Vilniuje – šimtus jaunųjų muzikos talentų pritraukęs konkursas

Penktadienį Vilniuje paaiškėjo daugiau negu 400 dalyvių pritraukusio tarptautinio vaikų ir jaunimo meninės raiškos konkurso „Muzikos talentų lyga“ laureatai. Konkurso dalyviai – jauni atlikėjai, kolektyvai ir chorai iš visos Lietuvos bei kitų šalių – varžėsi stebimi kompetentingos komisijos, kuriai priklausė ir Lietuvos muzikos pasaulio žvaigždės – kompozitorius Gediminas Zujus, atlikėjai Birutė Petrikytė, Česlovas Gabalis.

Konkurso akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2015, 5:23 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:30 AM

„Muzikos talentų lygos“ Grand Prix taurės laimėtoja tapo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos auklėtinė Dominyka Mickutė, komisiją ir žiūrovus sužavėjusi virtuozišku džiazo kūrinio atlikimu.

Pirmą kartą rengiamas konkursas susilaukė didžiulio jaunųjų atlikėjų. susidomėjimo. Iš daugiau nei dvidešimt Lietuvos miestų, kaimyninės Latvijos ir Jungtinės Karalystės susirinkę dalyviai konkuravo 11-oje kategorijų pagal amžių ir žanrą.

„Šiuo konkursu suteikėme galimybę jauniesiems atlikėjams pristatyti savo talentą profesionalioje scenoje. Jų gyvo atlikimo pasirodymai specialiai „Muzikos talentų lygai“ įrengtoje scenoje su profesionalia scenografija ir įspūdingu apšvietimu tapo įsimintina švente ne tik dalyviams, bet ir renginio svečiams“, – teigia konkurso sumanytoja ir organizatorė Asta Bagdonavičienė.

Konkursas vyko pagrindinio „Muzikos talentų lygos“ partnerio – Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) – salėje. Į renginio organizavimą visose srityse aktyviai įsitraukė VTDK studentai, pasinaudoję puikia galimybe pritaikyti teorines žinias praktikoje. Studentai kartu su dėstytojais kūrė renginio grafinį stilių, video projekcijas, rūpinosi techninės renginio pusės organizavimu, surengė visų dalyvių fotosesijas, gamino renginio prizus ir kitaip prisidėjo prie renginio. Toks aukštojo mokslo įstaigos prisidėjimas prie muzikinio konkurso – išskirtinis Lietuvos muzikos istorijoje.

Geriausiai pasirodžiusiems „Muzikos talentų lygoje“ atiteko ne tik laimėtojų taurės. Konkursui įsteigti ir kiti vertingi prizai – dienos šviesą netrukus turėtų išvysti kompaktinis diskas su visomis nugalėtojų dainomis, o ateinančią savaitę paaiškės, kuriai iš konkurse nuskambėjusių dainų VTDK studentai, padedami profesionalų, sukurs video klipą.

„Šis konkursas – puikus kūrybinės ir techninės meno pasaulio pusių bendradarbiavimo pavyzdys. Jaunieji Lietuvos atlikėjai gavo puikią progą užlipti ant scenos ir įrodyti savo talentą profesionaliems muzikos pasaulio atstovams, o studentai – būsimieji multimedijų specialistai, garso įrašų specialistai, fotografai, dizaineriai ir kiti su menu susijusių profesijų žmonės – galėjo patys patirti praktinio darbo malonumą ir renginio organizavimą iš arti“, – sako VTDK direktorė Nijolė Kikutienė.

Konkurso vertinimo komisiją sudarė: kompozitorius, įvairių televizijos projektų ir respublikinių konkursų komisijų pirmininkas Gediminas Zujus, Latvijos kompozitorė, festivalio „Rigas Simphony“ prezidentė bei pasaulinės žiuri asociacijos narė Jelena Loreina Švilpė, Londono Westminsterio vokalo studijų bakalaurė Goda Pereckaitė, atlikėjai Česlovas Gabalis, Romas Bubnelis, Birutė Petrikytė ir šio konkurso organizatorė A. Bagdonavičienė.

Konkursą vedė žavus jaunų vedėjų duetas – Eglė Jurgaitytė ir Mantas Wizard.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.