Atskleisti A. Bocelli pageidavimai ir koncerto Kaune svečiai

Italų dainininkas Andrea Bocelli sekmadienį Kaune praleis tik pusdienį, tačiau to pakaks, kad pradžiugintų tūkstančius gerbėjų, susirinkusių į didžiausią Lietuvoje „Žalgirio“ areną.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Jan 10, 2015, 4:01 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:34 AM

56 metų A.Bocelli turbūt nėra geriausias tenoras pasaulyje, bet populiariausias tikrai. Skaičiuojama, kad jo popdainų ir operų arijų įrašai parduoti daugiau nei 150 milijonų egzempliorių tiražu.

Aklo dainininko balsas skamba didžiausiose pasaulio salėse, dainų su juo įrašo ir popžvaigždės, ir garsiausi orkestrai. Gerbėjų netrūksta niekur, taip pat ir Lietuvoje, kur šį sekmadienį A.Bocelli dainuos Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Koncertuos su lietuviais

Pasirodymą Kaune stebės per 11 tūkstančių žiūrovų. Visi bilietai išpirkti, paskutinę akimirką į prekybą buvo paleisti papildomi bilietai į riboto matomumo vietas.

Kartu su A.Bocelli scenoje pasirodys Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, kuriam diriguos italų dirigentas Marcello Rota, Petro Bingelio vadovaujamas Kauno valstybinis choras, su A.Bocelli kelerius metus bendradarbiaujantis gitaristų duetas „Carisma“, dainininkės Serena Farnocchia ir Ilaria Della Bidia.

A.Bocelli atliks dviejų dalių programą. Pirmojoje skambės arijos iš operų „Manon Lesko“, „Rigoletas“, „Karmen“, „Trubadūras“, „Traviata“ ir kitų.

Antroji dalis skirta populiariems kūriniams – publika gali tikėtis išgirsti ir Elvio Presley išgarsintą baladę „Can’t Help Falling In Love“, ir lyriškąjį A.Bocelli hitą „Canto della terra“.

Karjera – svaiginama

Vaikystėje regėjimo netekęs A.Bocelli – viena svarbiausių pasaulio muzikos figūrų. Teisininko išsilavinimą turintis vyras 1992-aisiais buvo pastebėtas roko žvaigždės Zucchero. Jis talentingo atlikėjo įrašą parodė legendiniam dainininkui Luciano Pavarotti, o pastarasis padėjo naujokui pakilti karjeros laiptais.

Klasikines arijas su popmuzika derinti nusprendęs A.Bocelli pataikė į dešimtuką. Gražus balsas, jaudinanti gyvenimo istorija, džentelmeno manieros – tai sužavėjo publiką visame pasaulyje.

2010-aisiais Pasaulio muzikos apdovanojimų ceremonijoje A.Bocelli pripažintas populiariausiu klasikinės muzikos atlikėju planetoje. Jo 1997-aisiais išleistas albumas „Romanza“ parduotas daugiau nei 20 milijonų egzempliorių tiražu. Tai populiariausias visų laikų Italijos muzikos įrašas.

A.Bocelli balsas atpažįstamas visuose pasaulio kampeliuose. Žemėje tikriausiai nerasite muzikos gerbėjo, kuris nežinotų jo kartu su Sarah Brightman įrašytos dainos „Time To Say Goodbye“. Nuo pirmų natų publikos širdis užkariauja ir dainos „Canto della Terra“, „Vivo per lei“, „Sogno“ bei dešimtys kitų dainininko repertuare esančių kūrinių.

Nepaisant didžiulio populiarumo, A.Bocelli išlieka mielas, nepasipūtęs ir mėgstantis juokauti.

„Ar dainuoju duše? Ne, tai pernelyg maža erdvė. Bet dainuoju visur namuose, taip pat lopšines dukrai“, – prieš porą savaičių JAV spaudai pasakojo italas.

Jis juokais prisipažino šiek tiek besigailintis, kad yra susituokęs: „Dabar manęs moterys nebelaiko sekso simboliu.“

Į Kauną – su žmona ir dukra

Lietuvoje A.Bocelli neužsibus – į Kauną privačiu lėktuvu atvyks sekmadienį iki koncerto likus vos kelioms valandoms. Iškart po pasirodymo dainininkas išvyks namo.

Į Kauną jis atskris iš Rygos, kur koncertą rengia šeštadienį. Dainininkas keliauja ne vienas – jį lydi žmona Veronica Berti ir dvejų metų duktė Virginia.

Dainininkas nemėgsta per gastroles skirtis su šeima. Veronica Lietuvoje lankėsi ir 2008-aisiais, kai A.Bocelli koncertavo Vilniaus Vingio parke.

Poros meilės istorija – kiek pikantiška. Pernai kovą Andrea ir Veronica susituokė net po 12 metų draugystės. Net tada, kai 2012-aisiais Veronica laukėsi dukters Virginios, Andrea vis dar nebuvo išsiskyręs su pirmąja žmona Enrica Canzatti, nors su ja nebegyveno jau 10 metų.

Buvusi žmona ir šiandien gyvena netoli A.Bocelli namų, o dainininkas nuolat bendrauja su sūnumis iš pirmosios santuokos 19 metų Amosu ir 17-mečiu Matteo.

Dainininko meilė pirmajai žmonai išblėso 2002-aisiais, kai viename gimtadienio vakarėlyje, į kurį nė neketino eiti, jis sutiko V.Berti. Tuomet merginai buvo vos aštuoniolika. Tačiau jos ir 25 metais vyresnio dainininko jausmai įsiliepsnojo tą patį vakarą. Pasakojama, kad jau kitą dieną pora apsigyveno kartu.

Po kelerių metų Veronica tapo A.Bocelli padėjėja ir vadybininke. Be to, paaiškėjo, kad mergina turi neprastą balsą – ji jau ne kartą dainavo su savo vyru.

Kambariui – tam tikri reikalavimai

Į Kauną atvykstantis dainininkas nestebina išskirtiniais pageidavimais, tačiau į kai kurias detales koncerto rengėjų paprašyta atkreipti dėmesį.

Pavyzdžiui, jo persirengimo kambaryje negali būti jokių gėlių, nes atlikėjas alergiškas žiedadulkėms. Be to, kambario viduryje negali būti stalo ar kitų baldų, kad aklam artistui būtų patogu ir saugu judėti.

Paprašyta parūpinti gerą itališkos espreso kavos aparatą, bekvapio muilo, gimnastikos kamuolį ir oro drėkintuvą. Įdomu tai, kad prašoma patiekti daug baltojo biraus cukraus – jokiu būdu ne pakeliais ar kubeliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.