„Eurovizijos“ laimėtoja Loreen savo koncertu džiugino kauniečius

Prieš trejus metus „Euroviziją“ laimėjusi daina „Euphoria“ penktadienio vakarą gyvai skambėjo Kaune – koncertą čia surengė jos atlikėja Loreen.

Koncerto akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Koncerto akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 10:41 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:10 PM

Tamsiaplaukė iš Švedijos „Euroviziją“ Azerbaidžano sostinėje Baku 2012-aisiais paėmė šturmu – daina „Euphoria“ su įspūdingu choreografijos numeriu surinko 372 taškus ir nepaliko jokių galimybių konkurentams.

„Nugalėtoja buvo aiški iš anksto“, – tada pripažino 14-oje vietoje finale likęs Lietuvos dainininkas Donatas Montvydas. Tai – ne apie užkulisių susitarimus ar sąmokslo teorijas. Tiesiog ritmingas Loreen atliktas kūrinys buvo labiausiai įsimenanti daina.

Paradoksas, nes pati Loreen savęs nelaiko „Eurovizijos“ gerbėja. „Kol manęs draugai nepakvietė dalyvauti, pati nežinojau, kas čia per renginys. Neturėjau televizijos, klausausi Bjork dainų“, – dar prieš renginį prisipažino dainininkė.

Tiesa, penktadienio rytą atvykusi į Vilniaus oro uostą ji sakė, kad džiaugiasi „eurovizine“ etikete. „Ar bus daina „Euphoria“? Žinoma, o kaip kitaip“, – juokėsi atlikėja.

Kitaip nei nemažai kitų šio konkurso laimėtojų, Loreen žvaigždė neužgeso per kelis mėnesius. Emigrantų iš Maroko šeimoje Stokholme gimusi artistė tapo ryškia žvaigžde Europoje – populiarumo sulaukė jos debiutinis albumas „Heal“, dainos „My Heart Is Refusing Me“ ir „We Got The Power“, atlikėja koncertavo daugelyje Europos šalių.

Šiais metais turi pasirodyti antrasis jos albumas „Paperlight“, kurio titulinę dainą dainininkė pristatė įspūdingu pasirodymu Švedijos televizijoje – dainavo nuoga iki pusės, krūtis dengė jos plaukų sruogos.

Savotiška, nelengvo charakterio, bet labai talentinga – taip apie Lorine Zineb Norą Talhaoui (toks tikrasis Loreen vardas) atsiliepia Švedijos žiniasklaida.

Atlikėja garsėja ne tik muzika, bet ir pilietine veikla. Azerbaidžane ji vienintelė iš „Eurovizijos“ dalyvių susitiko su kovotojais už žmogaus teises, o viešėdama Baltarusijoje irgi dalyvavo susitikime su opozicija.

Prieš porą dienų Loreen viešai paragino kovoti, kad būtų išlaisvintas suimtas Azerbaidžano opozicijos veikėjas, su kuriuo ji prieš trejus metus pabendravo Baku.

„Dėl jo stengsiuosi, darysiu viską, kad jis būtų paleistas. Tik kalbos nėra pats geriausias kelias“, – lrytas.lt sakė atlikėja.

Penktadienio vakarą į „Žalgirio“ areną rinkosi ne tik lietuviai. Būrelis Loreen gerbėjų atvažiavo iš Latvijos – čia šeštadienį planuotas atlikėjos koncertas buvo netikėtai atšauktas šią savaitę.

Arena penktadienį neperpildyta, bet tuo nereikia stebėtis – mieste vyksta daug renginių, garsiai skamba ir nemokami festivalio „Kaunas Jazz“ koncertai, tad Loreen teko konkuruoti su, pavyzdžiui, „G & G Sindikato“ pasirodymu, kurį miesto centre galima pamatyti be pinigų.

Prieš Loreen pasirodymą koncertavo Lietuvos šių metų „eurovizinė“ viltis – dainininkas Vaidas Baumila. „Iki šiol negirdėjau jo dainos, bet bus smagu susipažinti“, – sakė Loreen.

Į sceną žengusi Loreen nuo pirmų minučių rodė tai, kas ją ir išgarsino – puikų balsą, su alternatyvos prieskoniu sukurtą popmuziką ir įdomius šokio judesius. Kartu su dainininke scenoje pasirodė keletas muzikantų. Greta savo dainų Loreen lietuviams atliko ir legendinio regio dainininko Bobo Marley kūrinį, o dainą „Euphoria“ sudainavo net kelis sykius.

Žiūrovai išsijudino akimirksniu – karštai sutiko ir mažiau žinomus atlikėjos kūrinius.

„Kaune nebūsiu ilgai – sekmadienį jau išvykstu. Bet man labai smagu, kad pagaliau pirmą sykį apsilankiau Lietuvoje“, – sakė švedų žvaigždė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.