Į Vilnių atvykstančios grupės „Rhye“ lyderio mūza – žavi žmona

M.Milosho pomėgis – fotografuoti savo sutuoktinę.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
M.Milosho pomėgis – fotografuoti savo sutuoktinę.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Rhye“ vokalistas M.Miloshas laisvalaikiu mėgsta fotografuoti – jo modeliu dažnai tampa žmona A.Nikolas.
„Rhye“ vokalistas M.Miloshas laisvalaikiu mėgsta fotografuoti – jo modeliu dažnai tampa žmona A.Nikolas.
„Rhye“ vokalistas M.Miloshas laisvalaikiu mėgsta fotografuoti – jo modeliu dažnai tampa žmona A.Nikolas.
„Rhye“ vokalistas M.Miloshas laisvalaikiu mėgsta fotografuoti – jo modeliu dažnai tampa žmona A.Nikolas.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Aug 18, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 2:14 AM

„Mes viską darome kartu“, – neslepia Los Andželo grupės „Rhye“ vokalistas Michaelas Miloshas. Trečiadienį Vilniuje koncertuosiantį atlikėją visur lydi žmona – žinoma aktorė Alexa Nikolas.

Trečiadienio vakaras Vilniaus menų fabrike „Loftas“ bus bene didžiausia šios vasaros šventė šiuolaikiška popmuzika besidomintiems melomanams.

2013-aisiais albumą „Woman“ išleidusią grupę „Rhye“ iškart pradėjo garbinti madingi žiniasklaidos leidiniai. Švelni, melodinga kanadiečio M.Milosho ir danų instrumentininko Robino Hannibalo muzika kartais lyginama su Kanados popžvaigždės The Weeknd.

Alternatyvus ritmenbliuzas, elektroninė muzika ir „gyvi“ instrumentai „Rhye“ muzikoje susipynė į gundantį, jaukų ir labai jausmingą muzikos kokteilį.

„Tobula muzika romantikai ir seksui“, – dažnai „Rhye“ muzika apibūdinama būtent taip. Karjeros pradžioje daug kas net manė, kad dainuoja moteris – dueto nariai iš pradžių neatskleidė savo tapatybės, o M.Milosho balsas – įspūdingai aukštas.

Praėjus porai metų „Rhye“ atvyksta į Lietuvą – tiesa, scenoje bus tik vienas iš dviejų grupės įkūrėjų, mat R.Hannibalas, kuris yra ir Vilniaus klube „Tamsta“ viešėjusios grupės „Quadron“ vienas narių, dėl ausies būgnelio pažeidimo nedalyvauja koncertuose.

Su M.Miloshu scenoje bus penki muzikantai, tačiau ne mažiau svarbi keliaujančios komandos narė – 23-ejų aktorė A.Nikolas, su kuria dainininkas susituokė prieš trejus metus.

Vaikams skirtuose filmuose išgarsėjusi, vėliau serialuose „Mad Men. Reklamos vilkai“ ir „Vaikščiojantys negyvėliai“ vaidinusi jauna moteris vadinama JAV kino pasaulio „laukiniu vaiku“.

Ją lydi maištininkės įvaizdis, ji nebijo veltis į konfliktus su kitomis žvaigždėmis – pavyzdžiui, susiriejo su aktore Jamie Lynn Spears, kai jos seserį – garsią dainininkę Britney Spears – pavadino kekše.

Su vyru ji keliauja į visas gastroles, padėjo įrašyti jo solinį albumą „Jet Lag“. Dainininkas nuolat ją filmuoja savo klipams, fotografuoja ir nuotraukas skelbia internete. Fotografijos, kurioms ji pozavo apsinuoginusi, papuošė albumo „Jet Lag“ viršelį, jo pasirodymo proga buvo surengta ir aktų paroda.

„Rhye“ koncertas Vilniuje – vienintelis pasirodymas Baltijos šalyse. Koncerto rengėjai žada, kad „Loftas“ bus sausakimšas – pasiklausyti vieno įdomiausių šio dešimtmečio popmuzikos atradimų atvyksta ir nemažai gerbėjų iš Latvijos.

