Išsišokėlės sugrįžimas: į sceną vėl žengia dainininkė Miss Sheep

Scenos pasiilgusi D.Filmanavičiūtė nenusiteikusi laikyti liežuvio už dantų.<br>„Tomas &amp; Lukas“ nuotr.
Scenos pasiilgusi D.Filmanavičiūtė nenusiteikusi laikyti liežuvio už dantų.<br>„Tomas &amp; Lukas“ nuotr.
Su buvusiu bendražygiu GeraiGerai Dovilė nebendrauja daugiau nei dvejus metus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Su buvusiu bendražygiu GeraiGerai Dovilė nebendrauja daugiau nei dvejus metus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Muzika man – širdies dalykas“, – sako Miss Sheep.<br>„Tomas &amp; Lukas“ nuotr.
„Muzika man – širdies dalykas“, – sako Miss Sheep.<br>„Tomas &amp; Lukas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Jul 25, 2015, 11:47 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 3:18 AM

„Dabar esu labai užsidegusi“, – nusišypsojo Dovilė Filmanavičiūtė (30 m.). Miss Sheep slapyvardžiu žinoma dainininkė, kolekcijoje turinti M.A.M.A. apdovanojimą, po dvejų metų pertraukos ruošiasi vėl žengti į sceną. Pažįstantys ją žino – ramu nebus.

Dovilės ir prodiuserio Viliaus Tamošaičio-GeraiGerai duetas 2013-ųjų vasarį surengė paskutinį koncertą – kylančių Lietuvos žvaigždžių išsiskyrimas tada virto šiokiu tokiu skandalu.

Po M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijos, kurioje metų debiutantais paskelbto dueto vokalistė paragino neužleisti scenos Oksanai Pikul, buvo praėję metai.

GeraiGerai ir Miss Sheep išsiskirstė savais keliais, Dovilė internete ir televizijos laidose ir toliau žarstė aštrius komentarus, tačiau iš muzikos, bent jau daug kam taip atrodė, pasitraukė.

Dabar ji grįžta – spalį turėtų pasirodyti pirmasis Miss Sheep solinis albumas, sukurtas su gerai žinomos elektroninės muzikos grupės „Happyendless“ nariais Mariumi Narbučiu ir Andriumi Kaukliu. Šį savaitgalį portalo lrytas.lt skaitytojai galės išgirsti pirmąją jo dainą „Naktis prie jūros“.

„Ilgai tingėjau, atidėliojau ir teisinausi, kad mūzos neateina. Galbūt man reikėjo atsikratyti vidinio pykčio“, – prisipažino Dovilė.

Be to, daug laiko atėmė pagrindinis darbas – šiandien moteris vadovauja didelės reklamos agentūros skyriui.

„Muzika man – širdies dalykas. Neturiu poreikio kam nors ką nors įrodyti, plėšytis dėl pinigų.

Bet prisipažinsiu – noriu koncertų, M.A.M.A. statulėlės, klausytojų“, – nusijuokė Dovilė.

Sugrįžimui ji subūrė puikią komandą – be minėtų „Happyendless“, jai talkina ir anksčiau kartu dirbęs „G & G Sindikato“ vadybininkas Justas Čekuolis, stiliumi pažadėjo rūpintis Agnė Jagelavičiūtė.

„Muzika radikaliai nesikeis – grosime elektroninį popsą. Tik popsas, žinoma, nebus „Pop Ladies“ ar „Pinup Girls“ lygio“, – mirktelėjo Miss Sheep.

Kai kurie dalykai nesikeičia. Dovilė dievina ironiją, mėgsta rėžti ne visiems patinkančią nuomonę ir, atrodo, tęs kryžiaus žygį prieš Lietuvos žvaigždes, prie kurių žodį „dainininkas“ galima rašyti tik kabutėse.

Sugrįžtanti dainininkė „TV antenai“ papasakojo apie tai, ko tikisi iš savo karjeros, kodėl iš tiesų išsiskyrė su buvusiu scenos partneriu ir kodėl bent jau artimiausiu metu turbūt neištekės.

– Scenoje nebuvote ilgiau nei dvejus metus. Ar kas nors joje per tą laiką pasikeitė?

– Ką palikau, tą ir radau. Geros muzikos vis dar daug. Ją grojančios grupės vis dar daro tą pačią klaidą – mano, kad visas pasaulis nusistatęs prieš jas, kad reklamuotis gėda, kad alternatyva turi būti atskirai nuo popžvaigždžių.

Tos grupės vis dar neįdomios televizijai, nes jų nesiklauso didžioji dalis žmonių, iš kurių galima uždirbti pinigų, kuriuos pasiima Egidijus Dragūnas.

Panos su įdėtomis krūtimis ir vyrais nusikaltėliais kaip buvo scenoje, taip ir liko. Ar verta ir toliau jas puldinėti? Turbūt taip. Toks mano būdas, esu kategoriška.

