Jausmingas A. Bocelli koncertas svaigino sausakimšą Kauno areną

Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arena buvo pilnutėlė – daugiau nei 11 tūkstančių žiūrovų susirinko pasiklausyti garsaus italų tenoro Andrea Bocelli, pirmą sykį surengusio koncertą šiame mieste.

A.Bocelli pirmą kartą surengė koncertą Kaune.<br>T.Bauro nuotr.
A.Bocelli pirmą kartą surengė koncertą Kaune.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 11, 2015, 8:04 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:50 AM

56-erių A.Bocelli muzikinis gyvenimas – toks, kad kone kiekvieną jo koncertą galima vadinti išskirtiniu. Gerbėjų pernelyg nelepinantis atlikėjas kartais per metus surengia tik keliolika pasirodymų.

Lietuviai pirmą kartą jo balsu galėjo mėgautis 2008-aisiais – tada A.Bocelli dainavo Vingio parke. Dabar atėjo eilė Kaunui, į kurį dainininkas užsuko po pasirodymo Rygoje.

Kitaip nei įprasta, ši viešnagė nėra skirta muzikinio leidinio reklamai – iki šiol naujausias A.Bocelli albumas „Love In Portofino“, išleistas 2013-aisiais, yra tiesiog koncerto įrašas.

Šiuo metu, yra prasitaręs pats dainininkas, jis brandina mintį apie popmuzikos dainų albumą, tačiau lietuviams nusprendė atlikti kiek kitokią muziką.

Visi bilietai į A.Bocelli koncertą buvo išpirkti iš anksto, nors brangiausiųjų kaina viršijo 100 eurų. Toks didelis šio atlikėjo populiarumas mūsų šalyje.

Ir, žinoma, ne tik čia. Operų arijas ir populiarius kūrinius atliekančio italo įrašai parduoti daugiau nei 150 milijonų egzempliorių tiražu, kolegos jo balsą vadina „dievišku“, jo koncertai surenka didžiules minias ir Europoje, ir JAV.

Vaikystėje regėjimo netekęs A.Bocelli – viena svarbiausių pasaulio muzikos figūrų. Teisininko išsilavinimą turintis vyras 1992-aisiais buvo pastebėtas roko žvaigždės Zucchero. Jis talentingo atlikėjo įrašą parodė legendiniam dainininkui Luciano Pavarotti, o pastarasis padėjo naujokui pakilti karjeros laiptais.

2010-aisiais Pasaulio muzikos apdovanojimų ceremonijoje A.Bocelli pripažintas populiariausiu klasikinės muzikos atlikėju planetoje. Jo 1997-aisiais išleistas albumas „Romanza“ parduotas daugiau nei 20 milijonų egzempliorių tiražu. Tai populiariausias visų laikų Italijos muzikos įrašas.

A.Bocelli balsas atpažįstamas visuose pasaulio kampeliuose. Žemėje tikriausiai nerasite muzikos gerbėjo, kuris nežinotų jo kartu su Sarah Brightman įrašytos dainos „Time To Say Goodbye“. Nuo pirmų natų publikos širdis užkariauja ir dainos „Canto della Terra“, „Vivo per lei“, „Sogno“ bei dešimtys kitų dainininko repertuare esančių kūrinių.

Į Kauno arenos salę besirenkantys žiūrovai pirmiausia išgirdo A.Bocelli pakviestų svečių muziką – trumpą programą atliko Italijos gitaristų duetas „Carisma“.

Tada ekranuose buvo parodytas filmukas, pristatantis A.Bocelli įkurti labdaros fondo veiklą. Apie ją pasakojo ir šįmet už A.Bocelli ištekėjusi Veronica Berti – jo mylima moteris ir ištikima pagalbininkė. Beje, sekmadienio popietę kartu su Andrea ir jų dvejų metų dukrele Virginia privačiu lėktuvu atvykusi į Kauną.

Po šio trumpo filmo į sceną žengė lietuvių muzikantai ir dainininkai – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras.

Publikai nusilenkęs italų dirigentas Marcello Rota publiką su orkestru pasveikino Giuseppe Verdi kūriniu. Po jo į sceną žengęs A.Bocelli jau savo pasirodymo pradžioje irgi sudainavo G.Verdi ariją.

