Paaiškėjo, kas „apšildys“ Squarepusherio šou Vilniuje

Likus kiek daugiau nei savaitei iki vieno svarbiausių elektroninės muzikos įvykių sostinėje šį rudenį, „Vilniaus festivaliai“ atskleidžia, kam menų fabrike „Loftas“ spalio 30-ąją patikėta pasitikti legendinį britų elektronikos atlikėją Squarepusherį.

Muzikos kūrėjas Münpauzn solinius pasirodymus rengia itin retai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Muzikos kūrėjas Münpauzn solinius pasirodymus rengia itin retai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2015, 6:18 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:49 PM

Tai – du skirtingoms scenoms, miestams ir net kartoms atstovaujantys lietuviai: su MC Mesijumi drauge dirbantis ir koncertuojantis prodiuseris Münpauzn ir jau 17 metų DJ patirtį kaupiantis „Minimal.lt“ šeimos narys Noid.

Su reperiu MC Mesijumi šiemet vieną stipriausių lietuviškos muzikos albumą „#uzgrotu“ išleidęs Münpauzn, arba Pijus, solo amplua pasirodo gana retai. Žinoma, pastaruoju metu tam paprasčiausiai trūksta laiko – reperio ir prodiuserio duetas koncertuoja visoje Lietuvoje. Visgi dar metų pradžioje skaitmeniniu būdu išleistas solinis Münpauzn minialbumas „The Dark Side Of The Mün“, o kaip tik šiuo metu studijoje gimsta daug naujos medžiagos.

„Jaučiu, kad pradėjau naują kūrybinį etapą – „Lofte“ išgirsite nemažai to, kas dar tik bus sukurta iki spalio 30-osios, ir tai, tikiu, bus pagrindas mano solinei kūrybai artimoje ateityje“, – intriguoja Pijus.

Paklaustas, kuris gi Squarepusherio albumas artimiausias jam, Münpauzn nedvejodamas iš lentynos ištraukia 2001-aisiais išleistą „Go Plastic“ ir prideda, kad jam itin artima šio darbo atmosfera.

Dar 1998-aisiais „IDM/ambient/indietronica“ pasakas už DJ pulto ėmęs sekti kaunietis Noid, draugams pažįstamas kaip Vaidas, apie Squarepusherį galėtų kalbėti valandų valandas: „Šį atlikėją atradau dar amžių sandūroje, kai ėmiau domėtis atšiauresniais laužytais ritmais – kaip tik buvo pakilusi „breakcore“ banga“.

„Vienas labiausiai tuomet „nuklausytų“ albumų, kartu su tokių atlikėjų, kaip Bogdanas Raczynski, darbais buvo Squarepusherio „Big Loada“, kurį ir dabar išsitraukiu, kai visa kita nusibosta – tai lyg smegenų perkrova, tokios tikiuosi ir brito pasirodymo metu“, – pagrįstais lūkesčiais dalinasi didžėjus.

Įvairią ir aštresnę, nei įprastai, programą vakarui menų fabrike „Loftas“ ruošiantis Noid turi ir ypatingą istoriją apie vieną išskirtinį Squarepusherio kūrinį.

„Seno draugo bute klausėmės muzikos ir jis ištraukė „My Red Hot Car“ vinilinę plokštelę... Pastarasis kūrinys man vienas tų, kuriuos išgirdęs net ir prikeltas iš 9-o sapno įvardinčiau ir pasakyčiau, kas atlieka“, – prisiminimų seriją baigia Vaidas, spalio 30-ąją į pasirodymą atsigabensiantis ir Squarepusherio įrašų – autografams susirinkti.

Bilietais į finaliniu festivalio „Gaida“ akcentu tapsiantį Squarepusher pasirodymą prekiauja „Bilietų pasaulis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.