Ž. Žvagulis kviečia į Nidos festivalį: „Kaskart suvirpa širdis“

„Kraukitės daiktus ir lėkite čia“, – visus ragina dainininkas Žilvinas Žvagulis, su savo bendraminčiais Nidoje šį savaitgalį rengiantis tradicinį vasaros sezono atidarymo festivalį „Benai, plaukiam į Nidą“.

„Kai nuskamba pirmieji festivalio garsai, širdis virpa“, – sakė su žmona I.Starošaite koncertuosiantis Ž.Žvagulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Kai nuskamba pirmieji festivalio garsai, širdis virpa“, – sakė su žmona I.Starošaite koncertuosiantis Ž.Žvagulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

May 29, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 9:06 PM

Populiarių Lietuvos atlikėjų pasirodymais Nida vasarą pasitiks jau 21-ą kartą.

Ne tik populiariausių lietuviškų ir užsienio dainų koncertai, bet ir kino filmai, monospektaklis – visa tai ruošiama kurorto svečiams, kurie šį savaitgalį į Neringą trauks dešimtimis tūkstančių.

„Pernai suskaičiuota, kad keltu į Neringą savaitgalį perkelta apie 8 tūkstančius automobilių. Kaip ir pernai, planuojamas geras oras, kasdien į bažnyčią vaikštau to paklausti. Todėl bus tikrai smagu“, – žadėjo Ž.Žvagulis.

Naktinės puotos baigėsi

Prieš porą dešimtmečių pradėtas rengti festivalis turėjo išskirtinę aurą. Iki šiol sklando legendos apie tai, kas dėdavosi ne tik scenoje, bet ir už jos.

Susirinkę muzikantai vasaros pradžią švęsdavo su politikais ir sportininkais – miegui valandų likdavo mažai.

„Pirmą kartą festivalyje dainavau 1996-aisiais. Prieš tai porą sykių specialiai grįžau iš Jungtinių Arabų Emyratų, kur tuo metu dainavau. Norėjosi šį festivalį pamatyti.

Kai nuskamba pirmieji festivalio garsai, širdis virpa, nors daug kas dabar jau kitaip“, – prisipažino Ž.Žvagulis.

Dauguma Nidoje atlikėjo patirtų linksmų nuotykių – tokie, apie kuriuos, pats prisipažįsta, gal ir neverta viešai pasakoti.

„Muzikantai linksmindavosi iki ryto. Atvykdavo penktadienį, o išvykdavo pirmadienį. Arūnas Valinskas buvo subūręs fantastišką komandą.

Dabar tos dvasios sumažėjo.

Su senąja „chebra“ susitinkame, žuvį suvalgome, pasėdime, bet jaunimas jau elgiasi kitaip. Padainuoja ir skuba į antrą, trečią koncertą tą patį vakarą. Viskas gerai, laikai pasikeitė“, – juokėsi Žilvinas.

Įtiks ir seniems, ir jauniems

Festivalio programoje šįmet irgi bus naujovių. Renginio pradžią Nidos prieplaukoje šį vakarą paskelbs Sedos pučiamųjų orkestras su šokių grupe.

Tada sceną užims populiarūs dainininkai su orkestru „Vilnius Sinfonietta“ ir LRT ritmo grupe.

Scenoje pasirodys Irena Starošaitė, Liepa Mondeikaitė, Česlovas Gabalis, Sasha Songas, Edgaras Lubys, Paulius Sinkevičius, „El Fuego“, „4 Roses“ ir kiti atlikėjai.

Šeštadienio vakarą koncerto programa dar pailgės – į sceną žengs ir Aistė Pilvelytė, Vytautas Šiškauskas, grupės „Patruliai“, „69 danguje“, „Subtilu-Z“.

„Yra atlikėjų, kurie dar prieš devynis mėnesius teiraujasi, ar bus galimybė padainuoti Nidoje. Programą stengiamės sudaryti taip, kad būtų įdomu įvairaus amžiaus klausytojams.

Juk į Nidą susirenka poilsiautojai iš visos Lietuvos“, – kalbėjo Ž.Žvagulis.

Prie paminklo – spektaklis

Po koncertų bus galima neskubėti skirstytis – scenoje bus didelis ekranas, kuriame abu vakarus vyks naktiniai kino seansai.

Be to, šeštadienio popietę prieplaukoje koncertuos bardai – dainuos Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis, Jūratė Miliauskaitė ir kiti.

„Pernai bardai pasirodė prie paminklo Vytautui Kernagiui, šįmet juos perkėlėme į pagrindinę sceną. Norėčiau, kad tai taptų tradicija – jų pasirodymas tikrai vertas dėmesio.

O prie paminklo šįkart bus rodomas Mariaus Jampolskio monospektaklis. Vėlgi – turbūt aktoriai prie paminklo pasirodymus nuo šiol rengs kasmet“, – vylėsi šventės rengėjas.

Vesti renginį patikėta M.Jampolskiui su aktore Juste Zinkevičiūte, renginių vedėju Dainiumi Palivonu ir konkurso „Mis Lietuva 2011“ laimėtoja Ieva Gervinskaite.

„Ką norėčiau keisti? Jei turėtume neribotą biudžetą, norėčiau atsisakyti fonogramų – scenoje skambėtų tik gyvai atliekama muzika. Tikiuosi, vieną dieną taip ir bus“, – vylėsi Ž.Žvagulis.

Festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“. Gegužės 29, 30 d. Nida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.