Mūšis dėl „Eurovizijos“ prasidėjo: susipažinkite su 12 dalyvių

Šeštadienį, sausio 3-iąją, LRT televizija parodė pirmą atrankos į „Eurovizijos“ konkursą kovą. Prie starto linijos – dvylika atlikėjų. „TV antena“ kviečia prieš muzikinių grumtynių pradžią susipažinti su dainininkais, kovojančiais dėl teisės gegužę atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“.

Wilma La.<br>T.Bauro nuotr.
Wilma La.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Jan 3, 2015, 2:00 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:26 AM

Monika Linkytė

Dainininkei ant krūtinės galima kabinti atkakliausios šių metų atrankos dalyvės medalį. 22-ejų M.Linkytė „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaus penktus metus iš eilės. Iš viso tai bus šeštasis jos bandymas patekti į šį konkursą.

„Šįmet mane paskatino draugai. Turiu dainą „Skęstu“, kuriai neseniai nufilmavome vaizdo klipą. Man pačiai ji atrodo pavykusi, bet labai patiko ir bičiuliams. Jie ir privertė susimąstyti, kad galėčiau išmėginti jėgas dar kartą“, – sakė atlikėja, jau keletą metų puikiai pažįstama Lietuvos popmuzikos klausytojams.

Šiuo metu ji dalyvauja ir TV3 šou „Šok su manimi“. „Darbo bus daug, bet kai darai tai, kas patinka, visur spėsi“, – neabejojo dainininkė.

Pirmąjį solinį albumą kurianti atlikėja pernai vasarą jau nuskynė vieną apdovanojimą – Alos Pugačiovos simpatijų prizą Jūrmaloje vykusiame konkurse „Novaja volna“.

„Neinu į atranką su mintimi, kad būtinai privalau laimėti. Einu, kad tapčiau šios atrankos rekordininke“, – kvatojosi Monika.

Neringa Šiaudikytė

„Eurovizijos“ atrankoje užpernai ir pernai jėgas išbandžiusi 24-erių dainininkė grįžta dar kartą pamėginti išplėšti kelialapio į didžiausią Europos dainų konkursą.

Publikai ji geriausiai pažįstama kaip grupės „Naujos pupytės“ narė, tačiau klubų lankytojus džiugina ir įvairiomis solinėmis programomis.

Kritiką dėl itin seksualaus „pupyčių“ įvaizdžio N.Šiaudikytė atremia griežtai – anot jos, šis popmuzikos laikotarpis reikalauja, kad atlikėjos scenoje žavėtų ne tik balsu, bet ir gražiu kūnu.

„Visi čia dalyvaujantys turi svajonę kada nors laimėti ne tik Lietuvos, bet ir pasauliniu mastu. Aš taip pat noriu dainuoti šimtatūkstantinei miniai, pasižiūrėti į tarptautinio dainų konkurso lygį, pasisukti jo virtuvėje“, – apie „Euroviziją“ mintimis dalijosi N.Šiaudikytė.

Milita Daikerytė

Septyniolikmetė Milita – jauniausia „Eurovizijos“ atrankos dalyvė, tačiau TV žiūrovams jos veidas matytas daug kartų.

2010 ir 2011 metais ji liko tik per plauką nuo kelialapio į vaikų „Euroviziją“. Nusivylimo buvo daug, tačiau dabar mergina pasirengusi žengti į suaugusiųjų popmuzikos pasaulį.

2013-aisiais ji dalyvavo TV konkurse „Lietuvos balsas“, o prieš pat Naujuosius baigė grumtynes kitame šou „Muzikinė kaukė“. Vis dėlto „Eurovizijos“ atranka – galbūt svarbiausias Militai iki šiol tekęs išbandymas. Jo, atrodo, ji visiškai nebijo – yra užsidegusi rimtai siekti dainininkės karjeros.

„Per daug laiko skiriu muzikai ir kūrybai, kad lengvai ją paleisčiau“, – sakė ne viename konkurse prizines vietas nuskynusi, iš žinomų pedagogių Nijolės Maceikaitės ir Rositos Čivilytės dainavimo paslapčių išmokusi moksleivė.

Jurgis Brūzga

Praėjusiame dešimtmetyje šis dainininkas sėkmingai nėrė į pramogų pasaulį: dalyvavo TV konkurse „Lietuvos dainų dešimtukas“, dainavo „Chorų karuose“, vedė „Dainų dainelę“, subūrė savo grupę.

O tada dingo iš akiračio – tapo karo orkestro vokalistu, sukūrė šeimą ir populiariuose koncertuose pradėjo šmėžuoti vis rečiau.

Puikiai džiazą, fanką, lengvąjį roką dainuojantis 29-erių dainininkas praėjusią vasarą pristatė naują vaizdo klipą „1000 dienų“ ir pradėjo rodyti norą susigrąžinti klausytojų dėmesį.

„Praėjo nemažai laiko, kol susikaupė kūrybinės energijos ir atsirado noras vėl pradėti dainuoti savos kūrybos, o ne tik užsienio atlikėjų dainas“, – prisipažino atlikėjas. „Eurovizijos“ atranka gali tapti puikiu laipteliu į naują karjeros etapą.

