„Skylė“ ir draugai primins: laisvė ir brolybė nėra tušti žodžiai

Didelis, spalvingas ir įspūdingas roko grupės koncertas Vilniuje su baltarusiškais, lenkiškais ir ukrainietiškais motyvais – tokią dovaną Rytų Lietuvos moksleiviams Lietuvos Nepriklausomybės šventės proga parengė Lietuvos roko grupė „Skylė“ ir dainininkė Aistė Smilgevičiūtė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:49 AM

Vasario 16-ają sostinės koncertų salėje „Compensa“ vyksiantis pilietinis „Skylės“ koncertas „Broliai“- vienas pagrindinių Nepriklausomybės atkūrimo minėjimui skirtų renginių, kuriame jau nebe pirmus metus gali dalyvauti kiekvienas. Grupė siekia, kad savo valstybės gimtadienį kuo nuoširdžiau švęstų pirmiausia jaunimas, o šiemet vieni iš svarbiausių renginio svečių bus mūsų jaunieji bendrapiliečiai iš šalies Rytų, kuriems skirti ir specialūs bilietai, ir vietos.

Koncerte laukiama mažiausiai šimto moksleivių iš šio regiono mokyklų.

Grupės „Skylė“ albumas „Broliai“, visais savo gasais, vaizdais ir spalvomis sušvintantis specialiame to paties pavadinimo teatralizuotame koncerte, yra skirtas Lietuvos pokario partizanų, „miško brolių“ laisvės kovai.

Dėl to, kad savo kūryba sugebėjo įkvėpti naujos ir itin galingos humanistinės jėgos šiam, vienam iš tragiškiausių ir bene daugiausiai prieštaringų vertinimų sulaukiančių mūsų istorijos tarpsnių, grupė nusipelnė ne tik didžiulio publikos pripažinimo, bet ir valstybės apdovanojimų.

Albumo dainos itin aštriai ir aktualiai skambėjo Ukrainos Maidane, ant kurio scenos „Skylė“ ir A.Smilgevičiūtė reiškė solidarumą su Ukrainos piliečiais, pakilusiais į kovą prieš diktatūrinę agresiją ir už savo nepriklausomybę bei žmogišką orumą.

Grupė nuo to laiko nuosekliai reiškia paramą Ukrainos laisvės kovai – net kelios „Brolių“ dainos jau išverstos į ukrainiečių kalbą, išleistos specialiame albume ir skambėjo įvairiuose paramos Ukrainai koncertuose.

„Brolių“ dainos yra apie Laisvę – visiems bendrą ir visų trokštamą vertybę, vardan kurios gali vienytis visų tautybių ir visi geros valios žmonės. Tad, mūsų nuomone, Lietuvos partizanų kova ne tik gali, bet ir turi tapti vienu iš galingiausių mūsų visuomenę į pilietinį sambūrį telkiančių pavyzdžių, sujungiančių visus mūsų valstybėje gyvenančius žmones, kuriems laisvė ir brolybė vardan jos yra ne tušti žodžiai. Kartu tai – vienas iš pagrindinių valstybės stiprybės ir atsparumo šaltinių“, -- sako grupės lyderis Rokas Radzevičius.

Vasario 16-osios koncerte „Brolių“ dainas kartu su grupe ir A.Smilgevičiūte atliks ne tik tokie žinomi Lietuvos atlikėjai, kaip Saulius Urbonavičius-Samas, Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir Rafailas Karpis, bet ir svečiai iš Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Ukrainos.

Latviams atstovaus žinomos šios šalies sunkiosios muzikos grupės „Skyforger“ nariai, baltarusių kalba Lietuvos laisvės kovą šlovins tos šalies roko žvaigždės „Trubeckoj“, lietuvių ir lenkų tautų istorinę brolybę užtvirtins jaunasis Lenkijos talentas Piotras Karpienia, o Ukrainos dėkingumą Lietuvai išreikš tos šalies grupės „TaRuta“ atstovai.

„Garbės reikalas“, „pareiga vardan mūsų ir jūsų laisvės“, „natūralus, mūsų bendra istorija paremtas ir savaime suprantamas dalykas“ – taip savo dalyvavimą koncerte ir savo atstovaujamų tautų bendrystę su Lietuva apibūdina visi svečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.