Brangiausią lietuvišką miuziklą išgyrė garsūs užsienio kritikai

„Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ rimtai sudomino pasaulinio garso užsienio kompanijų agentus. Miuziklo kūrėjas ir kompozitorius Kipras Mašanauskas patvirtino, kad į gruodžio mėnesį Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje vyksiančius parodymus atvyksta agentai iš Didžiosios Britanijos ir JAV. Jų tikslas – gyvai pamatyti lietuvių kūrinį, kurio vaizdo įrašas juos sužavėjo.

Miuziklo akimirka.<br>D.Čėplos nuotr.
Miuziklo akimirka.<br>D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 7:03 AM

Miuziklo kūrėjai ir prodiuseriai teigia, kad galimybė, jog Lietuvos istorinę meilės legendą išvys ir kitų šalių žiūrovai, yra reali. Miuziklu domisi ne tik Didžiosios Britanijos ir JAV, bet ir kaimyninės Lenkijos muzikos agentai.

Miuziklo premjeros vaizdo įrašas pasiekė audiovizualinių kūrinių specialistus JAV bei Europoje ir sulaukė puikių jų vertinimų ir net liaupsių.

„Originalus ir rafinuotas kūrinys. Subtili, tačiau itin efektinga muzika ir paveiki meninė išraiška kuria giliai sukrečiantį uždraustos meilės paveikslą“, – pagyrų lietuvių darbui negailėjo Candace Stewart, daugiausiai „Grammy“ nominacijų laimėjusios „EastWest Studios“ (JAV) vadybininkė, dirbusi su „The Rolling Stones“, Tomu Petty, „Red Hot Chili Peppers“, Madonna, Ice Cube ir Snoop Doggu.

„Ištaigingas kūrinys iš nedidelės šalies. Šiuolaikinėje muzikoje įsimintinos ir melodingos temos yra ypač trokštamos, tačiau – labai retos. „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ būtent ir yra retenybė. Viduramžių nuotaika nuostabiai atspindėta šiuolaikinėmis priemonėmis. Tai sukuria netikėtą, unikalų, teatrališką įspūdį. Novatoriška kompozicija ir pateikimas, kuris turėtų tapti įkvėpimu nūdienos teatro scenai“, – taip miuziklą apibūdino Jody Toll, „Universal Pictures“ ir „Sony Pictures Entertainment“ kūrybos konsultantė iš JAV.

Istorinis lietuvių kūrinys sužavėjo ir legendinės specialiųjų efektų kūrėjų dinastijos atstovą Gene'ą Warreną III. „Įstabus senovės ir modernumo sąlytis. Operiniais perlais puoštas lietuvių miuziklas gali drąsiai konkuruoti su Italijos pastatymais“, – sakė filmų „Immortals“ („Nemirtingieji“), „Moonrise Kingdom“ („Mėnesienos karalystė“), „Scream 3“ („Klyksmas 3“) specialiųjų efektų meistras iš Los Andželo.

G.Warrenas atstovauja jau trečiai specialiuosius efektus kuriančiai kartai. Warrenų dinastija yra pelniusi „Oskarus“ už filmus „Terminatorius 2: paskutinio teismo diena“ (1991 m.) ir „Laiko mašina“ (1960 m.).

Garsus suomių režisierius, dviejų Europos kino akademijos apdovanojimų nominantas Aku Louhimiesas buvo lakoniškas: „Dramatiškai jautrus ir jaudinantis“. Taip jis abibūdino daugiau nei tris valandas trunkantį didžiausią ir brangiausią lietuvišką miuziklą.

Jam antrino britų muzikos prodiuseris Marco Migliari, dirbęs su „Deep Purple“, „Genesis“, „Massive Attack“, „New Order“ ir pavadinęs „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legendą „išties įspūdingu kūriniu“.

Miuziklas „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ bus rodomas gruodžio 12 dieną – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, 18 d. – Vilniuje „Siemens“ arenoje, 26 d. – Kaune „Žalgirio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.