Gerbėjai įsiamžino su grupės „Scorpions“ gitaristu Uli Jon Rothu

Prieš kelis dešimtmečius iš žurnalų karpę legendinės grupės „Scorpions“

Kaune koncertavo legendinės roko grupės „Scorpions“ gitaristas Uli Jon Rothas su grupe.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune koncertavo legendinės roko grupės „Scorpions“ gitaristas Uli Jon Rothas su grupe.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2015-05-15 14:19, atnaujinta 2018-01-03 16:30

Šis daug roko muzikos scenai nusipelnęs 60 metų atlikėjas, dainų kūrėjas ir muzikos pedagogas su savo grupe vėlų ketvirtadienio vakarą Kauno pramogų salėje „Renginių Oazė“ surengė 3 valandų koncertą.

Įspūdingą šventę gerbėjams surengę muzikantai po pasirodymo maloniai bendravo su publika, o U.J. Rothas noriai fotografavosi su gerbėjų minia.

Gitaristo muzikinė karjera prasidėjo dar praėjusio amžiaus 70-aisiais U.J.Rothas su bendraminčiais Hanoveryje subūrė roko grupę „Dawn Road“.

Sėkmingo atsitiktinumo dėka, kai po debiutinio albumo išleidimo karjeros šuoliui pasiruošusią „Scorpions“ komandą į UFO iškeitė gitaristas Michaelas Schenkeris, susikirto šių dviejų kolektyvų keliai.

Keturi „Dawn Road“ nariai tapo „Scorpions“ dalimi, o U.J. Rothas nuo 1974 iki 1978 metų buvo pagrindinis šios grupės gitaristas ir daugelio kūrinių autorius.

Savo indėliu papuošęs ankstyvąją „Scorpions“ kūrybą, kuri įamžinta 4 studijiniuose albumuose ir jiems prilygstančiame, auksiniu tapusiame koncertiniame įraše „Tokyo Tapes“ (1978), muzikantas pasitraukė iš jų gretų.

1979 metais gitaristas subūrė kolektyvą „Electric Sun“, su kuriuo įrašė 3 plokšteles. O po to prasidėjo solidi šio gitaros novatoriaus solinė karjera.

Ankstyvoje kūryboje roko muzikos skambesį nuspalvinęs savo mėgiamo bliuzo technikos potėpiais, U.J. Rothas buvo ir vienas pirmųjų neo-klasikinio metalo žanro puoselėtojų. Simfonijų ir orkestrams pritaikytų koncertų kūrimas bei atlikimas.

Pasirodymai žymiuose „G3“ geriausių gitaristų turuose. „Sky Academy“ vardu pavadinto gitarinės technikos mokomojo kurso įsteigimas ir vystymas. Originalių „Sky“ gitarų, leidžiančiomis grojant pasiekti itin aukštus skambesio registrus, sukūrimas.

Tai tik dalis U.Jon. Rotho nuopelnų ir jo talento pasireiškimo, nes įkvėpimo kūrybai iš jo sėmėsi žymūs gitaristai Kirkas Hammettas („Metallica“), Yngwie Malmsteenas, Gus G. (Ozzy Osbourne‘o grupė), Wolfas Hoffmanas („Accept“), Hankas Shermannas („Mercyful Fate“), Michaelas Romeo („Symphony X“) ir daugelis kitų.

Pernai, švęsdamas kūrybinio starto grupėje „Scorpions“ jubiliejų, U.J.Rothas su bičiuliais išsiruošė į koncertinį turą „Uli Jon Roth – Scorpions 40th Anniversary Tour“.

Jo metu muzikantas pirmą kartą lankosi Lietuvoje ir savo gerbėjams suteikia progą įvertinti jo talentą Kaune, Vilniuje, Palangoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.