Tik lrytas.lt: „Eurovizijos“ laimėtojo M. Zelmerlöwo interviu

Prieš metus mažai lietuvių žinojo, kas yra Månsas Zelmerlöwas. Tačiau „Euroviziją“ šįmet laimėjęs 29-erių švedas netrukus atvyks į mūsų šalį, kurioje jo laukia daugybė gerbėjų. Ta proga jis davė išskirtinį interviu „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“.

„Padovanosime jums sprogstamosios energijos valandą“, – žadėjo M.Zelmerlöwas, pasirodysiantis festivalyje „Granatos Live“.<br>„ViDa Press“ nuotr.
„Padovanosime jums sprogstamosios energijos valandą“, – žadėjo M.Zelmerlöwas, pasirodysiantis festivalyje „Granatos Live“.<br>„ViDa Press“ nuotr.
„Padovanosime jums sprogstamosios energijos valandą“, – žadėjo M.Zelmerlöwas, pasirodysiantis festivalyje „Granatos Live“.<br>„ViDa Press“ nuotr.
„Padovanosime jums sprogstamosios energijos valandą“, – žadėjo M.Zelmerlöwas, pasirodysiantis festivalyje „Granatos Live“.<br>„ViDa Press“ nuotr.
M.Zelmerlöwas puikiai žino, kad įteikus „Eurovizijos“ prizą šio konkurso sukelta psichozė nesibaigia.<br>„ViDa Press“ nuotr.
M.Zelmerlöwas puikiai žino, kad įteikus „Eurovizijos“ prizą šio konkurso sukelta psichozė nesibaigia.<br>„ViDa Press“ nuotr.
M.Zelmerlöwas.
M.Zelmerlöwas.
M.Zelmerlöwas.
M.Zelmerlöwas.
M.Zelmerlöwas.
M.Zelmerlöwas.
M.Zelmerlöwas.
M.Zelmerlöwas.
Daugiau nuotraukų (7)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Jul 19, 2015, 6:04 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:56 AM

Šis dainininkas jau puikiai žino, kad įteikus „Eurovizijos“ prizą šio konkurso sukelta psichozė nesibaigia.

Prieš porą mėnesių Vienoje šeštąjį „eurovizinį“ titulą savo šaliai iškovojęs švedas daina „Heroes“ užkariavo žemyno eterį, o kartu ir užpildė savo dienotvarkę daugybe koncertų ir kvietimų į populiarius TV šou bei festivalius.

Lietuvoje susidomėjimas juo toks, kad dėl dainininko viešnagės mūsų šalyje konkuravo keli koncertų rengėjai.

Birželį į internetą net nutekėjo jo gastrolių grafiko juodraštis, iš kurio paaiškėjo, kad atlikėjas ketino rudenį surengti šou Vilniuje.

Tačiau dabar minėtą dieną jau suplanuotas pasirodymas Prahoje – atrodo, kad Månsui geresnį pasiūlymą pateikė festivalio „Granatos Live“ rengėjai.

Šis liepos 31–rugpjūčio 2 dienomis Rumšiškėse vyksiantis festivalis šįmet vėl priviliojo nemažai garsių užsienio atlikėjų – britus „Clean Bandit“, „Jungle“ ir Jessie Ware, estus „Ewert And The Two Dragons“, daug populiariausių Lietuvos atlikėjų.

„Dažnai į „Eurovizijos“ atlikėjus festivalių rengėjai žvelgia skeptiškai, bet Månsas – puikus artistas, kurio dalyvavimu mūsų festivalyje labai džiaugiamės“, – sakė „Granatos Live“ rengėjas Vaidas Zdancevičius.

Švedijoje Månsas žinomas nuo 2005-ųjų, kai dalyvavo populiariame muzikiniame TV šou „Idol“.

Miuziklai, vaizdo klipai, net šeši soliniai albumai – gimtinėje šis žavus ir talentingas artistas nuveikė daug. Tačiau jo tikroji tarptautinė karjera prasidėjo šįmet, kai „Eurovizijos“ favoritu laikytas dainininkas pateisino prognozes ir iškovojo pergalę didžiausiame Europos dainų konkurse.

Po žemyną besiblaškantis atlikėjas su „TV antena“ kalbėjosi prieš pat koncertą Švedijoje – prisimindamas pažintį su lietuviais „Eurovizijoje“, atviraudamas apie meilės reikalus ir, regis, vis dar negalėdamas atsipeikėti dėl užgriuvusio dėmesio.

– Švedija – netoli nuo Lietuvos. Ar jums kada nors yra tekę lankytis mūsų šalyje? – „TV antena“ paklausė „Eurovizijos“ laimėtojo.

– Ne, tai bus pirmas sykis. Man tai labai nauja. Žinau, kad Lietuvos sostinė – Vilnius, bet daugiau nieko papasakoti negalėčiau.

Tiesa, „Eurovizijoje“ susipažinau su tuo vaikinu, kuris atstovavo Lietuvai (Vaidu Baumila. – Red.). Jis pasirodė labai mielas ir draugiškas. Jei visi Lietuvoje tokie kaip jis, bus labai smagu.

– „Eurovizijos“ scenoje buvote vienas – ir daug specialiųjų vaizdo efektų. Kaip atrodys jūsų koncertas „Granatos Live“?

– Atvykstu su gyvai grojančia grupe, kuri mane lydi jau septynerius metus. Pasirodymas labai spontaniškas, niekada nežinai, kas nutiks. Padovanosime jums sprogstamosios energijos valandą, tai tikrai pažadu.

– Daina „Heroes“ plyšauja iš radijo imtuvų visoje Europoje. Ar jau pripratote ją nuolat girdėti?

