„Garbanotas Bosistas“ pirmąjį albumą pristatys keturiose šalyse

„Garbanotas Bosistas“ gros ne tik Lietuvoje, bet ir Anglijoje, Estijoje bei Latvijoje.<br>D.Piraitytės nuotr.
„Garbanotas Bosistas“ gros ne tik Lietuvoje, bet ir Anglijoje, Estijoje bei Latvijoje.<br>D.Piraitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-02 12:48, atnaujinta 2018-01-07 17:08

Garbanotas Bosistas“ yra tai, kas gimsta hipiškas meilės, taikos ir rokenrolo idėjas perkėlus į modernių laikų Vilnių. Pirmasis jų pilnas albumas – tai, į ką išaugo nuoširdi grupės meilė laisvei, muzikai ir ja tikintiems žmonėms.

60-ųjų roko stilistikos kūrinius jungdami su neo-psichodelinio roko skambesiu „Garbanoto Bosisto“ nariai apie grojamą muziką pasakoja nedaug. Ji pati jau yra pasakojimas ir kad jį suprastum, turi klausytis.

Šiuo metu „Garbanotas Bosistas“ yra viena stropiausiai šiuolaikinę šalies muziką reprezentuojančių grupių. Į unikalų skambesį įnešdami dar daugiau psichodelikos, efektų, sintezatorių garsų, tačiau neprarasdami pozityvios energijos, grupės nariai būsimu albumu žymi naują savo muzikinio kelio etapą.

Šiuo metu „Garbanotame Bosiste“ groja broliai Šarūnas ir Mantas Joneikiai, būgnininkas Jonas Narbutas ir bosistas Kipras Pugačiukas. Savo jėgomis įrašytą ir išleistą albumą visi keturi jie pristatys gegužės 6 d. Vilniuje, menų fabrike „Loftas“, gegužės 8 d. „Meat Lovers Klaipėda“ bei gegužės 9 d. Kaune, „Puntojazz palėpėje“. Dar anksčiau jį išgirsti bus galima internete.

Besiruošdamas albumo pristatymo koncertams grupės gitaristas Mantas pastebi: „Įrašinėti albumą – kažkas tarp smagumo ir realybės. Panašu į spalvinimo knygutę, kai nelieka teksto, bet istoriją gali papasakoti tinkamai rinkdamas flomasterius. Jaučiamės nuspalvinę vieną knygutę iki galo, o dabar reiks ieškoti naujų linijų apibrėžti naujoms spalvoms“.

Įvairiapuse muzika iš naujojo albumo grupė dalinsis ne tik Lietuvoje. Gegužės 17 d. ketveriukė rengiasi albumo pristatymo koncertui Londone, klube „Zigfrid von Underbelly“, gegužės 28 d. gros Rygos klube „Piens“, gegužės 29 d. Talino klube „Sinilind“. „Garbanotas Bosistas“ gegužę atstovaus Lietuvą ir viename didžiausių Europos muzikos industrijos renginių „The Great Escape“ Didžiojoje Britanijoje.

Nuo grupės susikūrimo 2008-aisiais ji yra pasirodžiusi pagrindiniame Baltijos šalių muzikos festivalyje „Positivus“ (Latvija), tarptautinėje muzikos mugėje MENT Liublianoje (Slovėnija), „TEDx“ konferencijoje Vroclave (Lenkija), Lietuvos dienose Kopenhagoje (Danija).

Grupės daina „Places, Planes And Trains“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.