„Garbanotas bosistas“: „Mūsų muziką įkvepia gražūs žmonės“

„Garbanotas bosistas“ banguoja nebe pirmojo grupės bosisto Augustino garbanomis, o taikos, hipių, gamtos ir psichodelikos garsais. Septintus metus Lietuvos ir užsienio scenose grojanti grupė – tai šauni ketveriukė, su kuria susipažinti iš dar arčiau kviečia festivalio „LEMPAfest“ komanda liepos 10-12 dienomis Bijūnuose (Aukštadvaryje).

„Jei stebėsimės mes, klausytojai galės stebėtis kartu“, – būsimą pasirodymą festivalyje „LEMPAfest“ pristato „Garbanotas bosistas“.<br>T.Lukšio nuotr.
„Jei stebėsimės mes, klausytojai galės stebėtis kartu“, – būsimą pasirodymą festivalyje „LEMPAfest“ pristato „Garbanotas bosistas“.<br>T.Lukšio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2015, 2:02 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 5:11 AM

Apšilimui prieš festivalį – interviu su „Garbanotu bosistu“ apie naująjį albumą, rokenrolo muzikantus, pasukusius į psichodeliką, bei staigmenas, kurios prasidės jau penktadienį, liepos 10-ą dieną „LEMPAfest‘e“.

– Naujasis „Garbanoto bosisto“ albumas „Above us“. Apie ką jis?

– Atrodo, sunku mėginti žodžiais nupasakoti, apie ką yra muzika. Jei galėtum, tikriausiai negrotum.

Gal tik pats albumo pavadinimas – apie žvilgsnį iš viršaus. Albumo dainų nuotaikos ir istorijos gana skirtingos, kaip ir viskas, kas dedasi laike ir erdvėje. Kai į žemę žvelgi iš kažkur labai aukštai, lieka tik šviesos taškas. Toje šviesoje visi viską ir darom.

– Kas įkvėpė šį albumą ir jūsų muziką?

– Žmonės. Gražūs žmonės, kurie kartais elgiasi ir galvoja taip skirtingai, kad nesupranti, kaip žodis „gražus“ gali tiek visko savyje sutalpinti.

– Klausydami „Above us“ girdime žavių, netrumpų psichodelinių melodijų, iš esmės tai naujai suskambėjęs “Garbanotas bosistas“. Kodėl pasukote nuo rokenrolo link psichodelikos?

– Gal pasaulis šiuo metu mums toks atrodo. Žmonės gali tris valandas fotografuoti save prie jūros, gali persirengę antinu vaikščiot po prekybos centrą ir dalint skrajutes, gali mėgint skristi oro balionu po žeme, kad sumuštų Guinnesso rekordą, gali nusiųsti robotą ant kometos, gyventi daugiabučiuose, keturias valandas sėdėti automobilių spūstyje, netilpti paplūdimyje, perdirbti šiukšles. Ir jie tai daro, nes nori. Jau nekalbant apie tai, ką gali stebėti tiesiog gamtoje. Psichodelika man atrodo kasdienė patirtis, gal tada ir groji apie tai.

– Mistiškas, paslaptingas, šešėliuose ir augalų kontūruose paskendęs – toks buvo naujo albumo pristatymas. Psichodelinės muzikos garsai klausytojams sukūrė asociacijas su legendiniais „Pink Floyd“. Anksčiau jus tapatindavo su „Led Zeppelin“. Koks „Garbanoto bosisto“ ryšys su šiomis legendinėmis grupėmis ir jų muzika?

– Mūsų tėvai mums jas parodė. Smagu, kai žmonės mūsų muzikoje randa panašumų su tokiomis grupėmis, nes jos tikrai mus įkvėpė ir vis dar įkvepia. Nesistengiam jų kopijuoti, tiesiog klausom.

Kai mokaisi kalbą, daugiausiai išmoksti klausydamas kaip ja kalba kiti, mėgindamas susikalbėti, savo kalboje niekad nevartosi žodžių, kurių nesi girdėjęs, bet tai nereiškia, jog negalėsi pasakyti kažko savito. Minėtos grupės ir dar begalės kitų, kurių klausom, tuo ir įdomios, kad tais pačiais žodžiais pasakojo apie skirtingas spalvas.

– Liepos 11-ąją grosite festivalyje „LEMPAfest“. Kuo nustebinsite savo gerbėjus?

– Jei stebėsimės mes, klausytojai galės stebėtis kartu. Tikiuosi, neužmiršim stebėtis.

„Garbanotas bosistas“ jau ruošiasi „LEMPAfest‘ui“, o festivalio komanda primena, kad liepos 10-12 dienomis Bijūnuose nuotykių ir geros muzikos ištroškusių vasarotojų laukia atlikėja iš Jungtinės Karalystės Judith Ude. Pašėlti kviečia energingieji „Nuteki“ iš Baltarusijos, akustinių garsų iš Latvijos atveš „MyRadiantU“, o lietuviškų atlikėjų gretas pildys „Atika“ lyderis Darius Žvirblis su „Kalnų ereliais“, „Sisters On Wire“ bei daug kitų. Ištvermingiausius šokti iki ryto ir saulę sutikti kartu kviečia „LEMPAfest“ vakarėlis su didžėjais.

Šiemet „LEMPAfest“ bus galima susipažinti su keramikos subtilybėmis, lindyhopo šokio žingsneliais, dainų kūrybos procesu, gospelų muzikos žanro išskirtinumu. Smaližiams – unikalios šokolado valgymo dirbtuvės bei galimybė sudalyvauti įvairaus plauko „pasidaryk pats“ (DIY) užsiėmimuose, žinių ištroškusiems – proga susiburti diskusijoms su kompetentingais pranešėjais aktualiomis socialinėmis bei gyvenimiškomis temomis.

Festivalyje galėsite sėsti ant dviračio, griebti lazdą ir išbandyti Lietuvoje vis dar naujiena esantį dviračių polą. O savo atsparumą smūgiams turėsite išmėginti žaisdamas burbulinį futbolą. Galėsite išbandyti savo tvirtumą jėgos estafetėje bei drąsą leisdamasis „tarzanke“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.