Vilniuje koncertuos madingoji JAV gėjų repo žvaigždė Zebra Katz

Homoseksualumo neslepiantis reperis Zebra Katz – ekstravagantiška muzikos pasaulio žvaigždė.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Homoseksualumo neslepiantis reperis Zebra Katz – ekstravagantiška muzikos pasaulio žvaigždė.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:44 PM

Šiandien melomanus apskriejo dar viena džiugi žinia iš „Lofto“ komandos – sostinės menų fabrikui pavyko į Lietuvą prisišaukti šiuo metu itin paklausų amerikietį Zebra Katz.

Artimiausiu metu Zebra Katz turo planuose – „Sónar“, „Berlin Festival“, „Lollapalooza“, eilė didelių festivalių Didžiojoje Britanijoje ir menų fabrikas „Loftas“, kuriame amerikietis koncertuos gegužės 28-ąją.

„Tai atlikėjas, kurio tikrai nesitikėjau artimiausiu metu pamatyti Lietuvoje. Jis man yra vienas įdomiausių šių dienų reperių“, – po žinios paskelbimo džiūgavo „Humoro klubo“ narys Paulius Ambrazevičius.

„Buvau jo pasirodymuose Niujorke ir Londone. Pamenu, Londone jis išsirengė iki pusės ir ėmė karstytis ant vamzdžių – galvojau tuoj tie vamzdžiai trūks ir pasipils karštas vanduo. Vietoj to mane ilgam užpylė emocijos“, – savo įspūdžius iš Zebra Katz pasirodymų prisimena režisierius Romas Zabarauskas.

„Jo dainas jau kokį mėnesį suku ant „repeat“, – sako kitas humoristas Olegas Šurajevas.

„Išties tik dėl tam tikrų sėkmingai „Lofte“ praėjusių renginių ir nuoširdaus rūpesčio atlikėjais iki mūsų atkeliavo galimybė pasikviesti Zebra Katz – to mes ilgai laukėme“, – sako „Lofto“ vadovas Viktoras Diawara.

Zebra Katz užaugo Niujorke. Tikrasis jo vardas Ojay Morganas. Vos tik Zebra Katz įžengė į pramogų pasaulį, jis ėmė stebinti tiek muzikos, tiek mados gerbėjus.

Jo pirmasis Zebra Katz singlas „Ima Read“ garsiai nuskambėjo 2012 m. Paryžiaus mados savaitėje. Dizaineris Rickas Owensas sulyg šiuo Zebra Katz kūriniu pristatė ir savo kolekciją.

„Ima Read“ išleido „Mad Decent“ įrašų kompanija, o dainai tapus hitu, ją remiksavo tokie atlikėjai kaip Tricky, Azealia Banks, Grimes, Busta Rhymes.

„Slo-mo“ rimai, dėmesį kaustantys vaizdo klipai ir ekstravagantiška išvaizda – visa tai nuo atlikėjo neleidžia nuplėšti akių. „Tai seksualiausia, ką galima išgirsti iš Bruklino reperio lūpų“, – sutaria „Lofto“ komandos merginos.

Apie Zebra Katz rašo ne tik „Pitchfork“, bet ir „Vogue“, „NY Times“ muzikos ir mados skiltis. Homoseksualumo neslepiantis reperis neretai yra pristatomas kaip „queer hip hop“ (lytinių mažumų hiphopo) atstovas.

Didžiausias Zebra Katz hitas „Ima Read“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.