Paaiškėjo visi dvylika „Eurovizijos“ atrankos dalyvių

„Eurovizijos“ karštinė prasideda. Ketvirtadienį surengti pirmųjų dviejų Lietuvos atrankos į šį konkursą laidų filmavimai - ir pristatyti 12 atlikėjų, kurie bandys ją laimėti.

Monika Linkytė.<br>T.Bauro nuotr.
Monika Linkytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 18, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:16 PM

Atranka į 2015-ųjų „Euroviziją“ vyks pagal panašų modelį, kaip ir šįmet.

Atlikėjai iš pradžių dainuos lietuviškus ir užsienio hitus, rodydami sugebėjimus interpretuoti įvairių žanrų kūrinius. Vėliau ateis metas konkursinėms dainoms, kurias atlikėjai arba atsinešė patys, arba pasirinks iš kompozitorių atrankai pateiktų kūrinių.

Tiesa, žadama, kad iki pat finalo atlikėjai galės dainuoti kūrinį, kurį pasirinko atrankos pradžioje - neprivalės jo perleisti kitiems, tai galės nutikti tik paskutinėse kovose, kai atskirai bus renkama geriausia daina ir geriausias atlikėjas.

Pirmoji laida, nufilmuota ketvirtadienį, LRT eteryje bus parodyta sausio 3-ąją. Lemiamas finalas įvyks vasario 20-ąją.

Kas rungsis atrankoje, buvo stengiamasi išlaikyti paslaptyje, tačiau kai kurie atlikėjai neiškentė ir apie tai pranešė anksčiau.

Ketvirtadienio popietę paskelbtas visas 12 atlikėjų sąrašas. Jis - gana margas.

Labiausiai patyrusi atrankų dalyvė - jau šeštą sykį jėgas mėginsianti dainininkė Monika Linkytė.

„Einu čia, nes noriu tapti atrankų rekordininke“, - juokavo atlikėja.

Jau ketvirtą sykį atrankoje dalyvauja dainininkė Liepa Mondeikaitė - pernai ji ne itin sėkmingai jėgas bandė su grupe „Pop Ladies“.

Trečią kartą į „Euroviziją“ patekti mėgins Edgaras Lubys - dainininkas, kuris anksčiau atrankose dalyvaudavo Amberlife'o slapyvardžiu.

„Nesakau, kad laimėsiu, bet norisi pabandyti. Esu patenkintas daina, kurią sukūriau“, - sakė atlikėjas.

Į mūšį sugrįžta keletas prieš metus atrankoje kovojusių atlikėjų - Neringa Šiaudikytė, Mia, Vaidas Baumila.

V.Baumila pernai pasižymėjo išsišokimais ir viešomis abejonėmis, ar apskritai dalyvaus atrankos finale, o Mia buvo paskelbusi, kad „Eurovizijai“ užtrenkė duris. Tačiau aistros per 12 mėnesių aprimo ir šie atlikėjai vėl rungsis.

Vienintelė grupė atrankoje - vaikinų trio „Rollikai“. Beje, jos narys Jurijus Veklenka jau yra dainavęs „Eurovizijoje“ - 2013-aisiais buvo Andriaus Pojavio pritariantysis vokalistas.

„Svarstėme galimybę dalyvauti atskirai, bet trise - drąsiau“, -- sakė „Rollikų“ narys Mantvydas Sabaitis.

Dar du vyrai atrankoje - Jurgis Brūzga ir Tadas Juodsnukis, pernai laimėjęs pagrindinį vaidmenį miuzikle „Romeo ir Džiuljeta“.

Dėl kelialapio į konkursą taip pat rungsis vaikų „Eurovizijos“ atrankose anksčiau ne kartą dalyvavusi Milita Daikerytė, Reda Striškaitė ir Australijoje gyvenanti Vilma Laučytė, specialiai dėl šios atrankos sugrįžusi į Lietuvą.

„Norinčių dalyvauti buvo kur kas daugiau, tačiau atrinkome įdomiausius ir gabiausius.

Turime gražių skirtingų balsų, artistiškų atlikėjų ir gerų dainų. Šiais metais tikrai bus iš ko rinktis“, - sakė LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

Kaip ir prieš metus, konkurso rezultatus lems telefonu balsuojantys žiūrovai ir komisija.

Ji bus sudaryta iš Lietuvos ir užsienio specialistų. Didžiąją dalį komisijos balų nulems užsieniečių balsai.

Lietuvos komisijoje pirmojoje laidoje dirbo operos dainininkas Edmundas Seilius, prodiuseris Audrius Giržadas, dainininkas ir Linas Adomaitis, „Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Užsienio komisijoje šį kartą dirbs „Eurovizijos“ renginių organizatorius iš Olandijos, dainininkė iš Gruzijos ir muzikos atlikėjų vadybininkas iš Didžiosios Britanijos.

Pastarasis - tikra muzikos verslo legenda. Prieš daugiau nei 50 metų karjerą pradėjęs Peteris Jenneris dirbo su grupėmis „Pink Floyd“, „T.Rex“, „The Clash“, Billy Braggu ir daugybe kitų žvaigždžių.

„Eurovizijos“ konkursas 2015-ųjų gegužės 19-23 dienomis vyks Austrijos sostinėje Vienoje. Jame šįkart rungsis 39 valstybių dainininkai. Konkursas bus jubiliejinis - jis vyks 60-ąjį kartą.

Lietuva dalyvaus viename iš dviejų renginio pusfinalių - kuriame, paaiškės vėliau.

Lietuva „Eurovizijoje“ dalyvavo 15 kartų. Geriausią rezultatą 2006-aisiais pasiekė grupė „LT United“, užėmusi šeštąją vietą.

Šįmet konkurse Lietuvai atstovavusi Vilija Matačiūnaitė neperžengė pusfinalio barjero.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.