Tadas Juodsnukis

Šis 23-ejų dainininkas dar palyginti neseniai buvo girdėtas tik metalo klausytojams – kaip grupės „Wulture“ vokalistas. Jo gyvenimas per metus apsivertė aukštyn kojomis.

2013-ųjų pabaigoje Tadas tapo TV šou „Romeo ir Džiuljeta“ laimėtoju – pelnydamas pagrindinį vaidmenį Kęstučio Antanėlio ir Sigito Gedos roko operos pastatyme, kuris buvo rodomas didžiosiose šalies arenose.

Gruodį jis vėl dainavo didžiosiose salėse – vaidino Radvilą Rudąjį brangiausiame lietuviškame visų laikų miuzikle „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės istorija“. Be to, Tadas dainuoja įvairiuose muzikiniuose projektuose, kuriuose atlieka kitų atlikėjų dainas.

„Esu baigęs pramoginio scenos meno studijas Vilniaus kolegijoje. Pamenu, kaip prieš keletą metų sutikau Povilą Meškėlą, kuris tapo mano mokytoju.

Nebuvau linkęs eiti į popmuzikos pusę, bet Povilas sakė, kad jau laikas ko nors imtis, žengti kitą žingsnį“, – „TV antenai“ sakė Tadas. Galingo balso atlikėjui tokiu žingsniu taps bandymas patekti į „Euroviziją“.

Mia

Prieš metus lažybininkai Viliją Pilibaitytę-Mią laikė „Eurovizijos“ atrankos favorite, tačiau finale ji pralaimėjo Vilijai Matačiūnaitei. Nusivylusi Mia tada pareiškė, kad „Eurovizijos“ atrankoms užtrenkia duris, tačiau laikas atvėsino įkarštį.

Dainininkės padėtis Lietuvos muzikos pasaulyje – įdomi. Visiems žinoma, kad 31 metų atlikėja išsiskiria puikiu balsu, tačiau jos karjera sukasi keistais viražais. Iki šiol naujausią albumą „Stiklo namai“ ji išleido prieš penkerius metus, o tada pasinėrė į televizijos reikalus – pati vedė ir dalyvavo ne viename populiariame projekte.

Užpernai Mia subūrė merginų grupę „Red Lips“, o pernai ji pakeitė pavadinimą į „NightLife“. Tiesa, kol kas jokių ryškesnių šios grupės veiksmų nematyti – antraštėse Mia pastarąjį pusmetį figūravo ne dėl muzikos, o dėl meilės peripetijų. Tad „Eurovizijos“ atranka – puiki proga dainininkei priminti savo galimybes.

Edgaras Lubys

Šio dainininko biografijos neįmanoma pasakoti be užuominos apie „Euroviziją“. 2004-aisiais atlikėjas, tada dar save vadinęs Amberlife’u, turėjo švedų sukurtą dainą, vaizdo klipą, buvo laikomas atrankos favoritu. Pergalę pelnius Linui Adomaičiui ir Simonai Jakubėnaitei, kilo skandalas – Edgaro tuomečiai prodiuseriai piktinosi ir net grasino surengti alternatyvią „Euroviziją“.

Aistros nurimo, slapyvardžio neliko. 31 metų atlikėjas šįmet išleis lietuvių kalba įrašytą albumą savo tikruoju vardu, o pastaruosius keletą mėnesių įvairiapusį talentą atskleidė TV konkurse „Auksinis balsas“.

2010-aisiais ne itin sėkmingai atrankoje pasirodęs E.Lubys tiki, kad trečias kartas gali nemeluoti.

„Einu su savo daina ir puikiai su ja jaučiuosi. Nesakau, kad laimėsiu, neapsikraunu viltimis. Be to, parašiau „eurovizinę“ dainą ir Miai. Tad dvi mano kurtos dainos rungsis tarpusavyje“, – sakė melodingos popmuzikos atlikėjas.

„Rollikai“

Prieš metus susibūrusi vaikinų trijulė – vienintelė grupė „Eurovizijos“ atrankoje. Jurijus Veklenka, Mantvydas Sabaitis ir Naglis Bierancas – keliais lietuviškų hitų perdirbiniais išgarsėjęs popmuzikos projektas, jau surengęs apie šimtą pasirodymų klubuose.

Beje, Jurijus yra dalyvavęs ne tik „Eurovizijos“ atrankoje, bet ir didžiajame konkurso finale Malmėje – ten prieš dvejus metus buvo pritariantysis Andriaus Pojavio vokalistas.

„Turėjau idėją atrankoje dalyvauti vienas, bet nusprendėme, kad naudingiau pasirodyti grupei. Mes – jauni, tačiau patirties turėjome ir iki „Rollikų“. Galime gerai pasirodyti, neatėjome čia visiems nusileisti.

Tikiu, kad galėtume gerai atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“, – pasitikėjimu savimi tryško Mantvydas.

