Albumo apžvalga. „Sel“ „Fi“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 2, 2015, 6:04 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:43 AM

Kiekvienas Egidijaus Dragūno albumas yra lietuviškos muzikos įvykis - kitaip su atlikėju, kurio koncertai keletą metų iš eilės vyksta didelėse arenose, būti ir negali. „Fi“ nebus išimtis - naujausio albumo egzemplioriai šluojami iš prekybos centrų, jis greitai įsitaisė lietuviškuose „iTunes“, „Spotify" ir „Deezer" topuose.

Tiesa, nauju jį galima vadinti tik sąlyginai. Septynias iš dvylikos albumo dainų „Sel“ gerbėjai jau gerai žino. „Aš žiūriu į tave, pasauli“, „Lyja“ (su grupe „Electronic I“), „Užmerkiu akis“, „Kam tu meldies“, „Ten kažkur giliai“ - melodinga elektroninė popmuzika su nudailintu Egidijaus balsu. Ta pati banga, kurią „Sel“ lyderis pasigavo prieš šešerius septynerius metus ir sėkmingai ant jos plaukia iki šiol.

Ir čia jau visai nesvarbu, kaip gerai jis gali ar negali šias dainas sudainuoti gyvai - svarbu, kad gerai skambėtų, garsiai paleidus mašinoje. Didžioji albumo dalis eina ta pačia linkme - gražu, svajinga, tekstuose - jūra, saulė, vėjas, šviesa, aitvarai. Aranžuotės - skanios ir modernios. Nieko tokio griežto, koks buvo ankstesnio albumo "Aš kaip žąsis" titulinis kūrinys, čia nėra. Į lyriką pasinėręs Selas išsišoka tik porą kartų - griežtesni garsai pasigirsta dainoje „Neduok man jokio šanso“ (su jauna repere Camille) ir paskutiniame kūrinyje „Monaco“, kur didžiąją dalį laiko skamba ne E.Dragūno balsas (kas tie keli burnojantys angliškai žmonės, albumo viršelyje nenurodoma) ir pora keiksmažodžių.

Hitais gali tapti kone visos albumo dainos - ir moteriško vokalo vedama „Nustebink mane“, ir „Gyvenimo man vieno neužtenka“ (skamba lyg bandymas į vieną vietą suplakti kelis ankstesnius E.Dragūno hitus).

Tiesa, yra ir juokingų dalykų - net kelias dainas pasirašo „latvių kompozitorius Raivo Freimanis“, tik apie tokį patys latviai nieko nėra girdėję, o klausantis atrodo, kad tokį smagų slapyvardį dėl tam tikrų subtilybių pasirinko kitą pusę albumo kūręs Raigardas Tautkus. Bet čia jau smulkmenos - tiems, kurie mėgsta „Sel“, viskas čia patiks. Komercinė popmuzika - ir tiek. Stebuklų nėra, bet nepaneigsi - šiame žanre tai yra gerai pagamintas produktas.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Klipas „Kam tu meldies":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.