Albumo apžvalga. „InSearch“ „Empire Of Sand“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 20, 2015, 2:47 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 10:07 PM

Lietuvių muzikantai, subūrę grupę „InSearch“, pažįstami jau dešimtmetį. Per visą šį laiką išleisti tik du jos minialbumai, bet ne viskas matuojama įrašų kiekiu. Pati grupė savo kūrybą apibūdina kaip alternatyvaus roko ir džiazo kokteilį, bet, būkim atviri, tai mažai ką pasako.

Paprasčiau būtų paaiškinti, kad „InSearch“ groja muziką, kuri tikrai turėtų patikti net tik džiazo festivalių lankytojams, bet ir, pavyzdžiui, grupių „Radiohead“ ir „Sigur Ros“ gerbėjams. Pastariesiems – gal net labiau.

Empire Of Sand“ – penki instrumentiniai kūriniai. Esminis albumo žodis – „atmosfera“. Tai rami, galvoje gimdanti neįprastus vaizdinius, subtili, trapi ir neperkrauta muzika. Tokia, kokia filmuose galėtų iliustruoti kalnų ar jūros vaizdus.

Melodijos ir subtilūs gitarų, pučiamųjų potėpiai, įdomūs ritmo piešiniai čia svarbesni už virtuoziškas improvizacijas ar bandymus ištempti kūrinį iki dešimties minučių, kuriais dažnai serga džiazo muzikantai.

Antroje kūrinio „Fear“ dalyje tempas pagreitėja, o kūrinyje „God Shaped Emptiness“ į smagią dvikovą įsivelia gitara ir pučiamieji, bet šiaip „Empire Of Sand“ – neradikali, atsipalaiduoti padedanti, svaigi muzika, kurianti jaukumo nuotaiką.

Jaunojoje Lietuvos džiazo ir jam giminingų eksperimentų scenoje „InSearch“ – tarsi pankiškai triukšmingai grojančios grupės „Sheep Got Waxed“ švelnioji pusė. Bent jau taip atrodo iš šio albumo, kurio pasiklausyti verta ir tiems, kurie skeptiškai žiūri į žodį „džiazas“.

Įvertinimas – 8 iš 10. Kūrinys „Fear“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.