Kauniečiai vasarą išlydės su Leonu Somovu ir Jazzu bei A. Orlova

Kauniečių šią savaitę laukia net du išskirtiniai koncertai, neabejotinai užpildysiantys visą Ryšių istorijos muziejaus kiemelio erdvę. Albumą „88“ rugpjūčio 27-ąją čia pristatys Alina Orlova, o jau antram pasirodymui šią vasarą rugpjūčio 29-ąją grįžta Leonas Somovas ir Jazzu.

L.Somovas ir Jazzu į „Ryšių kiemelį 837“ sugrįš po labai sėkmingo pasirodymo, vykusio birželį.<br>T.Bauro nuotr.
L.Somovas ir Jazzu į „Ryšių kiemelį 837“ sugrįš po labai sėkmingo pasirodymo, vykusio birželį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 1:05 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:18 AM

Penkeri metai tylos, po kurios galėjai laukti visko – tik ne iš visaginietės A.Orlovos. Nors neabejotinai kitoks, nei burtažodžiu užrakintas „Mutabor“ ar visai dar mokyklinis „Laukinis šuo Dingo“, naujasis muzikantės albumas „88“ yra stebėtinai „aliniškas“.

Sugėrusi į save kūrybinę sostinės aplinką ir atmetusi per seklias jos dalis A.Orlova šiandien nebijo būti tamsi, o tai visų pirma reiškia brandą. Ar toks, poetiškai sintetinis, albumas galėjo būti įrašytas 1988-aisiais? Galbūt net anksčiau, kai gyvi buvo Oscaras Wilde'as ir Williamas Blake'as, „paskolinę“ merginai savo eiles.

Šiemet bendros kūrybinės veiklos dešimtmetį minintys vokalistė, tekstų autorė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir prodiuseris L.Somovas drąsiai gali būti vadinami lietuviškos muzikos fenomenu. Drąsiais elektroniniais eksperimentais, persmelktais amžinąja romantika, pogrindžio scenoje debiutavęs duetas šiandien renka sausakimšas žiūrovų sales ir net tokias ypatingas erdves, kaip sostinės Valdovų rūmų kiemas.

Daug angliškų dainų savo kūrybiniame bagaže turintys muzikantai šiemet išleido absoliučiai lietuvišką albumą „Istorijos“ – jį pradedantis kūrinys „Ką tu su manim darai?“ svetainėje „YouTube“ jau perklausytas daugiau nei 6 mln. kartų, „Noriu miegoti“ neseniai perkopė 1,5 mln. peržiūrų.

Kuomet L.Somovas ir Jazzu Kauno gerbėjams koncertavo birželį, „Istorijos“ dar tik ruošėsi būti pristatytos. Todėl, tęsiant gražią tradiciją baigiantis vasarai „Ryšių kiemelyje 837“ surengti ir antrąjį universaliomis temomis kalbančio ir todėl pačių įvairiausių amžiaus bei socialinio grupių mylimo dueto koncertą, šįkart įvyks oficialus albumo pristatymo vakaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.