Liepa

25-erių dainininkei „Eurovizija“ turėtų kelti malonius prisiminimus. Būtent šio konkurso atrankoje 2011-aisiais mergina pirmą sykį atkreipė į save dėmesį – sudainavusi švelnią dainą „Laukiu“, kuriai komplimentų tada negailėjo šiaip jau komplimentais nesisvaidantis pedagogas Artūras Novikas.

Vėliau ji jėgas atrankoje bandė ir viena, ir su grupe „Pop Ladies“, kurios narė šiuo metu yra. Šįmet Liepa į atranką vėl žengia be bendražygių – rodydama vis ryškesnius solinės karjeros ženklus. Per pastaruosius porą metų ji įrašė dainų ir nusifilmavo klipuose su latvių žvaigžde Lauriu Reinikiu ir žinomu lietuvių atlikėju Stano.

Tiesa, šiuo metu klaipėdietė atrodo labiau panirusi į meilės, o ne į muzikos reikalus – net ir atrankos filmavime nuo scenos prisipažino, kad tiesiog nori verkti iš laimės dėl sužadėtuvių su mylimuoju. Kita vertus, laimingai moteriai ir dainuoti lengviau.

Vaidas Baumila

Prieš metus Vaido „euroviziniai“ manevrai buvo sudėtingi. Didžiojoje Britanijoje miuziklų atlikėjo karjeros siekusiam dainininkui tada dėl šių reikalų buvo sunku spėti į filmavimus, o prieš pat finalą jis vos nesugriovė visos atrankos sistemos – kai pradėjo abejoti, ar apskritai verta jame dainuoti.

Prieš keletą metų jis paskutinę minutę persigalvojo ir nusprendė nedalyvauti atrankoje – nes gavo gerą pasiūlymą dainuoti kruiziniuose laivuose.

Šįkart viskas turėtų būti kitaip: dainininkas apsisprendęs kurį laiką sutelkti dėmesį į karjerą Lietuvoje, rudenį surengė gastroles su muzikantų grupe ir apšildė britų žvaigždės Jameso Blunto šou, sukūrė keletą vaizdo klipų, ruošiasi po aštuonerių metų pertraukos išleisti naują albumą.

27-erių atlikėjas – aštraus charakterio, tačiau neabejotinai talentingas. TV talentų šou „Dangus“ ir „Romeo ir Džiuljeta“ jam nepavyko nuskinti pergalės, galbūt pasiseks šį sykį?

„Prieš keletą metų dar trūko patirties, bet dabar jaučiuosi subrendęs „Eurovizijai“, – neslėpė dainininkas.

Reda Striškaitė

Viena šių metų atrankos staigmenų. Iš Klaipėdos kilusi džiazo dainininkė išsiskiria patirtimi ir tuo, kad atrankoje yra vyriausia. Jai – 47-eri.

Gerbėjai Redą prisimena kaip legendinio Klaipėdos vaikų šokių kolektyvo „Žiogelis“ solistę. Diplomuota choreografė vėliau susidomėjo dainavimu, baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, džiazo vokalo mokėsi Vokietijoje.

Dainininkės karjerą ji pradėjo grupėje „Klaipėda Swingers Dixieland“, vėliau daugybę metų dainavo Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Vokietijoje, Ispanijoje, Omane ir kitose šalyse jūrų keltuose. Grįžusi į Lietuvą dainavo restoranuose, bendradarbiavo su įvairiais muzikantų kolektyvais, įrašė solinį albumą „Namo Oman“.

Nors patirties daug, didelei daliai auditorijos ji išlieka mažai žinoma. Kad pirmą sykį girdi apie Redą, per atrankos filmavimą prisipažino dainininkas Linas Adomaitis.

2005-aisiais R.Striškaitė jau bandė patekti į „Euroviziją“ – tada į atrankos finalą pateko LRT sprendimu.

Wilma La

Dar viena atlikėja, apie kurią prieš kelias savaites turbūt mažai žinojote. Prieš keliolika metų iš Klaipėdos Vilma Laučytė (toks tikrasis šios moters vardas) išvyko dainuoti į Dubajaus restoranus ir viešbučius, o prieš porą metų persikraustė į Australiją.

„Melburnas – šios šalies muzikos sostinė, jame daug klubų, studijų, gyvenimas verda. Pabandžiau dainuoti klubuose, bet kol kas neįdėjau daug pastangų, kad prasimuščiau“, – „TV antenai“ prisipažino 34-erių atlikėja.

Į „Euroviziją“ ją pastūmėjo mylimasis – australų cirko akrobatas Jamesas Clarkas, feisbuke juokais parašęs, kad jo širdies moteris dalyvaus šiame konkurse. Pokštas virto tikrove, kai Vilmos bičiuliai pradėjo karštai palaikyti šią idėją.

Trims mėnesiams į Lietuvą su mylimuoju ir vaiku grįžusi atlikėja tiki, kad atrankoje ją lydės sėkmė: „Klausytojus noriu patraukti ne technika, o jausmais. Aš nekopijuoju nė vieno atlikėjo, kaip išeina, taip ir dainuoju.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.