Mane erzina, kad dabar įprasta būti labai mandagiems, kritiką vynioti į blizgų popierėlį. Sakyti, kad nusikaltėlis yra nusikaltėlis, o prostitutė yra prostitutė, nėra patyčios.

Gal šiek tiek subrendau, nebesakysiu: „Ei, debile, dink iš eterio“, bet kodėl negalima pasakyti, kad taip, kaip mes čia dabar gyvename, nėra gerai.

Vis dar manau, kad gyventi su banditu ir pirkti padirbtą dizainerio krepšį yra žema. Vis dar manau, kad Natalija Bunkė neturi balso, bet neblogai supranta verslą. Beje, juokingiausia – mano žiniomis, jai patinka, ką aš kalbu. Bet nepripažins to, nes negi lips ant to paties grėblio, kuriuo joja.

– Nebaisu, kad po pertraukos būsite niekam neįdomi ir pamiršta?

– Baisu, net labai. Kai draugė sužinojo, kad einu duoti interviu, puolė klausti, ar man to tikrai reikia. Bet jei ne dabar, kada?

Kad daug kam nepatiksiu – taip, turbūt. Kad skaitysiu lrytas.lt apie save neigiamus komentarus – taip, turbūt.

Bet per šiuos dvejus su puse metų ir toliau buvau visur kviečiama – į vakarėlius, televiziją. Net buvo diskutuojama, kad galėčiau vesti M.A.M.A. ceremoniją. Yra ženklų, kad manęs kažkas laukia.

– 2013-aisiais su GeraiGerai per plauką neišvykote į „Euroviziją“ – atrankoje nusileidote tik Andriui Pojaviui. Gaila?

– Ne. Tuo metu tarp manęs ir GeraiGerai jau tvyrojo įtampa. Į atranką ėjau todėl, kad labai norėjo jis.

Nežinau, kaip būtų reikėję tvarkytis su krūviu, kuris užgriūva „eurovizininkus“. Be to, manau, kad mūsų daina buvo labai silpna.

Mes įdėjome daug jėgų – padėjo Oskaro Koršunovo teatro aktoriai, dizaineris Robertas Kalinkinas drabužius siuvo, Jurijaus Smorigino studijoje repetavome. Bet dabar žiūriu to mūsų pasirodymo įrašą ir galvoju – didesnio š... nesu mačiusi.

– Dar bandysite ten patekti?

– Kodėl ne? „Eurovizija“ – milžiniška scena, daug žiūrovų. Tik man liūdna, kad mūsų tauta linkusi į saviplaką. Kodėl mes tai suvokiame kaip baisiai svarbų, nacionalinį reikalą? Pramoga, ir tiek.

Jei turėsiu labai gerą dainą, gal bandysiu. Nors televizijoje reikia labai daug jėgų.

Mane du sykius kvietė į „Auksinį balsą“, kartą – į „Šok su manimi“, į dar kelis TV projektus. Dėl „Auksinio balso“ beveik sutikau, bet pamaniau, kad neturėsiu tiek laiko, kiek reikia.

– 2013-aisiais buvau paskutiniame jūsų su GeraiGerai koncerte. Per visą vakarą vienas į kitą nepažvelgėte. Ar nuo to laiko nors kartą bendravote?

– Ne. Nors porą sykių buvo kilęs noras pasikalbėti.

Prieš dvejus su puse metų viešumoje pasirodė versija, kad išsiskyrėme jo iniciatyva. Neva jam pabodo tas mano skandalingas įvaizdis.

Pykau, nes tai netiesa. Tai jis sugalvojo šalia daryti solinę karjerą. Tai man netrukdė, bet kai kurie jo žingsniai buvo negražūs. Tai kaupėsi, galiausiai pasiūliau pailsėti vienam nuo kito. Po kelių dienų jis „Lietuvos rytui“ pareiškė, kad nutraukia dueto veiklą.

Buvo daug smagių dalykų – grodavome porai dešimčių žmonių, bet vis tiek džiaugėmės, 2012-aisiais laimėjome M.A.M.A. apdovanojimą kaip geriausi debiutantai.

Scenoje man tada išsprūdo aštroki žodžiai, bet dėl to susidomėjimas mumis tik padidėjo. Padidėjo ir honorarai, padaugėjo koncertų. O tada viskas baigėsi.

Bet nesigailiu. Tai – praeitas etapas.

– M.A.M.A. scenoje mestas aštrus komentaras O.Pikul adresu daug kam ir lieka tai, dėl ko esate labiausiai žinoma.

– Geriau jau visą gyvenimą būsiu siejama su tuo sakiniu nei su tuo, kad mano genitalijas matė visa Lietuva.

Noriu, kad žmonės suprastų, – mokytis, skaityti knygas, gerbti tėvus daug svarbiau nei su abejotinu fonograminiu produktėliu pašmėžuoti scenoje. Net ir sakiniais, kad tos bobos turi dingti nuo scenos, aš bandau pasakyti svarbesnius dalykus.

