Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Naujas „Pussy Riot“ protestas: vaizdo klipe jos laidojamos gyvos

Kadras iš „Pussy Riot“ klipo filmavimo.<br>AP nuotr.
Kadras iš „Pussy Riot“ klipo filmavimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-18 21:02, atnaujinta 2018-01-12 19:03

Už savo „pankišką maldą“, kuria sukritikavo Vladimirą Putiną, Rusijos kalėjime sėdėjusios grupės „Pussy Riot“ narės priminė apie save. Trečiadienį pristatyta nauja Nadeždos Tolokonikovos ir Marijos Aliochinos daina ir klipas „I Can't Breathe“, kuria šįkart jau kritikuojami JAV policijos veiksmai.

Nadežda ir Marija praleido už grotų 21 mėnesį, kai buvo suimtos ir apkaltintos chuliganizmu po 2012 metais surengtos protesto akcijos pagrindinėje Maskvos katedroje.

Iš kalėjimo išėjusios merginos nemažai keliavo po pasaulį, dalyvaudamos susitikimuose, konferencijos, sakydamos kalbas muzikos festivaliuose.

Dabar, panašu, jos pasiryžusios pademonstruoti ne tik protestą, bet ir muzikinius sugebėjimus. Naująją grupės dainą „I Can't Breathe“ padėjo įrašyti žymūs JAV muzikantai – grupės „Yeah Yeah Yeahs“ gitaristas Nickas Zinneris, pankroko veteranas Richardas Hellas, grupės „Miike Snow“ dainininkas Andrew Wyattas.

Pirmoji anglų kalba įrašyta „Pussy Riot“ daina skirta amerikiečio Erico Garnerio atminimui. Pernai liepą juodaodį amerikietį uždusino baltaodis policininkas, kuriam vėliau nuspręsta nepateikti kaltinimų. Smaugiamas E.Garneris, kurį policininkas pargriovė ant žemės dėl įtarimų prekyba nelegaliomis cigaretėmis, ištarė „negaliu kvėpuoti“ (angl. – „I can't breathe“).

Šis epizodas JAV sukėlė masines protesto akcijas ir diskusijas apie rasinę lygybę.

Dainos „I Can't Breathe“ klipe M.Aliochina ir N.Tolokonikova vilki Rusijos specialiosios paskirties pajėgų OMON uniformas. „Pussy Riot“ narės klipe palaidojamos gyvos.

Klipe – daug simbolių. „Ši daina skiriama Ericui ir visiems tiems, nuo Rusijos iki Amerikos ir visame pasaulyje, kurie kenčia nuo valstybinio teroro. Tiems, kurie nužudyti, pasmaugti, dingę dėl karo ir valstybės remiamo smurto visomis formomis. Politiniams kaliniams ir tiems, kurie gatvėse kovoja už permainas“, – aiškino „Pussy Riot“.

Klipe matomas „Rusijos pavasario“ cigarečių pakelis. „Rusijos pavasaris – terminas, kurį naudoja žmonės, pritariantys Rusijos agresyviems kariniams veiksmams Ukrainoje“, – sakė grupės narės.

Naujasis „Pussy Riot“ klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.