Atvyksta „Eurovizijoje“ iš Lietuvos balų negavusi P. Gagarina

P.Gagarina „Eurovizijoje“ šįmet užėmė antrąją vietą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Gagarina „Eurovizijoje“ šįmet užėmė antrąją vietą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2015, 8:28 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 11:51 PM

2015-ųjų gegužę Lietuva tapo viena iš vos dviejų šalių, „Eurovizijos“ finale Rusijos dainininkei Polinai Gagarinai neskyrusių balų. Tačiau panašu, kad atlikėja dėl to nepyksta. Šiandien paskelbta, kad kitais metais ji surengs koncertą Lietuvoje.

Pirmą sykį Lietuvoje viešėsianti Polina Vilniuje dainuos balandžio 9-ąją. Jos koncertas įvyks koncertų salėje „Compensa“.

Atlikėjos karjera prasidėjo 2003 metais, kai Polina nugalėjo Rusijos televizijos kanalo muzikiniame projekte „Žvaigždžių fabrikas“, pradėjo bendradarbiauti su prodiuseriu Maksimu Fadejevu ir pasirašė sutartį su Igorio Krutojaus muzikos kompanija. Tais pačiais metais Jūrmaloje vykusiame konkurse „Naujoji banga“ Polina Gagarina užėmė prizinę vietą.

Šįmet 28-erių Polina atstovavo Rusijai „Eurovizijos“ dainų konkurse, jos atlikta daina „A Million Voices“ sukėlė didelį susidomėjimą ir Vienoje vykusiame finale užėmė antrąją vietą, nusileisdama tik laimėtojo iš Švedijos Manso Zelmerlowo kūriniui „Heroes“.

Tuo metu Lietuvoje kilo daug diskusijų dėl to, kad mūsų šalis neskyrė rusei nė vieno balo. Paaiškėjo, kad TV žiūrovai jos pasirodymą įvertino puikiai, tačiau dainininkę „ant žemės nuleido“ kur kas prastesnius balus skyrusi komisija. Rusijos socialiniuose tinkluose dėl to kilo įtūžio banga – pasipylė net raginimai į Vilnių siųsti tankus.

Polina Gagarina išleido 3 studijinius albumus ir pelnė svarbiausius Rusijoje muzikinius apdovanojimus, tokius kaip „Auksinis gramofonas“ ir kitus.

Jos atliekamos dainos skamba ir kine – didžiausios sekmės sulaukė Polinos atlikta Viktoro Cojaus daina „Gegutė“ filme „Mūšis dėl Sevastopolio“.

P.Gagarinos pasirodymas šių metų „Eurovizijoje“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.