Matėme savo akimis: Katy Perry šou Rygoje sudomino ir E. Dragūną

Žymi JAV dainininkė Katy Perry pirmą sykį apsilankė Baltijos šalyse. Atlikėjos šou Latvijos sostinėje sekmadienį linksminosi ir gausus būrys lietuvių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Ryga

Mar 16, 2015, 4:59 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 7:59 PM

Vienai ryškiausių planetos popžvaigždžių K.Perry – trisdešimt, tačiau dauguma jos gerbėjų – bent perpus ar net triskart jaunesni.

Toks įspūdis susidarė Rygos arenoje, kur įvyko Katy pasaulinių gastrolių „Prismatic“ koncertas – vienintelis Baltijos šalyse.

Artipilnėje arenoje K.Perry šou stebėjo apie 9 tūkstančius žiūrovų, tarp jų – apie pusantro tūkstančio lietuvių. Kone pusę publikos sudarė vaikai – bet juos atlydėję tėvai irgi nenuobodžiavo.

K.Perry populiarumu neleidžia abejoti ne tik „topus“ užkariavęs naujausias albumas „Prism“, bet ir jos koncertų užmojai. Šįmet ji koncertavo amerikietiškojo futbolo Supertaurės transliacijoje – renginyje, kurį per televiziją stebi daugiausia JAV gyventojų, o pasirodyti kasmet kviečiamos tik ryškiausios muzikos žvaigždės.

Pernai gegužę prasidėjusių jos pasaulinių gastrolių grafike – net 146 koncertai. Į Rygą kartu su dainininke atkeliavo kelios dešimtys vilkikų su scenos įranga. Pasirodymas, jei tikėsime užkulisių gandais, kainavo mažiausiai pusę milijono JAV dolerių (dabartiniu kursu – maždaug 472 tūkst. eurų).

Kišenę dainininkė pildo ne tik pinigais už bilietus, bet ir prekyba suvenyrais – moksleiviai arenoje iškart apgulė jų stendą, o dūsaujantys tėvai už vaikų norimus marškinėlius iš kišenės traukė po 30 eurų.

Pasižiūrėti koncerto traukė ir žinomi Lietuvos muzikos pasaulio veikėjai – „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas su sūnumi Deividu, kompozitorius Raigardas Tautkus, keleto žinomų atlikėjų vadybininkas Martynas Tyla.

Pirmoji į sceną Rygoje kilo „apšildytoja“ – jauna britų atlikėja Charli XCX, pernai kviesta, bet neatvykusi į Karklės festivalį Lietuvoje.

Muzikantės su angelo sparnais, gigantiškas širdelės formos ledinukas scenoje – visa tai padvelkė kiču, bet iš tolo neprilygo saldumynams, kuriuos paruošė K.Perry.

Pagrindinė vakaro žvaigždė scenoje pasirodė, atsivėrus didžiulei piramidei – šių gastrolių simboliui.

Būrys šokėjų su stilizuotais karžygių šalmais, tamsoje švytinčios aprangos detalės, didžiulis trikampis ekranas su riaumojančio tigro snukiu ir pačioje koncerto pradžioje skambėjęs vienas didžiausių Katy hitų „Roar“ – reginys buvo įspūdingas nuo pirmų sekundžių.

Kartelės dainininkė nenuleido visas dvi koncerto valandas. Dainą „Dark Horse“ ji atliko, jodama butaforiniu žirgu, o vėliau persėdo į ilgu podiumu riedantį milžinišką žaislinį automobilį.

Pro žiūrovams išdalytus specialius akinius raibuliavo lazerių spinduliai – koncerto apšvietimui, regis, išleista tiek pinigų, kiek pakaktų penkių kitų žvaigždžių pasirodymams.

Įsivaizduokite, kad valgote blynus su uogiene, ant kurios dar pabarstyta cukraus ir uždrėbta plaktos grietinėlės. K.Perry koncertas – maždaug toks.

Katy daug kartų keitė geltonus, žalius, oranžinius ir kitų ryškių spalvų sceninius drabužius bei perukus. Vieną koncerto dalį ji sudainavo, vilkėdama rožinį katės kostiumą su uodega. Prieš tai ekrane buvo smagiai išsišaipyta iš Holivudo žvaigždžių tuštybės. Manikiūro salonai, prabangių rūbų ir batų parduotuvės, prabangūs namai su baseinais – visu tuo filmuke mėgavosi katės.

Linksmas vaizdas buvo ir skambant Katy išgarsinusiai dainai „I Kissed A Girl“ – šokėjos pasipuošė kostiumais, beprotiškai padidinusiais jų užpakalius ir krūtines. Kitame epizode virš žiūrovų galvų išsiskleidė gigantiškas pripučiamas lūpdažis, rankinė ir kiti žaislai.

Atsiprašiusi, kad tik dabar pirmą kartą atvyko į Rygą, Katy daug bendravo su gerbėjais. Vieną merginą pasikvietė į sceną, kartu nusifotografavo ir paklausė, kokį nacionalinį latvių patiekalą ši galėtų dainininkei pagaminti.

„Bulvių“, – ir Katy, ir pilną areną kvatotis privertė latvė.

Kita mergina, kovą švenčianti gimtadienį, sulaukė ypatingos dovanos – scenoje atsirado didžiulė balionų puokštė, Katy dainavo laimingai gerbėjai, pasodintai į šokėjų nešiojamą prabangų sostą.

Pati dainininkė iki koncerto pabaigos dar spėjo pakibusi ant lynų paskraidyti virš žiūrovų galvų.

„Hot n Cold“, „Unconditionally“, „Teenage Dream“, „Birthday“, „California Gurls“ ir visus kitus savo hitus sudainavusi K.Perry atsisveikino širdelės formos konfeti lietumi ir daina „Firework“.

Spalvinga, gal kiek banali popmuzikos šventė, kurioje šou numeriai nustelbė ne itin įspūdingus K.Perry vokalo sugebėjimus – jos balsas kartais skambėjo labai silpnai, pasirodyme netrūko ir fonogramos. Tačiau ištroškusieji reginio jį gavo. K.Perry moka linksminti – net jei jos pasirodymas toks saldus, kad net truputį gelia dantis.

Iš pirmų lūpų

Egidijus Dragūnas, „Sel“ lyderis:

„Šou neblogas, bet mačiau įspūdingesnį koncertą, kurį surengė Miley Cyrus. Jos ir Katy pasirodymai, dekoracijos – labai panašūs. Tiesa, labai patiko Katy pasirodymo vaizdo grafika ekranuose – tikrai gerai padaryta“.

Martynas Tyla, Donato Montvydo vadybininkas:

„Į šį koncertą važiavau pirmiausia dėl dukters – jai labai patinka Katy dainos. Nesigailiu, nors antrą kartą turbūt į šios atlikėjos koncertą nevykčiau, pakanka vieno sykio. Manau, būtų galima prie scenos įrengti specialią erdvę vaikams, iš kurios jie galėtų gerai matyti koncertą, dar gauti cukraus vatos ir limonado. Bilietus tėvai mielai nupirktų – net ir brangesnius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.