Albumo apžvalga. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ „AKD“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 9, 2015, 8:24 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:35 AM

Yra grupių, apie kurių muziką beveik viską galima išsiaiškinti vien pagal dainų pavadinimus. Šiame albume yra „Daina apie meilę čeburekų pardavėjai“, „Ginekologas Vasia“, „Apie tai, kaip žirafa sumindė kaunietį Antaną“. Ir iškart aišku – nieko rimto, bus cirkas, bet ko kito tikėtis iš grupės, kuri pasivadina „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“?

Vasarą išleistas vaizdo klipas „Į Venesuelą“ tapo nebloga vizitine kortele – keletas minučių kvailiojimo, perdažyta sena degalinė (virtusi Venesuelos muitine), Lotynų Amerikos ritmai, ironiškas tekstas ir muzika, dvasia šiek tiek primenanti linksmuosius pankus „Gogol Bordello“ ir Manu Chao.

Lietuvoje tokie linksmi išsidirbinėjimai nėra visiška naujiena – daugiau ar mažiau į tą pusę suko „Išjunk šviesą“, „Timohi“, „InCulto“ ir dar keletas kitų. „Antikvarinius Kašpirovskio dantis“ pagal muzikos nuotaiką galima statyti greta šių atlikėjų – karnavalas, siautėjantys pučiamieji (nėra ko stebėtis, kad grupė pakviesta į TV projektą „Vario audra“), kone kiekviena daina puikiai tiktų seniems sovietiniams animaciniams filmukams apie piratus. Linksmų nesąmonių rinkinys – ne daugiau ir ne mažiau.

„Daužk langą, trauk šlangą“ – tai kūrinio „Gaisrininkų rokenrolas“ priedainis. Laukti kažko rimtesnio šiose vienuolikoje dainų – beviltiškas reikalas. Ar tokiai muzikai yra niša Lietuvoje? Juk grupė gyvuoja ne taip jau trumpai, o dar neseniai apie ją geriausiai žinojo jaunų atlikėjų konkursų lankytojai ir tie, kurie šįmet matė Auksinių svogūnų dalybas – ten muzikantai siautėjo su Marijumi Mikutavičiumi, kuris pasirodymo metu glamonėjo Kauno merą Visvaldą Matijošaitį.

Turbūt yra – tiks festivaliams, išgertuvėms, gimtadieniams ir gal net nedidelių miestelių gegužinėms. Tiesa, humoras muzikoje – slidus dalykas. Ne viskas, ko čia prirašė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ (beje, pavadinimas keistas, nes jaunesni klausytojai tikrai neturi žalio supratimo, kas yra jame minimas rusų psichoterapeutas), yra juokinga, o ir tas šiek tiek čigoniško baliaus skambesys gali atsibosti.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Vaizdo klipas „Į Venesuelą“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.