Sarah Brightman nusipirko bilietą į kosmosą ir iš ten dainuos

Britų dainininkė Sarah Brightman pareiškė, kad ruošiasi dainuoti duetu

Sarah Brightman.<br>„Scanpix“ nuotr.
Sarah Brightman.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-10 18:50, atnaujinta 2018-01-10 23:57

Rusų kalbos ir išgyventi ekstremaliomis sąlygomis besimokantis sopranas sakė, kad dabar ji ir jos buvęs vyras Andrew Lloydas Webberis kuria dainą, kurią kosmoso turistė atliks duetu su Žemėje pasilikusiu dainininku ar dainininke.

„Šiuo metu kuriame muziką. Ieškome dainos, kuri tiktų kosmoso idėjai ir būtų nepaprastai paprasta“, – kalbėjo dainininkė, kurios daina „I Lost My Heart To A Starship Trooper“ 1978 metais buvo patekusi į britų geriausių dainų dešimtuką.

S.Brightman sakė, kad kol kas jos – pirmos kosmoso turistės nuo 2009 metų – būsima kelionė jai atrodo „nereali ir pašėlusi“, tačiau prisipažino, kad „lemiamas jo gyvenimo momentas“ buvo pirmo žmogaus nusileidimo Mėnulyje 1969 metais stebėjimas.

S.Brightman, pagarsėjusi vaidmenimis miuzikluose, sukurtuose jos buvusio vyro Andrew Lloydo Webberio, rugsėjo mėnesį kosmose turėtų išbūti 10 dienų. Pranešama, kad už šią kelionę, kurią organizuoja JAV kompanija „Space Adventures“, būsimoji aštuntoji kosmoso turistė paklojo 48 mln. eurų.

Sausio mėnesį jį pradėjo treniruotis legendiniame Jurijaus Gagarino kosmonautų rengimo centre Žvaigždžių miestelyje prie Maskvos.

Centro paskelbtose nuotraukose neperšlampamu kostiumu ir žiemine kepure apsirengusi S.Brightman treniruojasi apsnigtame eglyne, kur iš šakų daro palapinę.

54 metų S.Brightman treniruojasi kartu su astronautais ir kosmonautais iš NASA, Rusijos ir Japonijos kosmoso agentūrų, taip pat su japonų verslininku, kuris pakeistų dainininkę, jei jai tektų atsisakyti skrydžio.

Mokydamasi išgyventi ekstremaliomis sąlygomis S.Brightman turi 72 valandas išbūti lauke, išmokti pasistatyti palapinę iš šakų ir parašiuto, iki kelių įklimpusi sniege.

Komandos nariams išduoti maisto paketai, kuriuose yra džiovintos slyvos, sūris, sausainiai, šokoladas, taip pat kava, arbata ir cukrus.

„Kosmonautai ir astronautai turi atlaikyti žemą oro temperatūrą bei atšiaurias mūsų žiemos sąlygas, ir daug valandų neprarasti kovinės dvasios“, – nurodė apmokymų centras.

Šio kurso tikslas yra suteikti komandos nariams išgyvenimo atšiauriomis sąlygomis įgūdžių, jeigu grįžtant į Žemę jų kapsulė nusileistų atokioje negyvenamoje vietovėje.

Nusileidimo kapsulėje, kurioje astronautai sugrįžta į Žemę, būna medikamentų ir maisto atsargų, taip pat šiltų žieminių drabužių ir kailinių kojinių.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.