„Vilnius Comedy Fest“: kas pasaulyje įvyko penktadienį, 13-ą?

Penktadienio, 13-os, nebijo ir jo organizuojamas tarptautinis komedijų festivalis „Vilnius Comedy Fest“. Antrą kartą organizuojamą renginį pristato keturi linksmi personažai – trylika kartų pasitobulinusi nebe pirmos jaunystės moteriškė, penktadieniais kojas treniruojantis ir net 13 serijų joms pakartojantis vyrukas, nuo 13-os grožio industrijoje besisukanti tobulybė bei kokybiškus 13-os colių ratlankius siūlantis jaunuolis su treningais. Visų jų gyvenimo istorijos liudija, kad penktadienio, 13-os, nėra ko bijoti.

Penktadienio, 13-os, nebijo ir jo organizuojamas tarptautinis komedijų festivalis „Vilnius Comedy Fest“<br>Organizatorių nuotr.
Penktadienio, 13-os, nebijo ir jo organizuojamas tarptautinis komedijų festivalis „Vilnius Comedy Fest“<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2015, 10:39 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:35 PM

Penktadienis, 13-a, nuo seno laikoma nesėkmių diena. Tačiau ar tikrai šią dieną įvyksta vien tik nelaimingi nutikimai, nelaimės ir katastrofos? Istorija, o ir skirtingos pasaulio kultūros byloja ką kita.

Penktadienis, 13-a, laikoma Holivudo gimtadieniu – būtent šią dieną ant kalvos buvo atidengtas garsusis Hollywood ženklas. Tai įsimintina diena ir nudistams – prieš beveik 90 metų penktadienį, 13-ą, Jungtinėje Karalystėje įkūrus nuogalių koloniją britai galėjo oficialiai nusimesti visus drabužius.

Nesėkmių diena tapo tikra švente Čikagos gyventojams: šio miesto teismas penktadienį, 13-ą, paskelbė garsųjį gansterį Al Caponę kaltu dėl mokesčių vengimo. Kinai ir japonai šią dieną laiko sėkminga vedyboms. Be to, penktadienį, 13-ą, buvo užpatentuotas akordeonas.

„Šį sąrašą būtų galima tęsti be galo. Nesėkmių diena? Nebejuokinkit. Kiekvienas iš mūsų gerai pagalvojęs prisimintų bent kelis puikius tokią dieną įvykusius dalykus. O kitų iš viso negąsdina skaičius 13“, – sako aktorius Audrius Bružas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.