Paviešino lietuvių skonį: kokią muziką mėgsta vyrai ir moterys?

Muzikos paslaugos „Deezer“ naudotojai Lietuvoje išsiskiria didžiuliu dėmesiu savo šalies atlikėjų muzikai – šeši iš dešimties šiemet daugiausiai perklausytų albumų buvo įrašyti Lietuvos atlikėjų.

„Sel“ – populiariausia „Deezer“ Lietuvos grupė.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Sel“ – populiariausia „Deezer“ Lietuvos grupė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 3:37 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 5:16 AM

Tai yra „Sel“ albumai „Sel-Fi“ ir „Aš kaip žąsis“, „G & G Sindikato“ įrašas „Revoliucijos garso takelis, Lilo ir Innomine „Išgama“, Leono Somovo ir Jazzu „Istorijos“ bei „Garbanoto Bosisto“ „Above Us“.

Iš užsieniečių tokio lietuvių dėmesio nusipelnė tik Edas Sheeranas, R.I.O. ir „Arctic Monkeys“.

Ieškodami pavienių dainų, lietuviai rinkosi panašiai, kaip ir visas pasaulis. Labiausiai klausomų dainų dešimtuke šiemet tokie atlikėjai kaip „Major Lazer“, „Lost Frequencies“, „Lilly Wood And The Prick“, Ellie Goulding, Kygo ir kiti.

Muzikos klausytojų vyrų ir moterų pomėgiai Lietuvoje skiriasi. Ir vieni, ir kiti labiausiai mėgsta „Sel“ ir užsienio atlikėjus Calviną Harrisą, Arianą Grande, Robiną Schultzą, Davidą Guetta, „Maroon 5“, tačiau moterys klausosi dar ir „One Direction“, E.Sheerano ir Beyonce, o vyrai – Eminemo, „G & G Sindikato“, Avicii.

Lietuviai išsiskiria ir tuo, kad smarkiai lenkia kitų Baltijos šalių muzikos mėgėjus pagal perklausomų dainų skaičių. „Deezer“ paslaugos vartotojai iš Lietuvos vidutiniškai per dieną perklauso 34 dainas. Latvijoje klausytojas per dieną internete išgirsta vidutiniškai 25 dainas, Estijoje – 20.

„Gera lietuviškos muzikos pasiūla yra neabejotina „Deezer“ stiprybė. Iš vartotojų atsiliepimų žinome, kad Lietuvoje ji svarbi. Statistika rodo, kad žmonės savų atlikėjų ieško, ir pamėgtos muzikos nori klausytis legaliai ir patogiai“, – sakė Renata Kežionienė, prekių ženklo „Tele2“ vadovė.

„Deezer“ muzikos redaktoriai tiesiogiai dirba su kiekvienos šalies muzikantais, ir net kviečia juos sudaryti savo mėgstamų dainų grojaraščius ar tapti savaitės muzikos redaktoriais, kaip šiemet buvo su grupe „Colours of Bubbles“

Muzikos redaktoriai dirba kiekviename regione, kur veikia paslauga, nuolat pildo fonoteką naujomis dainomis, keičiasi įdomiausia skirtingų šalių muzika ir rengia vartotojams individualius pasiūlymus, kokios grupės ir dainos juos galėtų sudominti. Kasmet jie perklauso 48 tūkst. valandų muzikos.

Atlygį už „Deezer“ grojamas dainas gauna ir Lietuvos atlikėjai. Muzikantams skiriama dalis visų iš paslaugos prenumeratorių ir reklamos pirkėjų gaunamų lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.