Grupė „Arbata“ pristato jau 5-ajį savo albumą

15 metus skaičiuojanti grupė „Arbata“ šį šeštadienį klube „Tamsta“ pristato naujausią albumą „Visiems Saviems iš Mėnulio“. Tai jau penktasis grupės albumas, tačiau jame bus galima sutikti ir naujų, šios grupės kūryboje negirdėtų muzikos krypčių.

Grupė pristato naujausią albumą „Visiems Saviems iš Mėnulio“.<br>Organizatorių nuotr.
Grupė pristato naujausią albumą „Visiems Saviems iš Mėnulio“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:35 PM

Albumo pavadinimas sufleruoja, kokiai auditorijai jis bus skirtas.

„Šis albumas nėra skirtas, standartiškai mąstantiems žmonėms. Jis yra tiems, kurie yra iškritę iš mėnulio, kurie šioje visuomenėje yra kitokie. O mes ir patys juk būtent tokie, truputį iškritę, truputį skrajojantys. Viena aišku – tai nėra plačiosios popkultūros albumas.“ – teigė grupės lyderis Andrius Zalieska.

Anot A.Zalieskos, šis albumas skirsis nuo visų buvusių.

„Naujausiame albume yra daug muzikinių eksperimentų. Poezija, pankrokas, elektronika ir visa kita – tokie stiliai sudaro albumą. Nors „ARBATA“ pavasarį švęs jau 15-ąjį gimtadienį, mes vis dar ieškome savęs. Mūsų kūrybos amplitudė plati – tai galėsite išgirsti naujajame albume. Ar tai blogai? Ne. Geras kūrėjas nestovi vietoje, ieško naujų sąskambių ir nekuria pagal vieną šabloną. Mes ieškome savęs ir išgirsite kuriame kelio taške esame dabar,“ – sakė grupės lyderis.

Muzikos ir dainų tekstų autorius A.Zalieska primena kaip buvo prieštaringai vertinamas 2000 metais pasirodęs pasaulinės grupės „Radiohead“ albumas „Kid A“.

„Tik išleistas šis britų albumas sulaukė muzikos ekspertų kritikos. Iki tol jie grojo roką, o albume skambėjo elekronika. Ir tik po kokių 4-5 metų šis albumas įvertintas kaip vienas geriausių „Radiohead“ išleistų albumų. Ši grupė eksperimentuoja iki šiol,“ – teigia A.Zalieska. Naujuosius grupės „ARBATA“ kūrinius greičiausiai galima išgirsti naujojo albumo pristatymo koncertiniame ture: 2015 11 14, klubas TAMSTA, Vilnius; 2015 11 28, baras Piliakalnis, Ukmergė; 2015 12 11, BLIC BAR, Šiauliai; 2015 12 12, Punto Jazz palėpė, Kaunas; 2015 12 19, Tauros loftas, Panevėžys; 2016 01 09, Žvejų baras, Klaipėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.