Pristabdytas rusiškos muzikos traukinys vėl rieda į Lietuvą

Rusijos popžvaigždžių vizitai Lietuvoje praretėjo neilgam. Pernai kiek pristabdę keliones į mūsų šalį, Rusijos atlikėjai vėl būriais traukia į Lietuvos didmiesčius.

Rusų šansonų žvaigždė G.Lepsas – nepageidaujamas asmuo JAV, tačiau Lietuvoje jo laukia tūkstančiai gerbėjų.<br>V.Balkūno nuotr.
Rusų šansonų žvaigždė G.Lepsas – nepageidaujamas asmuo JAV, tačiau Lietuvoje jo laukia tūkstančiai gerbėjų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Feb 20, 2015, 12:46 PM, atnaujinta Apr 19, 2017, 3:09 AM

Trečiadienį tūkstančiai gerbėjų linksminosi rusų grupės „Ruki vverch“ koncerte Vilniuje. Penktadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertavo rusų šansonų žvaigždė Grigorijus Lepsas.

Po savaitės ten pat įvyks Rusijos kompozitoriaus Igorio Krutojaus šventinis koncertas, kuriame dainuos Filipas Kirkorovas, Nikolajus Baskovas, Anželika Varum ir kitos Rusijos žvaigždės.

Kone iš karto po Kovo 11-osios į Lietuvą surengti dviejų koncertų atvyks Rusijos kalėjimo dainų karaliumi laikomas Michailas Šufutinskis, maždaug tuo pat metu Klaipėdoje ir Vilniuje koncertuos Stasas Pjecha, o gegužės mėnesį į Lietuvą atvyks dainininkė MakSim.

Bilietai brangūs

Koncertų rengėjai sako, jog susidomėjimas Rusijos atlikėjų koncertais – gal net didesnis nei prieš keletą metų.

„Į I.Krutojaus koncertą tikriausiai bus parduoti visi bilietai, o jie tikrai nepigūs. G.Lepso koncerte irgi bus daug žiūrovų.

Nerengiame šių pasirodymų, tik nuomojame jiems areną.

Menkai domiuosi rusiška muzika, man sunku spręsti, kodėl šie artistai tokie populiarūs.

Bet iš skambučių suprantu, kad į šiuos koncertus eis ne tiktai rusakalbė publika“, – kalbėjo „Siemens“ arenos vadovas Juras Vėželis.

Susidomėjimą I.Krutojaus koncertu galima paaiškinti. Tai išskirtinis projektas, kuriame dalyvauja keletas žymių atlikėjų.

Kai kurie jų, pavyzdžiui, F.Kirkorovas ir N.Baskovas, ir atskirai Lietuvoje surinkdavo minias.

„Apie G.Lepsą girdėjau tokių nuomonių – einame į koncertą, nes groja labai geri muzikantai.

Galbūt rusiškos muzikos gerbėjai tiesiog išalko – Lietuvoje pernai buvo akivaizdžiai mažiau tokių koncertų“, – svarstė arenos vadovas.

Remia V.Putiną

Rusijos atlikėjų vizitai gali kelti dviprasmius jausmus.

I.Krutojaus koncerto dalyvių sąrašas mirga nuo atlikėjų, kurie viešai reiškia palaikymą prezidento Vladimiro Putino politikai.

Ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje koncertuosiantis G.Lepsas irgi yra nusifilmavęs V.Putino rinkimų klipe, tačiau turi ir įdomesnių karjeros faktų.

52-ejų dainininkas jau keliolika metų yra labai populiarus – pernai Monake jam buvo įteiktas Pasaulio muzikos apdovanojimas kaip Rusijos artistui, kurio įrašai parduodami didžiausiu tiražu.

Tačiau jam neleidžiama atvykti į Jungtines Amerikos Valstijas – šios šalies teisėsauga dainininką 2013-aisiais įtraukė į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

JAV piliečiams draudžiama su juo turėti verslo reikalų. Priežastis – JAV finansų ministerijos tyrimas, esą nustatęs artimus G.Lepso ryšius su Europoje ir Azijoje veikiančia buvusių Sovietų Sąjungos šalių mafija.

G.Lepsas apkaltintas tuo, kad yra nusikaltėlių pinigų kurjeris. Dainininkas išsišaipė iš tokių kaltinimų, pažadėjo savo albumą pavadinti „Gangsteris Nr.1“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija oficialiai paskelbė, kad JAV teisėsaugininkai nepaiso nekaltumo prezumpcijos.

O.Gazmanovui užtrenkė duris

Rusijos atlikėjų vizitai, kaip ir jų sutapimas su Lietuvai svarbių švenčių datomis, yra subtili tema, apie kurią koncertų rengėjai kalba patyliukais.

Muzikos verslo užkulisiuose sklando gandai, kad Rusijos artistai, jei jų pasirodymai vyksta Lietuvos valstybinių švenčių laikotarpiu, kartais sutinka koncertuoti už mažesnį honorarą.

Pernai koncertų rengėjai spėliojo, kad rusų atlikėjų koncertų sumažės, nes publikos susidomėjimas jais sumenko, o ir patiems rengėjams įvykių Ukrainoje fone nelabai smagu kviesti dainininkus, šlovinančius V.Putino režimą. Bet dabar perkančių bilietus į Rusijos popžvaigždžių koncertus vėl daugėja.

Tiesa, pinigai lemia ne viską.

„Siemens“ arenos vadovas sakė, jog užtrenkė duris keliems čia norintiems koncertuoti atlikėjams, nes jie atvirai viešai palaiko Rusijos veiksmus Ukrainoje.

„Buvo bandoma išsinuomoti areną Olego Gazmanovo, grupės „Liube“, dar keleto atlikėjų pasirodymams.

Mes tikrai nesame nusistatę prieš Rusijos artistus, tačiau šie atlikėjai koncertų metu kalba politiniais lozungais, kurie nepriimtini didžiajai daliai Lietuvos publikos“, – sakė J.Vėželis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.