Į Vilnių atvykusių „Eluveitie“ laukė malonus susitikimas su Samu

Ankstyvą trečiadienio rytą į Vilnių savo patogiu gastrolių autobusu atvykusios Šveicarijos folk metalo žvaigždės – grupė „Eluveitie“ iki pietų miegojo, vėliau neskubiai išgėrė kavos, maloniai pasilabino su visais, sutiktais menų fabriko „Loftas“ kieme, o netrukus džiaugėsi netikėtu susitikimu su grupės „BIX“ lyderiu Sauliumi Urbonavičiumi-Samu.

Samas („BIX“) ir Merlinas („Eluveitie“).<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Samas („BIX“) ir Merlinas („Eluveitie“).<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Samas („BIX“) ir Merlinas („Eluveitie“).<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Samas („BIX“) ir Merlinas („Eluveitie“).<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 1:13 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 10:37 AM

Prieš du metus šveicarų aštuonetas „Eluveitie“ viešėjo festivalyje „Roko naktys“ Zarasuose. Tą patį vakarą didžiojoje festivalio scenoje grojo ir grupė „BIX“. Garsiausia festivalio grupė lietuvių pasirodymą stebėjo prie pat scenos, visą laiką šoko ir palaikė „bix‘us“ entuziastingais plojimais.

Vėliau su Samu susitiko užkulisiuose ir pasidomėjo, ar negalėtų gauti „BIX“ albumo. Samas apgailestavo, kad įrašai tebėra procese, tačiau netrukus jam dingtelėjo, kad bagažinėje vežiojasi istorinį „BIX“ vinilą – plokštelę „Akli kariai“. Subėgiojęs atnešė ją svečiams. Šie buvo priblokšti tokios išskirtinės dovanos.

Šį trečiadienio vakarą „Eluveitie“ koncertuos Vilniaus „Lofte“. Jų pasirodymo nepraleisiantis Samas jau vidurdienį į „Lofto“ užkulisius atvyko nešinas dovana – naujausiu „BIX“ albumu „Bix Ray“. „Tada buvau jiems žadėjęs, kad kai tik baigsime naujausio mūsų albumo įrašus – būtinai jiems išsiųsiu. Tai neprireikė nė siųsti, pristačiau pats“, – juokiasi Samas, svečiams įteikęs ne tik albumo kopijų, bet ir firminius „BIX“ marškinėlius.

„Puikiai atsimename šitą grupę ir jų pašėlusį pasirodymą. Ir jų vinilą laikome studijoje. Netikėta ir labai smagu buvo susitikti „BIX“ štai taip – spontaniškai – vėl. Ne kiekvieną dieną mus apiberia dovanomis. Tai lyg savotiškos išankstinės lietuviškos Kalėdos“, – kalbėjo „Eluveitie“ būgnininkas Merlinas Sutteris.

„Tai yra viena įdomiausių ir garsiausių šių dienų folkroko grupių Europoje. Scenoje mačiau juos ne kartą, bet visada džiaugiuosi, galėdamas pasižiūrėti iš naujo. Labai stiprus energetinis užtaisas, ta visa keltų mistika. Jie turi savitą braižą ir yra verti visų savo didelių laimėjimų“, – kalbėjo „BIX“ lyderis.

Šį kartą Lietuvą „Eluveitie“ įtraukė į pasaulines gastroles „Orgins World Tour“, kurių metu atlieka daug kūrinių iš savo 2014 metais pasirodžiusio ypač sėkmingo albumo „Orgins“. Į Vilnių kartu su jais atvyko ir folk metalo grupė „Skálmöld“ iš Reikjaviko bei Belgijos muzikantai „Ithilien“. Menų fabriko „Loftas“ durys atidaromos 19 val. Koncertą pristato festivalis „Roko naktys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.