V. ir V. Tarasovai – apie muziką, vaikus ir gyvenimą pajūryje

Dainininkai Vilius (36 m.) ir Violeta (41 m.) Tarasovai vėl nuolat sukasi televizijos studijoje. Dainuojantys sutuoktiniai šį rudenį dalyvauja net dviejuose muzikiniuose projektuose, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Psichologai pasakytų, kad kartu gyventi ir dirbti – šioks toks iššūkis, tačiau Vilius ir Violeta teigia, kad dėl to neturi jokių problemų.<br>D.Umbraso nuotr.
Psichologai pasakytų, kad kartu gyventi ir dirbti – šioks toks iššūkis, tačiau Vilius ir Violeta teigia, kad dėl to neturi jokių problemų.<br>D.Umbraso nuotr.
„Vario audrai“ diriguoja pirmą kartą kartu dirbantys G.Martirosianaitė ir G.Savickas.<br>V.Radžiūno nuotr.
„Vario audrai“ diriguoja pirmą kartą kartu dirbantys G.Martirosianaitė ir G.Savickas.<br>V.Radžiūno nuotr.
„Kai kviečia į projektą, kuriame muzika skamba gyvai, negalime pasakyti „ne“, – teigė V. ir V.Tarasovai, „Vario audroje“ į pergalę vedantys Klaipėdos pučiamųjų orkestrą.
„Kai kviečia į projektą, kuriame muzika skamba gyvai, negalime pasakyti „ne“, – teigė V. ir V.Tarasovai, „Vario audroje“ į pergalę vedantys Klaipėdos pučiamųjų orkestrą.
„Vario audroje“ V. ir V.Tarasovai pasirodo su Klaipėdos pučiamųjų orkestru.<br>V.Radžiūno nuotr.
„Vario audroje“ V. ir V.Tarasovai pasirodo su Klaipėdos pučiamųjų orkestru.<br>V.Radžiūno nuotr.
„Vario audroje“ V. ir V.Tarasovai pasirodo su Klaipėdos pučiamųjų orkestru.<br>V.Radžiūno nuotr.
„Vario audroje“ V. ir V.Tarasovai pasirodo su Klaipėdos pučiamųjų orkestru.<br>V.Radžiūno nuotr.
„Vario audra“.<br>V.Radžiūno nuotr.
„Vario audra“.<br>V.Radžiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 18, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 10:46 AM

Greitkelį Vilnius–Klaipėda duetas jau pažįsta kaip penkis pirštus. Uostamiestyje gyvenanti pora dažnai turi reikalų sostinėje, todėl į 300 kilometrų atstumą išmoko nebekreipti dėmesio.

Šį rudenį Vilius ir Violeta – dar dažnesni svečiai Vilniuje. Penktadienį LRT televizija pradėjo rodyti muzikinį projektą „Vario audra“. Jame šeimos duetas pasirodo su Klaipėdos pučiamųjų orkestru.

Konkurso idėja – dar nematyta Lietuvos televizijos kanaluose. Vienuolika pučiamųjų orkestrų iš visos šalies varžosi vadovaujami garsių žmonių.

Orkestrų generolais tapo atlikėjai, žinomi tiek popmuzikos, tiek operos scenose. Be Tarasovų dueto, orkestrus į pergalę veda Girmantė Vaitkutė, Česlovas Gabalis, Vaida Genytė, Liudas Mikalauskas, Vilija Matačiūnaitė, grupės „DAR“, „Patruliai“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Neteisėtai padaryti“.

Visus pasirodymus vertina trijų žmonių komisija, kurios sudėtis nuolat po truputį keisis.

Laidą veda pirmą kartą kartu dirbantis duetas – tituluota gražuolė Gabrielė Martirosianaitė ir aktorius Giedrius Savickas.

„Kai kviečia į projektą, kuriame muzika skamba gyvai, mes negalime pasakyti „ne“. Tai mus žavi ir domina“, – pripažino V.Tarasovienė.

Jos vyrui projektas su pučiamųjų orkestru kelia ypatingus jausmus – tam yra priežastis.

„Orkestrantai – iš Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos, kurioje ne tik mokiausi, bet ir pats saksofonu grojau šiame orkestre.

Per pirmuosius filmavimus jau sulaukiau G.Martirosianaitės klausimo, ar pats neketinu pagroti saksofonu. Pažiūrėsime, reikėtų gerai parepetuoti.

Jei atvirai, jau keletą metų saksofoną esu apleidęs, bet gal šis projektas ir paskatins jį prisiminti“, – svarstė Vilius.

Pagal projekto kūrėjų sumanymą, dalyviai kartais keisis – pavyzdžiui, vienoje laidoje vietoj Tarasovų prie Klaipėdos orkestro vairo stos uostamiesčio meras džiazo muzikantas Vytautas Grubliauskas.

