Mirė garsus JAV roko dainininkas Scottas Weilandas

S.Weilandą daug metų kamavo potraukis svaigintis.<br>AP nuotr.
S.Weilandą daug metų kamavo potraukis svaigintis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2015, 9:42 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 9:38 AM

Muzikos pasaulis gedi žymaus roko dainininko, buvusio JAV grupių „Stone Temple Pilots“ ir „Velvet Revolver“ vokalisto Scotto Weilando. Dainininko feisbuko paskyroje paskelbta, kad jis mirė gastrolių metu.

Skelbiama, kad 48-erių rokeris mirė miegodamas – Blumingtono mieste JAV, kur buvo atvykęs koncertuoti su savo grupe „The Wildabouts“. Liūdna žinia paskelbta vėlų ketvirtadienio vakarą.

S.Weilandas išgarsėjo prieš ketvirtį amžiaus – kaip grupės „Stone Temple Pilots“ vokalistas. Šios grupės kūriniai „Vasoline“ ir „Interstate Love Song“ buvo tarp populiariausių 1993-1994 metų alternatyvaus roko dainų.

Grupės įrašai buvo parduoti daugiau nei 13 milijonų egzempliorių tiražu. Vėliau S.Weilandas, kuris ilgus metus buvo smarkiai įnikęs į narkotikus, ne kartą paliko „Stone Temple Pilots“ ir vėl sugrįžo į šią grupę.

2002-aisiais jis prisijungė prie kitos grupės – „Velvet Revolver“, suburtos buvusių „Guns N'Roses“ narių. Grupės albumai „Contraband“ ir „Libertad“ buvo puikiai vertinami roko gerbėjų, „Velvet Revolver“ surengė daugybę koncertų visame pasaulyje. Tačiau po antrojo albumo pasirodymo Scottas netikėtai paliko grupę, kuri netrukus iširo.

Dėl savo polinkio į kvaišalus ir alkoholį dainininkas ne sykį turėjo problemų su teisėsauga. Kaip skelbia žurnalas „Billboard“, 1995-aisiais atlikėjas buvo lygtinai nuteistas už narkotikų įsigijimą, vėliau du sykius sulaikytas už vairavimą apsvaigus.

Į heroiną įnikęs rokeris 2007-aisiais bandė gydytis reabilitacijos klinikoje, tačiau gydymo kurso nebaigė.

„Velvet Revolver“ vaizdo klipas „Slither“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.