Prieš koncertą M.Miloshas davė interviu „Lietuvos rytui“.

– Tai nėra pirmas jūsų pasirodymas Lietuvoje, ar ne?

– Prieš keletą metų, kai dar nebuvo „Rhye“, koncertavau Kaune – man regis, teko groti buvusiose psichiatrijos ligoninės patalpose. Nepamirštamas jausmas – žiūrovai irgi atrodė pamišę, bet gerąja prasme.

Labai įsiminė, kad daugybė jų atnešė pasirašyti mano vinilo plokšteles. Jos buvo išleistos tik kokių dviejų tūkstančių egzempliorių tiražu – niekaip negalėjau atsistebėti, kad tiek daug jų „nusėdo“ Lietuvoje.

Šįkart koncertas bus šiek tiek kitoks – skambės ir smuikas, ir violončelė, pats šiek tiek grosiu būgnais. Labai mėgstu koncerte šiek tiek padainuoti ir be mikrofono, bet jegui tai – triukšmingas klubas, gali ir nepavykti. Matysime.

– Kai atsirado „Rhye“, sakėte, kad tai galbūt – tik laikinas projektas. Grupės debiutas buvo nuostabiai sutiktas ir gerbėjų, ir kritikų. Ar galima tikėtis tęsinio?

– Vilniuje išgirsite penkias šešias naujas dainas. Kuriu naują muziką, įtraukdamas muzikantus, kurie groja koncertuose. Ar tai vadinsis „Rhye“, nežinau, dėl daugybės priežasčių negaliu atsakyti į šį klausimą.

Man visiškai nesvarbu pavadinimai, svarbiausia – muzika.

– Kiekvienoje aplankytoje šalyje su žmona stengiatės praleisti kuo daugiau laiko. Kaip bus Lietuvoje?

– Turėjome čia būti penkias dienas, važinėti po šalį. Apmaudu, bet paskutinę minutę pasikeitė gastrolių grafikas – jau ketvirtadienį turėsiu išvykti.

Man nepatinka matyti tiktai viešbučio kambarį ir koncertų salę. Iš prigimties esu keliautojas – gimiau Kanadoje, gyvenau Berlyne, Kopenhagoje, Tailande, o dabar – JAV. Iš kelionių pasisemiu įkvėpimo, o Lietuva man labai patinka – pavyzdžiui, maistas čia puikus. Gal kitą sykį pavyks paviešėti ilgiau.

– Esate sakęs, kad su žmona praleidžiate 24 valandas per parą. Ar tai nevargina?

– Ne, mums gera kartu. Žinoma, pasitaiko kivirčų, bet tai irgi suteikia impulsą kūrybai.

Trintis nėra blogai, ji padeda viską permąstyti ir grįžti su naujomis idėjomis. Man labai smagu, kad su žmona galime keliauti ir tyrinėti pasaulį.

– Nuolat filmuojate ir fotografuojate. Tai tik pomėgis ar šis tas daugiau?

– Pirmiausia – poilsis nuo muzikos. Juk pats ją kuriu, įrašau, prodiusuoju, net ir autobusiuką į koncertus kartais vairuoju. O fotografija – veikla, kuria galiu mėgautis be jokio spaudimo.

Tai ir aistra. Turiu didelę kolekciją – gal šimtą įvairių modelių fotoaparatų ir kamerų. Rašau apsakymą, kurį kada nors svajoju paversti trumpametražiu filmu. Bet kol kas nėra laiko – esu pernelyg įnikęs į muziką.

– Kaip jūs apibūdintumėte tuos žmones, kurie klausosi „Rhye“?

– Kartais ateina šešiolikmečių, o kartais – šešiasdešimtmečių. Pastebėjau, kad dažniausiai jie mandagūs, dėmesingi ir malonūs.

Nepasakyčiau, kad į koncertus renkasi madinga minia, hipsteriai. Labiau – smalsūs žmonės, kurie kartais vis tiek nustemba, kad scenoje – vyras, o ne moteris. (Juokiasi.)

„Rhye“ vaizdo klipas „Open“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.