„Makchu Pikchu“ pristato naują vokalistą ir dainą paryčiams

Naujienos „Makchu Pikchu“ stovykloje: visiems laikams atsisveikinę su buvusiu frontmenu Imantu Reedu, grupės nariai pristato naują kūrybinį puslapį, kurį rašo kartu su vokalistu Mantvydu Čiupliu. Pirmasis darbo vaisius – naujas kūrinys, labai tinkamas rytiniams bučiniams ant Vilniaus stogų.

Grupė „Makchu Pikchu“.
Grupė „Makchu Pikchu“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:01 PM

„Nauja daina „Ant stogų“ yra mūsų visų bendras rezultatas. Porą teksto eilučių „nušvilpėm“ iš puikaus poeto Antano A.Jonyno, kitus žodžius pridėjome nuo savęs. Iš pradžių ši daina gimė visai kitokia. Tačiau naujas vokalistas įnešė naujų spalvų, – pasakoja savo studijoje dainą iki galo „išglostęs“ grupės bosistas Gediminas Andriškevičius. – Mantvydas yra visai kitoks vokalistas. Jam atėjus „Makchu Pikchu“ daina suskambo kitaip. Sukūrėme mūsų grupei ne itin būdingą pop „gabalą“, bet tai įvyko organiškai.“

„Šia daina mums yra svarbu pristatyti naują vokalistą. Be abejo, jam atėjus šiek tiek pakito ir mūsų stilistika. Žiūrėsime, kur pakrypsime, nes vokalistas yra vienas pagrindinių žmonių grupėje – jeigu jis pasikeičia, tai ir grupė turi pasikeisti, nebeliksime tokie patys, – sutinka „Makchu Pikchu“ klavišininkas Vytis Smolskas. – Su visiškai nauju komandos nariu įrašinėjant „Ant stogų“ lengva nebuvo. Turėjome perprasti vieni kitus, nes kūryba yra toks dalykas – nieko konkretaus. Tu turi suprasti žmogų, kur link jis suka. Nuo tokių detalių prasideda bendravimas. Aš labai džiaugiuosi, kad mes tą dainą įrašėme. Man atrodo, ir Mantvydui ji labai tinka, ir man pačiam labai patinka.“

Muzikantai tiki, kad „Ant stogų“ prigis vasaros grojaraščiuose. „Ši daina turi savyje ir melancholijos, ir linksmumo, ir šokių muzikos elementų, daug visokių atspalvių ir link šlagerio traukia“, – juokiasi Gediminas.

Dainoje skambanti eilutė apie vyną, geriamą ant stogų baltose Vilniaus naktyse, yra autobiografinė „Makchu Pikchu“ išpažintis. „Taip, mus galima sutikti Vilniaus senamiestyje paryčiais. Taip, kartais ir ant stogų, – intriguoja bosistas. – Vilnius dar ir koks romantiškas! Čia gyvena pačios gražiausios pasaulyje moterys. Ir vyrai taip pat!“ „Nuo gegužės siela atgyja ir Vilniaus senamiestyje galima praleisti „baltąją“ naktį, besimėgaujant miesto panorama ir šiltesne atmosfera. Tokiu metų laiku esu buvęs (ir ne kartą) ant stogų paryčiais, gerdamas vyną“, – neslepia ir Vytis.

Grupės naujokas – 21-erių vilnietis M.Čiuplys prisipažįsta, kad įrašų studijoje jam buvo smagu ne tik dėlioti baltąsias birželio naktis į teksto eilutes, bet ir dirbti su „Makchu Pikchu“ šutve. „Pirmas įspūdis? Garbė groti su tokias profesionaliais muzikantais, – džentelmeniškai suraito Mantvydas. – Tai bene pirmas rimtesnis mano kūrinys, kurį paleidžiame į viešąsias erdves. Ir panašu, kad dirbsime toliau.“

Naujojo vokalisto „prirašymo“ vakarėlio grupė dar nerengė – labiau telkė dėmesį į darbą studijoje, rikiavo programą. „O Mantvydą „įregistruoti“ dar bus progų – ir koncertų, ir tų baltųjų naktų“, – teigia „Makchu Pikchu“ senbuviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.