Translytį JAV dainininką šildo lietuvio Ten Walls dėmesys

„Žinau, kad jis nėra homofobas“, – sakė su M.Adomaičiu dirbęs dainininkas A.Radfordas (kairėje).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Žinau, kad jis nėra homofobas“, – sakė su M.Adomaičiu dirbęs dainininkas A.Radfordas (kairėje).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 9:42 AM

Po skandalo atsitiesiančiam lietuviui muzikos kūrėjui Ten Walls ranką ištiesė jo bičiulis – naują kūrinį įrašyti padėjęs translytis atlikėjas iš JAV Alexas Radfordas.

Vasarą homofobiškais žodžiais internete pratrūkęs ir dėl to įsibėgėjusią karjerą sustabdyti priverstas Marijus Adomaitis, muzikuojantis Ten Walls slapyvardžiu, buvo kaltinamas neapykanta lytinėms mažumoms.

Tačiau su tuo nesutinka naują kūrinį „Shining“ su juo įrašęs 28-erių A.Radfordas.

„Marijų pažįstu trejus metus. Jis visada žinojo, koks esu, su manimi elgėsi pagarbiai, dėmesingai ir draugiškai“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo į Vilnių užsukęs atlikėjas.

M.Adomaičio gerbėjai šio amerikiečio pavardę jau žino.

Prieš keletą metų lietuvis, tada dar naudojęsis Mario Basanovo slapyvardžiu, su Alexu įrašė išpopuliarėjusią dainą „Like A Child“.

Viena smulkmena – tada Alexas dar buvo moteris ir prisistatė Athenos vardu.

Apsisprendė keisti lytį

Nedideliame, vos 5 tūkstančių gyventojų turinčiame miestelyje Oregono valstijoje augęs Alexas, kad yra translytis, susivokė gana anksti.

„Gimiau moters kūne, bet mokykloje lakstydavau ir rėkdavau, kad esu berniukas.

Kai pradėjau studijuoti koledže, supratau, kad galiu būti tuo, kuo jaučiuosi. Pradėjau domėtis hormonų terapija, lyties keitimo operacijomis.

Nedariau skubotų sprendimų, bet dabar jau esu visiškai įsitikinęs“, – sakė indėnų kilmės dainininkas, besiruošiantis lyties keitimo operacijai, bet jau dabar prisistatantis kaip vyras.

Jo nuostabai, tėvai visiškai nenustebo. Tėvas priminė klausimą, kurį Alexas, tada dar Athena, uždavė vos penkerių.

„Paklausiau, kada man užaugs tas daikčiukas tarp kojų.

Niekaip negalėjau apsiprasti, kad gimiau mergaite“, – pasakojo Alexas.

Kūrybą sustabdė gaisras

Prieš trejus metus su Marijumi jis susipažino internetu – kai lietuviui per socialinius tinklus atsiuntė vieną savo kūrinių.

Marijui daina taip patiko, kad jis pasiūlė kartu sukurti naują versiją. Naujas „Like A Child“ variantas tapo dideliu hitu klubuose.

Pernai Ten Walls išgarsėjo visame pasaulyje, Marijaus kūrinys „Walking With Elephants“ pasiekė šeštąją vietą Didžiosios Britanijos populiariausių dainų dešimtuke, lietuvį kvietė didžiausi elektroninės muzikos festivaliai.

„Bendravome mažiau, nes ir jis buvo užsiėmęs, ir mano gyvenime buvo daug pokyčių. Sudegė mano namai, praradau visą savo muzikos aparatūrą.

Net neturėjau kaip įrašyti dainos. Pasinėriau į darbus, kad vėl atsistočiau ant kojų“, – pasakojo Alexas.

Nenusisuko po skandalo

Apie skandalą, dėl kurio Ten Walls buvo priverstas sustabdyti karjerą, jis sužinojo tik po poros mėnesių – vasaros pabaigoje.

„Parašė vienas gerbėjas, paklausė, ką manau. Labai nustebau. Aš augau miestelyje, kuriame netrūksta rasizmo ir neapykantos kitokiems žmonėms.

Puikiai žinojau, kad Marijus tikrai nėra homofobas, kad jis šiltai priima bet kokios orientacijos žmones.

Skaičiau tą jo žinutę, nežinau, ar ji visiškai tiksliai išversta. Bet man pasirodė, kad ten jis labiausiai atakuoja pedofilus, kurie skriaudžia vaikus.

Bet kuriuo atveju jis jau daug kartų atsiprašė ir pripažino, kad padarė klaidą. Visi mes kartais pasakome ką nors baisaus.

Jei liksime susitelkę į klaidas, būsime baisūs žmonės. Aš visiškai palaikau Marijų“, – kalbėjo amerikietis.

Rugsėjį amerikietis ir lietuvis pasikalbėjo telefonu – M.Adomaitis pasiūlė Alexui atvykti į Lietuvą ir kartu įrašyti dainą.

„Shining“, kurį jau greitai išgirs klausytojai, yra hipnotizuojančio ritmo daina, kurią Marijus ir Alexas sukūrė kartu. Tai pirmasis Ten Walls kūrinys, įrašytas su vokalu.

Į Lietuvą vyko drąsiai

Kitais metais ketinama išleisti debiutinį Ten Walls albumą.

Vieną jo kūrinių įrašyti padėjo ir žinomi Lietuvos muzikantai – violončelininkas Vytautas Sondeckis ir pianistas Petras Geniušas.

„Džiaugiuosi, kad su Marijumi vėl dirbome kartu. Mano tėvai nerimavo, klausė, ar tikrai noriu vykti į Lietuvą.

Esu patyręs negerų dalykų, kai žmonės, kurie atrodo geri, manimi pasinaudojo.

Bet aš žinojau, kad Marijus – geras žmogus, kuris tikrai manęs neįskaudins.

Pirmą kartą buvau Lietuvoje – man čia labai patiko“, – pasakojo savaitę Vilniuje viešėjęs amerikietis.

Tiesa, koncertuoti su Ten Walls jis kol kas neplanuoja.

„Nebent Marijus atvyktų kur nors netoli mano namų. Turiu darbą, negaliu daug keliauti per pasaulį, dėl šios viešnagės paaukojau savo atostogas.

Bet visiškai dėl to nesigailiu“, – nusijuokė Alexas.

Planai – kuo greičiau sugrįžti į sceną

Po skandalo keletą mėnesių tylėjęs M.Adomaitis vėl kibo į darbus – kuria elektroninę operos „Karmen“ versiją ir rašo naujus Ten Walls kūrinius.

Šią savaitę būreliui draugų jis atidarė savo naujos įrašų studijos duris. Puikiai įrengtos patalpos Vilniaus Naujamiestyje – senos M.Adomaičio svajonės išsipildymas.

Pavasarį jis tikisi pradėti koncertuoti. Atidarydamas studiją Marijus užsiminė, kad koncertas Lietuvoje tikriausiai vyks Vilniaus menų fabrike „Loftas“.

Karjerą užsienyje atgaivinti tikriausiai bus kur kas sunkiau nei Lietuvoje, tačiau muzikantas tvirtino apie tai dabar negalvojantis.

„Dabar svarbiausia – įrašyti gerą muziką“, – kalbėjo 32 metų kūrėjas.

Prieš trejus metus M.Adomaičio ir A.Radford įrašytas kūrinys „Like A Child“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.