Jau po poros arijų jis išėjo iš scenos – užleisdamas vietą italų dainininkei, sopranui Serenai Farnocchiai. Po jos sudainuotos arijos – vėl eilė instrumentiniam kūriniui. Į sceną grįžęs A.Bocelli sudainavo giesmę „Ave Maria“.

Atlikęs porą dainų, jis vėl išėjo – šįkart į sceną grįžo duetas „Carisma“.

Pirmoji koncerto dalis skirta būtent klasikiniam repertuarui – muzikai iš operų „Manon Lesko“, „Rigoletas“, „Karmen“, „Trubadūras“ ir kitų.

Po 20 minučių pertraukos į sceną grįžęs A.Bocelli publikai pasiūlė kiek lengvesnį repertuarą – populiarias neapolietiškas dainas „Funiculi, Funicula“, „Mamma“ ir kitus kūrinius, įrašytus jo albumuose „Incanto“, „Passione“, „Amore“ ir kituose populiariausiuose įrašuose.

Su publika dainininkas bendravo nedaug – apsiribojo porą sykių tyliai ištartu „ačiū“. Tačiau šypsojosi kiekvieną kartą, kai išgirsdavo aplodismentus – kauniečiai jų sekmadienio vakarą negailėjo.

Muziką puikiai papildė vaizdai – ekranuose slinko Italijos gamtovaizdžiai, kadrai iš senų A.Bocelli klipų ir juodai baltų itališkų kino filmų. Žiūrovus vėl pradžiugino dainininkė S.Farnocchia – atlikusi ištrauką iš Franzo Leharo operetės „Linksmoji našlė“.

Netrukus lietuviai išgirdo ir dar vieną A.Bocelli viešnią – į sceną kartu su pagrindine vakaro žvaigžde žengė italų vokalistė Ilaria Della Bidia. Atlikėjai sulaukė tikros plojimų audros, kai kartu atliko Edith Piaf išgarsintą dainą „La Vie en rose“.

Dar garsesni aplodismentai lydėjo kitą jų kartu aliktą dainą – „Can't Help Falling In Love“ iš Elvio Presley repertuaro.

Tačiau ir jie nublanko prieš reakciją, kurios sulaukė koncerto pabaigai palikta daina „Canto della terra“ - viena ryškiausių A.Bocelli repertuaro dainų. Dainininkui ir jo bendražygei žiūrovai plojo stovėdami.   „Tai mano pirmas kartas šiame mieste. Šį vakarą grįšiu į Italiją ir parsivešiu nuostabius prisiminimus. Ačiū“, - dėkojo A.Bocelli, atsisveikinęs, bet žiūrovų plojimais dar sykį iškviestas į sceną. Desertui lietuviai gavo dar keletą dainų – lyrišką „I Found My Love In Portofino“, kartu su I.Della Bidia sudainuotą penktojo dešimtmečio Kubos hitą „Quizas, quizas, quizas“.

Pasigirdus dainos „Vivo per lei“ įžangai, per plojimus arenoje iš pradžių nė nesigirdėjo dainininkų balsų. Tribūnose sužibo šimtai mobiliųjų telefonų švieselių. Tada atėjo metas koncerto kulminacijai – niekas nepatikėjo, kad A.Bocelli gali nepadainuoti dainos „Con e partiro“ (dar žinomos kaip „Time To Say Goodbye“). Žinoma, padainavo – ir taip, kad nuo jo ir S.Farnocchios balsų per nugarą ėjo šiurpas. Sužavėti kauniečiai sugebėjo A.Bocelli dar kartą iškviesti į sceną. Dvi valandas muzikinių malonumų lietuviams padovanojęs atlikėjas atsisveikino simboliškai – arija „Nessun dorma“ iš G.Puccini operos „Turandot“, kuri buvo jo atradėjo L.Pavarotti repertuaro koziris.

Baigėsi ne tik koncertas, bet ir antroji A.Bocelli viešnagė Lietuvoje – žiūrovams skirstantis, dainininkas su šeima skubėjo į Kauno oro uostą, iš kurio sekmadienio vakarą išvyko namo į Italiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.