Muzikantų fonoteka: kas skamba dueto „Golden Parazyth“ ausinėse?

„Golden Parazyth“ šeštadienį surengs pasirodymą Vilniaus klube „Opium“.<br>M.Penkūkū nuotr.
„Golden Parazyth“ šeštadienį surengs pasirodymą Vilniaus klube „Opium“.<br>M.Penkūkū nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2015, 10:49 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 5:28 AM

Elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“ mėgsta techno ir šokių muziką, ir dar jie mėgsta Vilniaus klubą „Opium“. Sudėjus šiuos dalykus gaunasi tikrai „parazitiškas“ pasirodymas, kuris įtikinamai nesuskambėtų jokioje kitoje erdvėje.

„Esame tikrai neabejingi šokių muzikos pasauliui. Daug dirbame įrašų studijoje, todėl nieko nuostabaus, kad turime sukaupę įvairios muzikos. Esame išleidę keletą bendrų darbų su italais, amerikiečiais ir vokiečiais. Visi jie – tikri klubinės šokių muzikos leidiniai. Nors tai nėra tikrasis „Golden Parazyth“ skambesys, labai norisi tą kitokią muziką realizuoti ir viešai pristatyti“, – tikina „Golden Parazyth“ vokalistas Giedrius Širka.

Jau ištestuotas su amerikiečiu Dave Aju, taip pat – pristatęs bendrą vokiečio Marko Jackuso ir „Golden Parazyth“ singlą „In The Night“, techno dažosi auksinėmis spalio spalvomis ir grįžta į antrąjį Vilniaus klubo „Opium“ aukštą.

„Kartą „Opium“ klubo programos vadovas Vidis pasiūlė surengti pasirodymą jo kuruojamame klube. Tą ir padarėme, o Vidžiui ir klubo svečiams patiko toks mūsų skambesys. Šeštadienio naktis bus jau trečiasis mūsų kartas „Opium“ klube, kada mūsų visiems pažįstamą lyriką pakeis techno ir hauso skambesys. Jis mums patiems labai patinka“, – tęsia mintį G.Širka.

„Šokių muzika visada buvo arti mūsų pačių kūrybos, tačiau rimčiau domėtis ja iš esmės pradėjau tik prieš porą metų. Klausiausi, grojau, atradau naujus klodus, pradėjau realiai suvokti šokių muzikos kūrybos principus ir kitokias jos funkcijas. Kartais mano ir Giedriaus darbo vaisiai studijoje virsta kūriniais, kurie prašosi tikro klubo ir šokių aikštelės. Ir tokių kūrinių vis daugėja.

Tikiu, kad mūsų gyvai atliekama šokių muzika taip pat atras savo auditoriją. Ateikite ir įvertinkite tamsesnę mūsų pusę“, – taip į diskoteką kviečia kita „Golden Parazyth“ pusė Aurimas Vilkišius.

Spalio 10-osios naktį gyvą ir specialų „Golden Parazyth“ pasirodymą klube „Opium“ pastiprins dueto bičiuliai Shkema ir Gvidas B. Jiems talkins ir už pulto linguos specialiai iš Berlyno atvykstantis lietuvaitis Vytas.

Duetas pristato penkis elektroninės šokių muzikos kūrinius, kurie šiuo metu dažniausiai skamba „Golden Parazyth“ grotuvuose ir kurie nepadarytų gėdos bet kurioje tikroje diskotekoje.

1. „GoldFFinch“ – „Endless Year“

Aurimas: Šeštadienį nebūsime ypatingai griežti, pasiūlysime techno ir hauso muzikos mišinį bei mums būdingą laisvesnę elektroninę muziką. Todėl ir šiuo kūriniu dalinamės neatsitiktinai. Lengva, subtili monotonija, išieškoti tembrai, norisi šį kūrinį priskirti prie intelektualaus techno.

2. „Barac“ – „Variety of Different Feelings“

Giedrius: Tai puikus elektroninės muzikos projektas iš Bukarešto. Labai melodingas ir gyvas šokių muzikos kūrinys, kuriame ritmas neaplenkia melodijos. Iš čia išplaukia tikroji emocija. Kūrinys, turintis ir prasmę, ir vertę.

3. Ken Ishii – „Twitched (Submerge Remix)“

Aurimas: Tai vienas mėgstamiausių mano techno kūrinių ir jį dažnai groju diskotekose. Nenuvalkiotas ir šiuolaikiškas „acid“ skambesys jį tik sustiprina. Greičiausiai todėl jis man toks artimas. Juk mano pirmoji rimtesnė pažintis su šokių muzika ir ieškojimai studijoje prasidėjo būtent nuo „acid techno“.

4. Nina Kraviz – „Ghetto Kraviz (Regal Dub Remix)“

Giedrius: Pasaulyje yra labai daug atlikėjų ir didžėjų, kurie yra turtingų prodiuserių įrankis ir veidas. Rusaitė N.Kraviz – visai kitoks pavyzdys. Aktuali, gerbiama, nusipelniusi istorijoje ir bene ištvermingiausia moteris techno muzikos pasaulyje. Jos kūryba tikrai verta daugiau dėmesio, o šis kūrinys – vienas labiausiai klausomų mano grojaraštyje.

5. „Gardens of God“ – „Gluk“

Giedrius: Aš visada džiaugiuosi mūsų kolegų ir tautiečių pasiekimais. „Gardens of God“ groja mano sielos muziką. Šis darbas yra dar vienas puikus įrodymas, kad mes turime labai stiprią elektroninės muzikos sceną Lietuvoje, o jo autorius sukūrė kūrinį, kuris rado vietą viso pasaulio šokių aikštelėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.