Albumo apžvalga. „Ewert & The Two Dragons“ „Circles“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 3, 2015, 7:58 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 2:53 AM

Tam tikra prasme tai – istorinis įrašas Baltijos šalių muzikos scenoje. Apie šią estų grupę jau rašo JAV dienraščiai, ten pat įrašytą jos albumą išleido tie patys įrašų leidėjai, kurie kadaise atrado Madonną. Iš esmės net ir latviai „Brainstorm“, pristatomi kaip didžiulė sėkmės užsienyje istorija, nebuvo nuplaukę į tokius įdomius muzikos verslo vandenis.

Lietuvoje „Ewert & The Two Dragons“ koncertavo jau ne kartą – pastarąjį sykį Sostinės dienose rudenį. Visus sykius turėjo kilti klaustukų – kaip gali būti, kad jau porą metų Vakarų festivaliai noriai kviečia šią grupę, kuri iš pirmo žvilgsnio neatrodo labai jau išskirtinė.

Šią mįslę išpainioti nelengva iki šiol. Estų ketveriukė groja mielą, švelnią, melodingą, puikiai aranžuotą muziką su stipriomis užuominomis į kantri stilių. Tokią, kokia jau keletą metų mėgaujasi JAV didmiesčių bohemiška publika, kokia puikiai tinka kino filmų garso takeliams. Jaukus, raminantis buvusio džiazo dainininko Ewerto Sundjos balsas, labai subtilūs ir skoningi instrumentų potėpiai (nuo vargonėlių iki pučiamųjų), melodijos, kurios kartais atrodo įkvėptos legendinių „The Beatles“. Tokios grupės kūrybos sudedamosios dalys.

Tai kodėl amerikiečiai dabar investuoja į grupę iš Estijos? Paprastai neatsakysi. Tikriausiai įžvelgė talentą, patirtį arba užsidegimą, kurio stokoja daugelis kitų muzikantų. O gal tiesiog susižavėjo jaunų muzikantų profesionalumu ir ypatingai gera jų kuriamos muzikos atmosfera, kuri ir yra svarbiausia grupės vizitinė kortelė.

Tiesa, nagus prikišęs žymios grupės „The Lumineers“ prodiuseris pasistengė vis tik įnešė savo indėlį – lyginant su dviem ankstesniais albumais, skambesys labiau nudailintas, sudėlioti gražūs garso akcentai. Beje, ketvirtadienį grupė šią muziką (ir senuosius kūrinius) gros Vilniaus menų fabrike „Loftas“. Verta užsukti – dar ir todėl, kad Baltijos šalyse šie muzikantai tampa vis retesniais svečiais.

Įvertinimas – 9 iš 10. Dainos „Pictures“ vaizdo klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.