G.Vaitkutės šou - skrydis virš elitinės scenos ir žinomi svečiai

Šeštadienio vakaras – iki šiol svarbiausias per visą dainininkės Girmantės Vaitkutės karjerą. Prieš porą dienų debiutinį albumą „Mood“ išleidusi 26-erių atlikėja jį pristatė koncertu Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT).

Pasiklausyti G.Vaitkutės (kairėje) susirinko būrys įžymybių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasiklausyti G.Vaitkutės (kairėje) susirinko būrys įžymybių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 20, 2014, 7:48 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:13 PM

Per pastaruosius keletą metų „Eurovizijos“ atrankoje, „Auksiniame balse“ ir kituose TV projektuose dalyvavusi, britų žvaigždės Adele ir kitų žinomų atlikėjų repertuarą dainavusi Girmantė pagaliau pribrendo pirmajam rimtam solinės karjeros pareiškimui.

Jis tikrai drąsus – LNOBT teatre iš visų Lietuvos popmuzikos atlikėjų pristatyti savo albumą iki šiol buvo surizikavę vieninteliai „Skamp“.

„Puikiai žinau, kokia garbinga ir prestižinė yra ši scena. Stengsiuosi nepadaryti jai gėdos“, - sakė G.Vaitkutė, į kurios koncertą brangiausi bilietai kainavo 129 litus.

Albumas „Mood“ - tai dvylika dainų anglų ir lietuvių kalbomis, stilius – nuo soulo iki kantri. Jį sukurti padėjo daug labai skirtingų kūrėjų – Leonas Somovas, Marius Leskauskas, Vytautas Bikus, Kipras Mašanauskas, „Makchu Pikchu“ lyderis Imantas Slėnys, Jievaras Jasinskis, Maltoje šiuo metu gyvenantis gitaristas Martynas Kuliavas ir kiti.

„Mano akimis, tai – graži popmuzika. Būtent popmuzika, nors Lietuvoje šis žodis jau turi neigiamą reikšmę“, - lrytas.lt sakė Girmantė.

Susirinkusių jos gerbėjų laukė koncertas, prie kurio vaizdo ir režisūros prisidėjo keli žinomi Lietuvos vyrai – dizaineris Robertas Kalinkinas, aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis, choreografas Šarūnas Kirdeikis.

Šį savaitgalį Vilnius – tiesiog perkrautas žinomų Lietuvos atlikėjų koncertais. Per šias keletą dienų šventinius pasirodymus sostinėje rengė Saulius Prūsaitis, grupė „Skamp“, vyko miuziklo „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ premjera, o tą patį šeštadienio vakarą vos už kelių šimtų metrų nuo Girmantės dainavo Jurga Šeduikytė, surengusi koncertą Kongresų rūmuose.

Tačiau Girmantei žiūrovų dėmesio nepritrūko. Teatro salė buvo artipilnė, o įvertinti dainininkės koncerto atėjo ir nemažai žinomų žmonių – kompozitorius Kipras Mašanauskas, TV laidų vedėjas Ignas Krupavičius, dainininkė Katažina Zvonkuvienė, grupės "ŠarkA" narė Ieva Stasiulevičiūtė ir kiti.

Dainininkės gerbėjai mėgavosi ne tik muzika, bet ir įdomiu reginiu – teatro scenoje Girmantės komanda sukūrė tikrą šou. Koncerto pradžioje pakilus uždangai, dainininkė ir jos grupė ant judančių švytinčių platformų iškilo iš scenos gilumos – šis užsienio žvaigždžių koncertuose matytas triukas sukėlė plojimų audrą.

Gal ir ne itin išradinga, bet vaizdai scenoje traukė akį - muzikantai grojo švytinčiomis linijomis įrėmintuose stačiakampiuose, dvi pritariančiosios vokalistės dainavo, stovėdamos virš scenos pakibusiuose narvuose.

„Jaučiuosi įpareigota, nes jūsų čia tiek daug. Dar vaikystėje esu stovėjusi šioje scenoje, bet tada tai atrodė žaidimas, mokykla. Dabar – kitaip. Šis albumas gimė ir iš džiaugsmo, ir iš skausmo, ir iš sudaužytos širdies. Deja, to žmogaus, kuris įkvėpė tuos sudaužytos širdies tekstus, šiandien nėra čia, atsiprašė, sakė, kad negali ateiti“, - nuo koncerto pradžios žiūrovus linksmino Girmantė.

Dainą „Ten“ ji pristatė kaip itin svarbią – parašiusi ją suprato, kad gali kurti ne tik angliškai, bet ir lietuviškai.

Pradžioje dėl aplinkos kiek susikaustę žiūrovai po keleto dainų atsipalaidavo – paraginti Girmantės, lingavo ir garsiai plojo į ritmą.

Į sceną dainininkė žengė su muzikantų grupe ir styginių „orkestrėliu“. Į vakaro programą buvo įtrauktas ir duetas su Vaidu Baumila – daina, kuriai jau spėta susukti ir vaizdo klipą.

Anksčiau buvo skelbta, kad šiame renginyje su Girmante dainuos ir Jeronimas Milius bei Donatas Montvydas, bet šie atlikėjai dėl skirtingų priežasčių koncerte nepasirodė.

Girmantė dėl to pernelyg nesuko galvos – vieną gražiausių Lietuvos popmuzikos balsų turinti atlikėja nuoširdžiai dėkojo žiūrovams, o šie plojimų jau negailėjo po kiekvienos dainos.

Jų iš tiesų buvo įvairių – nuo Girmantės balsui puikiai tinkamų baladžių iki greitesnio tempo kūrinių. Kelios albumo dainos jau yra gerai žinomos – pavyzdžiui, „Eurovizijos“ atrankose skambėjusi baladė „Time To Shine“. Dainą „I'll Be Waiting“ Girmantė pristatė kaip „kantri muzikos kūrinį, tik be klumpių“.

Staigmena tapo Girmantės atliktas Ievos Narkutės kūrinys „Raudoni vakarai“.

„Esu lietuvė, tuo didžiuojuosi, todėl dainuoju šį kūrinį. Dainuodama dažnai prisimenu savo močiutę, kurios jau nebėra“, - sakė Girmantė. Antroje koncerto dalyje ji publiką pavergė numeriu, kurio metu sėdėdama apskritos formos sūpynėse kilo aukštai virš scenos - dainuodama kūrinį  „Time To Shine“. "Pabūkit dar, susitikim fojė", - pasibaigus koncertui, žiūrovus ragino Girmantė, akivaizdžiai norėdama kuo ilgiau pratęsti triumfo tokioje salėje akimirką.

„Manau, mano muzika yra tinkama scenai, kurioje esu šiandien. Nuo mažens apie Nacionalinį operos ir baleto teatrą galvoju kaip apie vietą, kurioje viskas turi būti labai skoninga. Tikiuosi, pateisinsime savo sprendimą koncertą rengti čia“, - dar prieš renginį sakė G.Vaitkutė.

Plojimais ir gėlėmis žiūrovų apdovanota dainininkė pirmąjį albumą brandino net keletą metų, tačiau nemano, kad tai – ilgas laikas.

„Manau, viskas mano karjeroje vyksta pačiu laiku.

Ir dar nesakau, kad jau tiksliai žinau, kuriuo keliu noriu eiti. Jau dabar žinau, ką antrame albume darysiu kitaip“, - sakė dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.