„Į TV konkursus mes jau seniai einame ne dėl balų ar pripažinimo – tiesiog norisi prasiblaškyti, gerai praleisti laiką“, – pasakojo Vilius.

Keletą pastarųjų metų rečiau ekrane šmėžavę sutuoktiniai šįmet priėmė pasiūlymą dalyvauti ir kitame šou – BTV „Muzikinė kaukė“.

Čia V.Tarasovui jau teko persikūnyti į Simoną Donskovą, o jo žmonai – į Tiną Turner.

Mėgdžioti kitus atlikėjus tikriausiai nėra nė vieno dainininko kūrybinė svajonė, tačiau Vilius į tai žiūri su humoru: „Pakvailioti visai smagu, o už tai dar ir šiek tiek pinigų moka.

Kita vertus, ruoštis tenka visai rimtai. Po laidos, kurioje jį vaidinau, S.Donskovas paskambino ir pagyrė. Tai tikrai paglostė širdį.“

Prieš aštuonerius metus susituokusi pora tada pasielgė taip, kad daug kas stebėjosi – apsigyveno ne Vilniuje, kur Violeta praleido 32 metus, o Viliaus gimtojoje Klaipėdoje.

Atrodė, kad Vilniuje verda visas pramogų verslas, o Klaipėdoje atsiranda rizika atsidurti antrame plane.

Vis dėlto Vilius ir Violeta teigė nesigailintys dėl pasirinkimo.

„Į Vilnių galima kelioms dienoms atvažiuoti kartą per mėnesį, apsistoti viešbutyje ar aplankyti draugus. Nusifilmuojame keliose laidose, sutvarkome reikalus ir vėl lekiame atgal.

Viską galima suderinti, aš nejaučiu jokių nepatogumų“, – sakė Vilius.

Violeta neslėpė – meluotų sakydama, kad visiškai nenorėtų kraustytis atgal į sostinę.

„Kai išvykstame į Vilnių dirbti, liūdna, kad negaliu būti su vaikais. Žinoma, Klaipėdoje gyvena jų močiutė, bet jos nesinori apkrauti.

Kita vertus, pasakysiu atvirai: kai į Vilnių atvažiuoju vasarą, noras kraustytis dingsta. Transporto spūstys – katastrofiškos. Net man, daugiau nei 30 metų pragyvenusiai Vilniuje, jos atrodo baisios. Atvažiavus iš Klaipėdos tai ypač jaučiama“, – kalbėjo dainininkė.

Ji visiškai nepasiilgsta ir sostinės klubų ar vakarėlių triukšmo.

Poros visiškai netraukia masinės susibūrimo vietos – gal todėl, kad jose Vilius ir Violeta prisibūna koncertuodami.

„Nejaučiu poreikio eiti į klubus. Tiesa, mano geriausios draugės liko Vilniuje, dar viena gyvena Mančesteryje.

Bet net jei jos būtų šalia, tikriausiai važiuočiau pas jas į svečius su vaikais, jaukiai pabūti.

Eiti naktinėti man nesinori. Na, nebent į kokį džiazo festivalį“, – prisipažino V.Tarasovienė.

Veiklos pajūryje tikrai netrūksta. Pora keliasi anksti ryte, Vilius veža septynerių dukterį Gabrielę į mokyklą, eina sportuoti, repetuoja, ruošiasi koncertams. Violetos dienotvarkė – panaši.

Abu džiaugiasi, kad pradinukė Gabrielė lanko ir muzikos mokyklą – fortepijono klasę.

„Mes jos tikrai nevertėme – pati norėjo. Lanko tą pačią mokyklą, kurią lankiau ir aš, mano tėvas, amžinatilsį dėdė Alvydas Lukoševičius-Obuolys.

Nedaug trūko, kad net pas tą pačią solfedžio mokytoją patektų, tik ji neseniai išėjo į pensiją.

Kad dukra susižavės muzika, turbūt buvo neišvengiama. Juk pas mus namie ji visada skamba, pianinas stovi. Gabrielės puiki klausa – būtų keista, jei būtų kitaip.

Dar darželyje „Dainų dainelės“ atrankoje dalyvavo, šoka, dramos klasę lanko. Muzikos mokykloje į vieną vietą pretendavo dešimt vaikų, bet ji įstojo – net mane nustebino.

Gal net ir baigs – ne kaip jos mama, kuri likus metams muzikos mokyklą metė“, – nusikvatojo Vilius.

„Tikrai gabiems muzikos mokykla nebūtina“, – juokdamasi atsikirto Violeta.

Jos vyresnei dukrai iš ankstesnės santuokos Elingai – aštuoniolika. Abiturientė yra lankiusi chorą, bet ateities su muzika nusprendė nesieti.

„Kartais klausdavo, kodėl jos į muzikos mokyklą nenuvedžiau, bet dabar pati mano, kad taip geriau, – kai mato, kaip seseriai tenka stengtis.

