I. Stasiulevičiūtė apie „Rhye“ koncertą: „Jų muzika tarsi meilė“

Vos daugiau nei savaitė liko iki kritikų ir melomanų visame pasaulyje gerbiamos grupės „Rhye“ koncerto Lietuvoje. Renginio organizatoriai koncertų agentūra „8 Days A Week“ džiaugiasi, kad žinia apie „Rhye“ koncertą pasklido tarsi virusas. Los Andželo grupės intymaus pasirodymo menų fabrike „Loftas“ laukia daugybė žmonių, kurių gretose ir pripažinti melomanai.

Ieva Stasiulevičiūtė.
Ieva Stasiulevičiūtė.
Domas Strupinskas.
Domas Strupinskas.
Tomas Ramanauskas.
Tomas Ramanauskas.
Giedrius Širka.
Giedrius Širka.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

2015-08-11 11:23, atnaujinta 2017-10-18 15:43

„Labai gerai atsimenu tą situaciją, kada važiavau į Trakus ir automobilyje klausiau ką tik pasirodžiusio debiutinio „Rhye“ albumo. Tą akimirką skambėjo mano favoritas ir iki šiol mėgstamiausias jų gabalas „Major Minor Love“. Tada pagalvojau, kaip tai yra gražu ir kodėl niekas nieko apie juos nežino. Pasirodo klydau, o muzikos žiniasklaida ir internetas buvo gerokai greitesni už mane. Apie „Rhye“ debiutą tada žinojo visi, o albumas „Woman“ buvo vienas labiausiai klausomų 2013 m. įrašų. Nuoširdžiai nustebau ir apsidžiaugiau, kad Vilnius yra jų turo dalis. Manau, kad mes vis dar gyvenam aktualių atlikėjų skurde. Ne tų, kurie viena koja yra karste ar yra visiškai nežinomi. O tų, kurie jau įrodė savo vertę, turi svorį ir dar gali užsukti į Lietuvą. Šis koncertas – didelis pasiekimas vietos organizatoriams ir geras patyrimas visiems, kurie į jį planuoja eiti“, – tvirtina vienas iš idėjų agentūros „New!“ įkūrėjų Tomas Ramanauskas.

„Rhye“ koncerto datą esu pasižymėjusi raudonai. Tai vienas maloniausių ir naujausių mano muzikinių atradimų. Labai džiugu, kad tokie atlikėjai atvažiuoja į Lietuvą. Visiškai netyčia juos atradau. Klausant jų muzikos kyla labai daug klausimų, kuriais savęs neapkroviau. Visiškai nesvarbu iš kokios jie šalies, kieno tai balsas, kokia jų lytis, religija, odos spalva ar seksualinė orientacija. Žavu tai, kad šiame stereotipų kupiname pasaulyje, mes tiesiog išgirstam ir iškart nusprendžiam patinka ar ne. „Rhye“ muzika galime sulyginti su meile iš pirmo žvilgsnio. Man labai patiko, įsimylėjau jų muziką. Linkiu nepraleisti progos pamatyti ir išgirsti juos gyvai“, – sako viena stilingiausių Lietuvos moterų, televizijos laidų vedėja ir atlikėja Ieva Stasiulevičiūtė.

„Atlikėju domiuosi nuo tada, kai dienos šviesą išvydo solinis Milosh'o projektas. Gaila, kad tada vienintelį Milosh pasirodymą Kauno psichiatrijos ligoninės patalpose 2010 m. vykusiame reive man teko praleisti. Džiaugiuosi, kad į Lietuvą „Rhye“ atvyksta pačiu laiku ir su visa grupe. Visos romantiškos sielos turėtų aplankyti šį koncertą. Unikalus, švelnus ir romantikos pritvinkęs Milosh'o balsas skamba lyg moters, o nuostabi „Rhye“ muzika pulsuoja jausmais ir romantika. Tai vienas laukiamiausių mano šios vasaros koncertų Lietuvoje“, – tvirtina „Rhye“ talento gerbėjas ir grupės „Golden Parazyth“ lyderis Giedrius Širka.

„Manau, kad „Rhye“ koncertas būtų labai naudingas visiems Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentams, ypač instrumentalistams. Žinau ir pažįstu daug žmonių, kurie kuria grupes. Visi jie įkvėpti senos soul ir funk tradicijos. Man atrodo, kad šį koncertą verta aplankyti visiems jauniems žmonėms, kurie savo gyvenimą sieja ar planuoja sieti su muzika. Jame bus galima išgirsti kaip soul ir funk gali skambėti šiandien, kaip galima groti tyliai ir girdėti vienas kitą. Atlikimo kokybė ir profesionalumas. Tai proga ko nors išmokti ar tiesiog gauti įkvėpimo“, – savo jaunesnius kolegas taip į koncertą kviečia įvertintas kompozitorius, kino filmų „Lošėjas“ ir „Redirected“ garso takelių bendraautorius ir žinomas muzikos prodiuseris Domas Strupinskas.

Radijo laidų ir televizijos vedėjas ir didžėjus Rimas Šapauskas dėl įtempto vasaros atostogų grafiko nesurado laisvo laiko stoti prieš „8 Days A Week“ kameros objektyvą, bet patikino, kad puikiai ir saldžiai užmiega klausydamas gyvų „Rhye“ įrašų „Youtube“ video peržiūros portale. Tai dar vienas įrodymas, kad „Rhye“ reikia savo akimis pamatyti, ausimis išgirsti ir pajausti gyvai.

Tai antrasis koncertų agentūros „8 Days A Week“ dublis. Praėjusių metų pabaigoje agentūros kvietimu į Lietuvą pirmą kartą atvyko ir debiutinį albumą „Tremors“ tame pačiame menų fabrike „Loftas“ sėkmingai pristatė legendinės leidyklos „4AD“ pasididžiavimas Sohn. Įdomu tai, kad britų talentas Sohn internete prieš keletą metų pristatė kitą populiariausio „Rhye“ kūrinio ir meilės himno „Open“ versiją.

Vienas labiausiai laukiamų šios vasaros koncertų įvyks rugpjūčio 19 d. menų fabrike „Loftas“. Pigesniais bilietais prekiauja „Bilietų pasaulis“, jie žada brangti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.