E. Jennings planuose – ir solinis albumas, ir kulinarijos knyga

„Pamaniau – o kada, jei ne dabar?“ – apie solinės karjeros pradžią sakė E.Jennings.<br>M.Singer nuotr.
„Pamaniau – o kada, jei ne dabar?“ – apie solinės karjeros pradžią sakė E.Jennings.<br>M.Singer nuotr.
E.Jennings įsiamžino T.Ivanausko zoologijos muziejuje – taip siekta sukurti D.Lyncho filmų nuotaiką.<br>M.Singer nuotr.
E.Jennings įsiamžino T.Ivanausko zoologijos muziejuje – taip siekta sukurti D.Lyncho filmų nuotaiką.<br>M.Singer nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Jun 20, 2015, 6:12 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 2:46 AM

„Jaudinuosi kaip paauglė“, – prisipažino Erica Jennings (35m.). Daug metų Lietuvos scenoje koncertuojanti airių dainininkė rengiasi netrukus nustebinti ir save, ir gerbėjus.

Nuo 1998-ųjų, kai Erica debiutavo kaip grupės „Skamp“ dainininkė, prabėgo 17 metų. Tiek laiko prireikė, kad ji ryžtųsi įgyvendinti savo solinius muzikinius sumanymus.

Praėjusį mėnesį internete pasirodė vaizdo klipas „Old Friends“ – sukurtas dainai, kurią Erica įrašė be bičiulių iš „Skamp“ Viktoro Diawaros ir Viliaus Alesiaus.

Šį mėnesį ji surengė ir pirmą solinį pasirodymą – prieš pat airių dievaitės Roisin Murphy koncertą Vilniuje, Kalnų parke.

Per Heloviną Erica ketina išleisti solinį albumą. Vis dėlto gandai apie „Skamp“ išsiskirstymą, jei tokių girdėjote, yra per ankstyvi.

„Nieko panašaus. Viktoras ir Vilius manęs nė neklausė dėl to. Visi supranta, kad esame ir būsime komanda.

Bet pamaniau – o kada, jei ne dabar? Per visus tuos metus prisikaupė mano parašytų dainų, kurios netiko „Skamp“ ar duetui „The Ball & Chain“, kurį buvome įkūrę su vyru Jurgiu.

Nemažai dainų prie pianino parašiau ir per mūsų atostogas Kolumbijoje. Tai asmeniški kūriniai, supratau, kad juos turiu dainuoti be kitų pagalbos. Be to, ir skambesys kitoks – elektroninės popmuzikos, kuri man labai artima“, – pasakojo Erica.

Tai ne pirmas sykis, kai Erica žaidžia su solinės karjeros idėja. Prieš keliolika metų ja buvo rimtai susidomėjusi tarptautinė įrašų leidykla „Universal“, kurios rinkiniuose skambėjo Ericos balsas, taip pat – keletas užsienio vadybininkų.

Erica pasirinko toliau eiti su „Skamp“ ir sakė, kad to nesigailėjo.

„Pasiūlymai, kurių tada sulaukiau, būtų labai riboję. Iš manęs ketino padaryti nublizgintą produktą, o aš norėjau kūrybos laisvės“, – sakė dainininkė.

2002-aisiais ji įrašė kalėdinių dainų albumą „Coming Home For Christmas“, bet tai buvo tik proginis eksperimentas.

Šįkart viskas kur kas rimčiau. Ericos sukurtas dainas aranžuoja grupės „Rasabasa“ narys norvegas Bjørnas Holmeslandas, ji yra subūrusi grupę, su kuria ketina koncertuoti.

„Jaučiuosi kaip „Skamp“ karjeros pradžioje. Kai scenoje negaliu atsiremti į Viktorą ir Vilių – tai man neįprasta.

Vis dėlto pirmas koncertas man atrodo pavykęs. Tik gaila, kad teko dainuoti dienos šviesoje – žmonės nepamatė apšvietimo efektų, vaizdą atspindinti suknelė irgi neatrodė taip, kaip turėtų. Nieko, toliau bus tik geriau“, – juokėsi Erica.

Pirmas jos solinis vaizdo klipas – irgi traukiantis akį. Fotografė Marla Singer dainininkę filmavo naktį Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejuje.

Stilingai atrodanti dainininkė įsiamžino tarp iškamšų. Vienoje scenoje ji į lėkštę beria juodus smulkius akmenėlius, kurie atrodo lyg ikrai.

Gyvūnai – tarsi senų draugų, apie kuriuos dainuojama, metafora. Klipo autorė norėjo išgauti Davido Lyncho filmus primenančią atmosferą, ir jai neblogai pavyko.

„Dabar mano gyvenime toks laikotarpis, kai sumanymų – per akis“, – prisipažino E.Jennings.

Dainininkė prieš keletą metų išleido knygą vaikams, vėliau debiutavo kaip drabužių kūrėja – kitą savaitę pasirodys nauja jos kolekcija, pažymėta prekių ženklu „Happeak“. Ir tai dar ne viskas.

„Noriu išleisti kulinarijos knygą. Gal niekas nenušvilps idėjos, jei pasakysiu. Draugai vis klausia: „Erica, tu nevalgai mėsos, tai ką tu išvis valgai?“

Tiek Jurgis, tiek aš mėgstame ruošti valgį, esame prisigalvoję įvairiausių patiekalų. Juos pamėgsta net mūsų mėsėdžiai draugai.

Todėl ketinu parašyti vegetarinių patiekalų receptų knygą“, – prasitarė dainininkė. E.Jennings vaizdo klipas „Old Friends“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.