– Ne, kiekvieną sykį sudrebu, kai išgirstu. Juk seniai svajojau apie tarptautinę karjerą. Jos dar nepasiekiau, bet turiu hitą, kuris žinomas daugelyje šalių. Tikiuosi, kad ir kitoms mano dainoms gali taip nutikti.

Pavyzdžiui, iš mano naujojo albumo „Perfectly Damaged“, kurio pats su malonumu klausausi, tikrai turėtų išpopuliarėti dainos „Someday“ ir „Should’ve Gone Home“. Jos, man regis, irgi galėjo puikiai skambėti „Eurovizijoje“.

Darysiu viską, kad pasinaudočiau keliais, kuriuos man atvėrė „Eurovizija“. Būna, jog „Eurovizijos“ burbulas atneša tik trumpalaikį populiarumą, bet aš sieksiu, kad būtų kitaip.

– Kai laimėjote „Euroviziją“, jus sveikino ir tūkstančiai paprastų gerbėjų, ir Švedijos politikai bei pramogų pasaulio žvaigždės. Kuris sveikinimas buvo netikėčiausias?

– Dainininkės Anni Frid Lyngstad iš grupės ABBA (ši grupė 1974-aisiais laimėjo „Euroviziją“. – Red.). Mes nebuvome pažįstami, bet ji atsiuntė žinutę mano bičiuliui ir paprašė perduoti linkėjimus. Rašė, kad jai labai patiko mano pasirodymas. Smagu tai išgirsti iš tokios muzikos legendos.

Sveikino ir Švedijos premjeras Stefanas Löfvenas, ir karališkoji šeima. Atrodo, kad „Eurovizija“ šįmet suvienijo visą Švediją.

– Jūs vadinamas visų laikų seksualiausiu „Eurovizijos“ vyru. Ryte žiūrite į veidrodį ir manote, kad tai tiesa?

– Ne, žiūriu ir kvatojuosi. Žinoma, man malonu, kad žmonėms patinka mano išvaizda, bet stengiuosi į tai pernelyg nesigilinti. Be to, rytais tikrai neatrodau gerai.

Kita vertus, esu pragmatikas. Bet kas, kas gali padėti mano tarptautinei karjerai, yra gerai. Jei merginoms patinka mano veidas – valio. Jei patinka tas ekrane rodomas žmogeliukas, kurį matėte „Eurovizijoje“, irgi gerai. Svarbiausia, kad žmonės nebūtų abejingi.

– Po „Eurovizijos“ lakstėte po visą Europą, dainavote, dalyvavote TV ir radijo laidose. Ar buvo laiko atostogoms?

– Ne, tik porą dienų su draugais pabuvome prie jūros. Gyvenu lėktuvuose ir autobusuose. Per šias porą savaičių aplankiau keliolika Europos šalių.

Tačiau rugsėjį ištaikysiu penkias laisvas dienas – su grupe vyksime į Niujorką žiūrėti teniso, „U.S. Open“ turnyro. Esu didelis šios sporto šakos gerbėjas.

– Neturite merginos. Ar laimėjus „Euroviziją“ lengviau megzti romanus?

– Susirasti merginą trumpiems santykiams dabar turbūt lengviau. (Juokiasi.) Nors, prisipažinsiu, dar nebandžiau. Po „Eurovizijos“ vis dar nėra laiko merginoms.

Dabar gyvenu svajonėmis, lipdau karjerą. O tais kitais smagiais dalykais, tikiuosi, galėsiu pasidžiaugti vėliau. Nėra kur skubėti.

– Jums laimėjus, pradėta raustis praeityje. Pavyzdžiui, ištrauktas įrašas, kuriame jūs parodijuojate Miley Cyrus ir nuogas supatės ant rutulio. Ar nepradėjote gailėtis praeityje prikrėstų nesąmonių?

– Tikrai ne. Bet nustebau, kokių įdomių dalykų gerbėjai ir žiniasklaida iškapsto.

Internete jau pilna mano vaikystės ir šiaip asmeninių nuotraukų, kurių niekada ten nekėliau nei aš, nei mano šeima. Neturiu žalio supratimo, kaip jos ten pateko. Bet tai linksma. Dar nemačiau nė vienos nuotraukos, dėl kurios sakyčiau: o, ne, tik ne tai. Kol kas. (Juokiasi.)

– Prieš 11 metų atostogavote Tailande, kurį tuo metu užgriuvęs cunamis pražudė šimtus tūkstančių žmonių. Jums pavyko išsigelbėti. Ar ši patirtis pakeitė jūsų požiūrį į atostogas ir prisidėjo prie noro skirti daug lėšų labdarai?

– Sąlyginai. Taip, tai buvo didelė trauma, bet nepradėjau vengti egzotiškų šalių, kur didelė žemės drebėjimo tikimybė.

Tiesa, pradėjau labiau vertinti gyvenimą, stengiuosi mėgautis kiekviena akimirka ir tapau atviresnis kitiems.

Dėl labdaros – esu įkūręs keletą fondų, pradėjau dar iki tos kelionės į Tailandą. Pamatęs tą tragediją supratau, kad turiu skirti jiems dar daugiau energijos.

– Tai jūsų pirmosios didelės tarptautinės gastrolės – ir jus dabar žino visa Europa. Vien dėl pramogos jau galite reikalauti, kad jums į persirengimo kambarį pristatytų sunkvežimį gėrimų, Marilyn Monroe skulptūrą ar šiaip kokią nesąmonę. Ko užkulisiuose labiausiai reikia „Eurovizijos“ laimėtojui?

– Kaip tik su savo grupės muzikantais apie tai juokavome. Užsiprašiau didžiulio indo „M & M’s“ saldainių. Ir daug varškės, nes man labai patinka ir šiaip sveika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.