Pauliaus Kilbausko koncerto Kaune pabaiga nesuplanuota

Pauliaus Kilbausko koncerto Kaune pabaiga nesuplanuota.<br>A. Bulotos nuotr.
Pauliaus Kilbausko koncerto Kaune pabaiga nesuplanuota.<br>A. Bulotos nuotr.
Pauliaus Kilbausko koncerto Kaune pabaiga nesuplanuota.<br>A. Bulotos nuotr.
Pauliaus Kilbausko koncerto Kaune pabaiga nesuplanuota.<br>A. Bulotos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 9, 2015, 10:23 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 6:05 AM

Britiškus ir latviškus elektroninius noktiurnus jau rengusi Kauno kultūros erdvė „Ryšių kiemelis 837“ šį penktadienį, liepos 10-ąją kviečia atsigręžti į tautinį talentą. Renginių serijoje „Nocturne“ svečiuosis vienas įdomiausių pastarųjų poros dešimtmečių Lietuvos kūrėjų, amžinas improvizuotojas Paulius Kilbauskas.

Vyresniosios kartos elektroninės muzikos gerbėjams Paulius visų pirma pažįstamas kaip legendinės grupės „Empti“ siela. 1993-aisiais susibūręs kolektyvas į Lietuvos muzikos istoriją visiems laikams įrašė tokius kūrinius, kaip „Saloje“ ar „Gera mylėtis“. Visgi po netrumpos pertraukos į sceną prieš keletą metų grįžusi grupė yra tik viena iš daugelio storų bylų kūrybinėje P. Kilbausko biografijoje.

Dub tradicijas išpažįstantis „Dublicate“, pasaulio muziką tyrinėjantis „Bango Collective“ ar tokiems kultiniams lietuviškiems filmams, kaip „Redirected“ bei „Lošėjas“, papildomos prasmės suteikiantis „The Bus“ – su įvairiais kolegomis nuolat bendradarbiaujantis Pablik pravardžiuojamas kūrėjas kiekvienąkart sugeba pristatyti naują požiūrį ir tuo pačiu vis naujame projekte užkoduoti tą sudėtingai nupasakojamą, bet itin gerai girdimą kūrybinę laisvę.

Pastaruoju metu vis dažniau įvairiose erdvėse pasirodantis kaip solo atlikėjas P. Kilbauskas tvirtina, kad atsakingai kaupiasi kiekvienam „išėjimui į viešumą“. „Visuomet ruošiuosi daug – tiesa, kiek viso to panaudoju pasirodymo metu, priklauso nuo to, kur groju“, – pasakoja kūrėjas, pripažįstantis, kad, pavyzdžiui, griežtai suplanuotuose festivaliuose vietos ir laiko netikėtumams lieka nedaug.

„Mažesnėse ar keistesnėse erdvėse, situacijose, kurių nepavadintum koncertu, improvizacija užima didesnę programos dalį ar net visą ją“, – sako Paulius ir išduoda, kad ilgiausiai yra grojęs net 6 valandas. Tiesa, su trumpomis pertraukėlėmis ir pavydėtinai ilgai trunkančiomis garso kilpomis.

Ypač įdomus yra jau ne vienerius metus trunkantis P. Kilbausko bendradarbiavimas su tapytoju Sigitu Staniūnu. Sodriems muzikanto eksperimentams atsiduodantis menininkas ekspresyviai tapo „čia ir dabar“ – tokie kūrybiniai žaidimai jau vyko ne tik S. Staniūno studijoje Vilniuje, bet ir Brazilijoje, Olandijoje, Ukrainoje, Taivane. Beje, būtent šią egzotišką salą kūrėjas mini kaip idealią vietą ilgiems pasirodymams.

„Daug gitarų, audio kilpų ir radijo eteriui visiškai nederančių kūrinių“, – neprognozuojamą garso kelionę, kuri penktadienį vyks Kauno rotušės pašonėje, kviečia P. Kilbauskas. Nemokamo koncerto „Ryšių kiemelyje 837“ pradžia – 19 valandą. Pabaiga, be abejo, nenumatoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.