Man baisu, kai trylikametės į internetą kelia savo nuotraukas nevaikiškomis pozomis. Esu visiškai įsitikinusi, kad mes visi dėl to kalti, nes garsiai nepasakome, kokį pavyzdį daugybė „įžymybių“ rodo vaikams.

– Populiariausia britų dainininkė – gana stambaus sudėjimo Adele, o Lietuvoje aiškinama, kad scenai reikia tobulo kūno. Jūsų neerzina klausimai apie jūsų figūrą?

– Ne. Spintoje turiu suknelių, į kurias netelpu. Neapsimesiu, tai nervina. Bet suprantu, kad tai – užsispyrimo ir valios klausimas.

Pastaruoju metu manęs dažnai klausia apie svorį. Šiek tiek reguliuoju mitybą, nes stilistė ne visada mane prieš fotosesiją sukiš į tris triko.

Kartais jaustis negražiai – natūralus moteriškas dalykas. Bet save kankinti dėl grožio kulto nėra normalu. Penkiolika kilogramų galima numesti per du mėnesius, bet smegenų juk neprisiklijuosi.

– Gal tas jūsų „firminis“ aštrumas – tiesiog vaidmuo? Reklamos specialistei jį susikurti neturėtų būti sunku.

– Ne, bet Lietuvoje atsidurti dėmesio centre paprasta. Užtenka padaryti vieną nesąmonę.

Nekalbu apie Ten Walls arba Justės Arlauskaitės-Jazzu, kurią labai mėgstu, atvejus. Nežinau, kokia turėčiau būti girta, kad gėjus painiočiau su pedofilais, ar apie daunus ir kiaunes šnekėčiau.

Suprantu Justę, kaip jautrų žmogų. Atsimenu mūsų su GeraiGerai dueto gimtadienio koncertą, kurio metu žinomas Lietuvos atlikėjas per lėtą dainą rijo kiaulės kepsnį ir gėrė degtinę. Nemalonu, bet juk galima truputį kitaip paaiškinti, kad tai nėra gerai.

– Nekyla noro būti diplomatiškesnei?

– Manau, reikia būti savimi. Jei kasdienybėje šneki „bl...“, „n...“, „k...va“, o duodamas interviu esi mandagus ir melancholiškas, nieko čia gero.

Kodėl tiek daug žmonių patinka E.Dragūnas? Nes scenoje jis toks pat trenktas kaip ir kasdienybėje.

Dirbu reklamos agentūroje, bendrauju su didžiausiomis Lietuvos įmonėmis, bet niekada nekilo problemų dėl to, ko esu prikalbėjusi.

Štai su A.Jagelavičiūte po fotosesijos „TV antenai“ nuėjome į barą, atvažiavo Kęstutis Verslovas, sako: „Kaip tu man patinki dėl to, ką per M.A.M.A. pasakei.“ Prašom, o praėjo dveji metai.

Tiesa, mama nuolat maldauja, kad patylėčiau, nes jai mano šnekos kainuoja daug sveikatos. Ji išsigando, kad aš grįžtu į sceną, nes žino, jog vėl prisišnekėsiu.

O namie problemų nekyla. Mano vyras (Dovilė septynerius metus draugauja su informacinių technologijų specialistu) į mano išsišokimus reaguoja ramiai. Jis mane geriausiai supranta.

– Septyneri metai – jau laikas tuoktis?

– Gal dar ne. Jei jau bėgs nuo manęs, tai santuoka nesulaikys. Mes remontavome būstą, todėl neužtenka pinigų gražiam žiedui. Teks palaukti.

Mano vyras šiaip nėra romantikas. Didžiausia romantika – „Raffaello“ saldainių dėžutė, kurios pusę suvalgo pats. Bet mums gerai.

– Ką reiškia jūsų šviesiai nudažyti plaukai?

– Toks linksmas pasikeitimo ir naujo etapo ženklas. Žvengiau garsiai, nes po fotosesijos pirmąsias kelias dienas manęs draugai nepažino.

Einu pro vitriną, pasižiūriu į save ir stebiuosi. Be to, viena garsi neseniai pagimdžiusi blondinė iš Lietuvos ruošiasi išvykti, reikia kam nors ją pakeisti.

– Ką norėtumėte nuveikti per artimiausius dešimt metų?

– Tikrai laimėsiu kokį nors apdovanojimą, turbūt gimdysiu vaikus. Norėčiau rengti koncertus, į kuriuos ateis daugiau nei 30 žmonių.

Dar norėčiau padaryti kokią nors kvailystę – pavyzdžiui, susikrauti lagaminą ir metams iškeliauti į Balį. Tai – lengviausias būdas pabėgti iš komforto zonos.

Naujoji Miss Sheep daina „Naktis prie jūros“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.