Elinga domisi kitais menais, bet studijuoti ketina socialinius mokslus, kitais metais tikriausiai važiuos mokytis į Vilnių“, – pasakojo Violeta.

Psichologai pasakytų, kad kartu gyventi ir dirbti – šioks toks iššūkis, tačiau Vilius ir Violeta teigia, kad dėl to neturi jokių problemų.

Barnių dėl buities ir muzikos pasitaiko, tačiau pora vienas kitu visiškai pasitiki.

Kai „TV antena“ paskambino Viliui ir jis kurį laiką nepakėlė ragelio, skambutis buvo automatiškai peradresuotas į Violetos mobilųjį. Tai šį tą sako.

„Nėra taip, kad kartu esame ištisą parą. Kartais aš išeinu su draugais krepšinio pažiūrėti ar į alaus barą, kurį yra įkūręs buvęs „Bavarijos“ narys Darius Beinortas. Su draugais į Mančesterį futbolo žiūrėti skridome. Bet mums su Violeta tiesiog gera. Nejaučiu trinties, kad tiek daug laiko būname kartu“, – sakė Vilius.

„Ar Vilius yra romantikas? Na, mano gimtadienį jau išmoko atsiminti. Mūsų romantika kitokia. Galime dviese pasiruošti skanią vakarienę su vyno buteliu, prisėsti namie pažiūrėti gero filmo, ir bus smagu“, – sutiko Violeta.

Vilius sakė, kad jo žmona – geresnė dainininkė, tai jį verčia pasitempti. O Violeta tvirtino, kad jų muzikinėje poroje Vilius yra viršininkas, nors visus esminius sprendimus dėl karjeros priima kartu.

Kartu jie tikisi įrašyti ir muzikos albumą, bet tai skaudi tema. Porai netrūksta darbų ir koncertų, tačiau vieno noro kol kas niekaip nepavyksta įgyvendinti.

Iki šiol naujausias Violetos albumas pasirodė 2008-aisiais, Viliaus – 2009-aisiais.

„Praėjo daug laiko, tikrai per daug. Dėl to išgyvename ir nervinamės, bet problema aiški – sunku rasti kompozitorių, su kuriais rastume bendrą kalbą, kurių darbai mums puikiai tiktų. Mums tiesiog trūksta dar kelių naujų dainų.

Gal esame labai reiklūs, bet visi aplink kalba, kad trūkta dainų kūrėjų. Visi, kurie gali gerai parašyti dainą, rašo sau“, – prisipažino V.Tarasovienė.

Gal ir nemandagu klausti, bet ar jiems nepabosta dainuoti kartu?

„Man kartais pabosta, dėl to ir noriu, kad Vilius vėl dainuotų „Bavarijoje“, – leptelėjo Violeta, bet iškart užtikrino, jog tai tik juokai.

Kita vertus, grupės „Bavarija“, kurioje karjerą pradėjo Vilius, sugrįžimas šįmet įvyko, tik kol kas dar ne taip, kaip jam norėtųsi. „Bavarai“ Vilius, Deivydas Zvonkus ir Juozas Liesis pasirodė M.A.M.A. apdovanojimuose, keliose TV transliacijose, iš Europos čempionato grįžusių krepšininkų sutiktuvėse, bet daugiau koncertų nerengia.

Kodėl? Vilius teigė, kad vienas grupės narys nėra apsisprendęs, ar tikrai to nori. M.A.M.A. ceremonijoje mes buvome vienintelė grupė, kurią žiūrovai kvietė biso. Aš iš anksto sakiau, kad taip bus.

Koncertų rengėjai kaipmat susidomėjo. Jūs neįsivaizduojate, kiek kartų man siūlyta pačiam koncertuoti, atliekant geriausias „Bavarijos“ dainas.

Bet aš noriu, kad atsikurtų grupė. Kas dvejoja? Juozas, jis vieną savaitę lyg ir nori, kitą nenori.

Suprantu, kad jis nėra įsitikinęs ir apsisprendęs. Mus nuolat kviečia į televiziją, bet aš manau, kad verta joje rodytis tada, jei tikrai nuspręsime toliau koncertuoti ir rimtai gaivinti grupės veiklą.

Įsivaizduoju, kad galėtume rengti puikius koncertus su gyvai grojančiais muzikantais, pritariančiaisiais vokalistais. Žinoma, galima būtų tiesiog parengti muzikinę fonogramą ir turėti daugybę pasiūlymų dalyvauti uždaruose vakaruose, bet to nenorime.

Mums reikėjo kibti į darbus iškart po M.A.M.A. ceremonijos, kai sulaukėme tiek dėmesio. Tai neįvyko.

Vis dėlto aš nelaidoju šios minties. Kitais metais – „Bavarijos“ dvidešimtmetis“, – užsiminė Vilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.