Dainininkas Beissoul džiaugiasi vėl gyva Maidano aikšte

Dainininkas Artūras Žabas-Beissoul lengviau atsikvėpė – jo gimtojoje Ukrainoje Kijevo Maidano aikštė, vos prieš keletą mėnesių dar skendusi barikadose, šiuo metu rami ir skaidri. Nors Ukrainoje Artūras praleido tik pirmuosius savo gyvenimo metus, tėvynė jį tarsi šaukė, štai kodėl jo ir scenos partnerio Einiaus Jaručio koncertų maršrute įrašytas ir ši šalis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:35 AM

Vasarą duetas „B & E“ net surengė fotosesiją Černobylyje – atominės elektrinės sprogimo vietoje, nepaisant to, kad dar ir šiandien radiacijos matuokliai ten cypia grėsmingai pranešdami apie pavojų.

-Kur pastaruoju metu galima išgirsti jus dainuojant? Kokia publika jus pasitinka, kokios emocijos užlieja?

-Labai daug laiko praleidžiame Ukrainoje, bendraujame ir bendradarbiaujame su naujais žmonėmis.

Koncertai vyko Kijeve, Dnepropetrovkse, Odesoje, ruošiamės aplankyti ir kitus miestus, taip pat užsukti ir į mano gimtąjį Ivano-Frankivską prie Karpatų kalnų!

Ukrainoje koncertavome kartu su grupėmis „Blue Foundation”, šiuo metu itin populiaria „The Hardkiss“ didžiausiose Kijevo koncertinėse salėse - jos įrengtos tikrai įspūdingai, viskas nauja ir itin kokybiška.

Ukrainos publika tiesiog neįtikėtina – žmonės įsigyvena į kiekvieną mūsų dainą, jaučia kiekvieną virptelėjimą. Ten kiekvienas, einantis į koncertą, yra pasiruošęs šokti iki nukritimo. Svarbiausia, tam nebūtinas alkoholis. Per pastarąjį skrydžių į Ukrainą pusmetį nematėme nė vieno girto jaunuolio ar muštynių po koncertų. Žmonės ten labai inteligentiški ir jiems svarbu vienybė. Štai kodėl Ukrainoje apima absoliučios laisvės jausmas, žmonės ten tikri ir jiems nereikia stimuliantų, kad galėtų išlaisvinti savo emocijas.

Maidano aikštėje dar pries 3 mėnesius stovėjo barikados ir trenkė degėsiais, tačiau dabar ji išvalyta ir dvelkia skaidrumu bei ramybe. Ten vėl važinėja automobiliai, dega ryškios šviesos ir vaikšto daugybė žmonių.

Vis dėlto neramumų ir vienybės dvasia, kurią ten pajutau lankydamasis prieš metus, išliks amžinai. Tikrai didinga gyvenime patirti istorinius įvykius, stebėti visa, kai yra neramu, trapu ir gera matyti virsmą, kai laikas gydo žaizdas, o gyvenimas tęsiasi.

Šiuo metu Ukrainos žmonėms, savo klausytojams ruošiame staigmeną, todėl darbų ir kūrybos kaip niekada daug.

-Į savo muziką tarsi norite įdėti prasmės grūdą, simbolizuojantį laisvę, tiesą, taiką?

-Būtinai, nes dedant grūdą prie grūdo gali iškepti visą duonos kepalą – pats, su meile,o tada jau gali rinktis, su kuo ja dalintis, nes kiekviena riekė turi ne tik skonį, bet ir tam tikrą energetiką, tikslą ir užduotį.

Netoleruoju, neįsileidžiu ir sudraskau vietoje kvailumą, infantilumą, padlaižiavimą, priskretimą ir nenuovokumą. Su tokiais žmonėmis kalbą baigiu vos pradėjęs.

Savo klausytojus labai myliu - jie visada yra tie aukso grynuoliai, kurie patys nė neįtardami suteikia jėgų ir įkvėpimo.

Gaišti laiką tam, kas svetima ir nepriimtina, tiesiog neprotinga, štai kodėl mano akiratyje televizijos nėra septynerius metus, nebent pažiūriu draugų rekomenduotas laidas.

Mano telefonas skirtas tik trumposioms žinutėms ir skambučiams - jokių interneto paslaugų ar kitokių civilizacijos trukdžių nepriimu. „Facebook'as“ taip pat skirtas tik darbo reikalams ar pabendrauti su klausytojais, būtinais žmonėmis.

Labiausiai man patinka išvažiuoti už miesto į miškingas, istorines, įdomias vietas.

-Ką veikiate šiuo metu? Vienas naujausių darbų – ir šviežia fotosesija Urkainoje?

-Naujos nuotraukos - kaip gyvatės išnara: senąją numeti, o naujoji sužimba dar ryškesnėmis spalvomis.

Po vieno koncerto susipažinome su žinomu Ukrainos mados fotografu Dmitrijumi Komisarenko, ir iš karto nuskubėjome į jo fotostudiją. Net ruoštis nereikėjo – po pasirodymo buvome tinkamai apsirengę.

Šiuo metu intensyviai kuriu, esu paniręs į organizacinius reikalus. Mūsų su Einiumi studijoje saugiai ir paslaptingai orą skrodžia nemažai naujų kūrinių, derinsime juos su kitais mūsų sugalvotais dalykais – tikrai pateiksime atradimų ir išradimų.

-Kaip judu sutariate su Einiumi – kūrybiniai duetai lyg sutuoktinių poros patiria įvairių etapų?

-Kažkada kalbėjome su Einiumi apie tai: jei mūsų bendravimą kas nors imtų ir filmuotų 24 valandas per parą, tai būtų panašu į prancūzų okeanografo, fotografo ir režisieriaus Jacques'o Cousteau laidą apie povandeninį pasaulį, kuriame nieko nesupranti, tik tai, kad žuvys ir kiti vandenų gyventojai kažkaip sugeba komunikuoti ir apsisaugoti nuo aplinkos dirgiklių.

Mes turime savo pasaulį - „B & E”!

-Ką šiuo metu norėtumėte pasakyti pasauliui?

-Vladimirui Putinui linkiu įgauti sveiko proto, jam trūksta antipropagandinio ir pilkąsias smegenų ląsteles atkuriančio mūsų albumo „Laikas paikas’’. Kreipkitės, padėsim, - juokėsi Artūras.

Paprastai viešai nekalbantis Einius įsitikinęs, kad jų su Artūru duetas jau patikrintas ne vienerių metų darbo.

„Seniai žinome, ko norime ir kokia kryptimi judėti, todėl neįžvelgiu net menkos tikimybės nuklysti nuo mūsų sukurtos fundamentalios muzikinės krypties. Ji yra unikali ir tuo mes esame gyvi - tik tuo kvėpuojame, dėl to egzistuojame, kuriame tik tai, kas mums atrodo šviesiausia ir kas mus labiausiai atspindi”, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu