymas, taip pat ir konstruktyvi kritika įkvėpė Džordaną ir jos vyrą bei prodiuserį E.Strasevičių pagalvoti apie naujus tokio pat aukšto lygio pasirodymus.

„Iki kito rudens tikrai išleisime keletą naujų singlų, parengsime populiarių dainų naujas aranžuotes, sugalvosime ypatingą sceninį pasirodymą, galbūt dar įspūdingesnį – mintys jau dabar sukasi, kaiką planuojame. Norisi išlaikyti ir roko stilistiką. Ko gero, grosime su šiam turui suburta grupe – žmonės neslepia noro dirbti kartu“, - pasakojo E.Strasevičius.

Naujausią albumą „Kryžkelės“ pristačiusiame ture su Džordana grojo žinomi muzikantai - Ramūnas Difartas ir Kostas Balčiūnas (gitaros), džiazo, kamerinės ar klasikinės muzikos gerbėjams ypač gerai pažįstami broliai Motiejus ir Mykolas Bazarai (klavišiniai ir bosinė gitara), Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestro būgnininkas Evaldas Andziulis-Kindza.

Ypatingos spalvos Dž.Butkutės dainoms suteikė violončelininkai Gaudas Krištaponis ir Evaldas Petkus, o taip pat - trys pritariančios vokalistės Vaiva Gerasimovaitė, Džesika Šyvokaitė ir Miglė Šidlauskaitė.

Nors turas per Klaipėdos, Vilniaus, Šiaulių, Kauno ir Panevėžio arenas – baigtas, naujoji programa gyvuos ir toliau. Jau šį šeštadienį Džordanos laukia koncertas Dubline. Dar po savaitės - Londone. Be to, E.Strasevičius patvirtino, kad koncertų maratoną jie pratęs ir Lietuvoje: „Nesudeginta ant laužo“ programa vasario 14-ąją bus parodyta Kėdainių arenoje, o vasario 21-ąją Alytuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?